Politiek even failliet als financiële systeem

De politiek is net zo failliet als het financiële systeem. Dat kan ook niet anders want, het failliete financiële systeem heeft ons de politiek gegeven. Direct na de slag bij Waterloo is Willem I met Paul Iwan Hogguer het kanaal over gestuurd door de grote overwinnaar in de oorlog tussen de Engelsen en de Fransen. De Rothschilds waren degenen die de oorlog hadden gewonnen door eerst deze oorlog te financieren en vervolgens aan één kant de geldkraan dicht te draaien. Napoleon trok aan het kortste eind en verloor de oorlog. De Engelsen hebben hun land verloren middels een door de Rothschilds veroorzaakte crash van de beurs. De crash was ontstaan door de insinuatie dat Engeland de oorlog verloren had terwijl Rothschild al wist wie er gewonnen had.
DNB en de Nederlandse staat zijn door Willem I en Rothschild vazal Paul Iwan Hogguer gesticht in 1814 en, daar bevindt zich de oorsprong van de huidige financiële en politiek ellende in Nederland. Het Nederlandse staatsbestel is geëvolueerd in wat we nu kennen als de parlementaire democratie. DNB is in 1948 genationaliseerd omdat de bank geen winstoogmerk meer kende. De functie die DNB nog heeft, is er één van toezicht zonder enige vorm van wettelijke aansprakelijkheid.

De creatie van geld is nooit in handen van de burger geweest en volgens Nathan Rothschild is hij die controle heeft over het geld ook hij die de wetten maakt. Het voorbeeld daarvan hebben we duidelijk gezien in 2008. Wereldwijd zijn er triljoenen aan belastinggeld naar de banken overgemaakt omdat de banken anders zouden omvallen. Zij die het geld creëren hebben de macht en de politiek is een onderdeel van die macht.
De politiek stelt zich dus ten dienste van de bank en het grote bedrijfsleven. Dit geldt niet alleen voor Nederland maar, dit is een wereldwijd verschijnsel. De wereld van het geld is een wereld met nog alleen maar grote bedrijven in allerlei sectoren en de politiek geeft haar goedkeuring aan nieuwe wetgeving die voor nog betere verdienmodellen van deze ondernemingen zorgt. Zo zien we de staat zich nog wel een rol toebedelen in de hoogte van de zorgverzekering terwijl deze sector volledig geprivatiseerd is. Op de energiemarkt zien we soortgelijke taferelen, waar de staat nu energiebedrijven aanmoedigt te investeren in windmolens door gigantische bedragen aan subsidies hiervoor vrij te maken.

Het sociale karakter verdwijnt uit de maatschappij. Waar wij ooit nog zorgden voor hen die het minder hadden, is daar nu geen geld meer voor. Dit wordt als een voldongen feit ons voor de voeten geworpen maar, ondertussen verdampen aan de andere kant enorme hoeveelheden geld in nutteloze projecten. Noemden wij ons ooit verzorgingsstaat, dan zijn daarvan de sporen goed gewist en dat baart zorgen.
De parlementaire democratie gaat dit nooit voor ons oplossen want, die heeft andere belangen. De illusie van democratie heeft de realiteit van corporatisme. De belangen van grote bedrijven gaan boven die van burgers. In een corporatistisch systeem hebben burgers slechts twee taken, werken en consumeren. Dat dit voor mensen onvoldoende is, blijkt uit alles wat er in deze maatschappij geroepen wordt maar, niemand luistert.

We kunnen niet verwachten van politieke partijen dat zij maatschappelijke problemen gaan oplossen. Zij zijn onderdeel van een corporatistisch systeem en zijn er alleen maar om ons de illusie te geven inspraak te hebben volgens de gepropageerde democratische principes. Als we het ergens niet mee eens zijn, dan kunnen we een partij vinden die het in het verkiezingsprogramma met ons eens is. We geven zo’n partij onze stem, om vervolgens te vernemen dat onder de druk van het vormen van een coalitie ons belang is komen te vervallen. Zo heeft iedereen zijn eigen belangen om op een partij te stemmen en juist die belangen komen nooit tot uitdrukking in het regeerakkoord dat in de coalitie wordt vormgegeven. Zo gaat het altijd maar, we blijven hopen op betere tijden en dus steunen we dit systeem met onze stem op een politieke partij.

Momenteel groeit de PVV enorm door de sentimenten rond de vluchtelingen crisis. Het gehele politiek spectrum geeft ons slechts twee opties, Het “Nee” van de PVV of het “Ja, zet de grenzen wagenwijd open”, van de rest. Veel mensen zien beide opties niet helemaal zitten maar, er is weinig keus. Een constructieve mening die met oplossingen komt ga je vanuit de politiek niet horen. Dus zegt men: “Dan maar niet.” en geeft men nu in de peilingen zijn stem aan de PVV.
Stel dat de PVV tot regeren komt, dan kunnen ze hun grote bek helemaal niet waarmaken en zijn veel stemmers weer een desillusie rijker. Deze teleurstelling weerhoudt de stemmer er niet van om daarna weer te gaan stemmen. We snijden onszelf in de vingers door te blijven stemmen op een systeem dat democratie op de verpakking heeft staan maar de logo’s van ieder groot bedrijf draagt.

We hebben een nieuw bestuurssysteem nodig. Daar zal in ons volgende artikel een suggestie voor worden gedaan. Het zal niet meer dan een suggestie over een andere manier van organiseren zijn. Nieuwe ideeën kennen nieuwe valkuilen en de presentatie van dit nieuwe idee zal niet compleet zijn. We zullen gewoon een balletje opgooien en kijken of het als idee wil landen.

15 gedachten over “Politiek even failliet als financiële systeem

 • 17/10/2015 om 22:38
  Permalink

  Die “socialist” (communist, liberaal, democraat, christen-democraat) heeft dus nooit bestaan. Die is ons slechts voorgetoverd.

  We zijn verschrikkelijk voor de gek gehouden: stemmen dat is zaken doen met terroristen en kiezen uit 17 soorten poep.

  Beantwoorden
 • 17/10/2015 om 22:18
  Permalink

  Een land moet niet geregeerd worden door sluwe organisatie-criminelen die zich openlijk als onze “volksvertegenwoordigers” aandienen maar die achter onze rug een gemeenschapsgeld plunderende dictatoriale bezettingsmacht van criminele bankiers vormen. Een land moet niet geregeerd maar bestuurd worden door vakmensen uit de wereld van de economie en de filosofie. Door mensen die we aan kunnen stellen en waar we -bij ingebreke blijven- ook weer gewoon vanaf kunnen.

  We dienen ons goed te realiseren waar bankiers en politici hun bestaan aan ontlenen: zij zijn de tussenhandelaren van het in omloop gebrachte en opzettelijk geperveteerde wettige betaalmiddel. Daarom hangen ze met hun geld en mooie baantje ook echt aan dit monetaire systeem vast.

  Dat politici zware criminelen zijn blijkt goed uit het feit dat zij dit perverse monetaire systeem met alle mogelijke middelen en desnoods gewapenderhand zullen verdedigen.

  Gezond geld, dat is gedekt geld zonder rente en zonder de mogelijkheid tot onzinnige (want economie-ontwrichtende) ophopingen, heeft helemaal geen bankiers en politici als tussenhandelaren nodig. Dat blijft zonder dat vieze gespuis ook wel overeind staan.

  Beantwoorden
 • 16/10/2015 om 08:34
  Permalink

  Het verhaal klopt, de interpunctie is een drama, waardoor het moeilijk leest en de boodschap slecht overkomt. Ik ben benieuwd naar de mogelijke oplossingen en ik hou mij aanbevolen voor correctie van het volgende artikel.

  Beantwoorden
  • 17/10/2015 om 21:33
   Permalink

   Zou mooi zijn als jij dat voor je rekening zou nemen aangezien je er zoveel verstand van hebt. Meehelpen is zoveel beter als ergens tegenaan zeiken.

   Beantwoorden
 • 15/10/2015 om 10:30
  Permalink

  Gewoon met een paar miljoen Nederlanders de stekkers uit dit door en door corrupte systeem trekken. Kijken hoe ZE dan piepen! Wij maken dit ellendige systeem met elkaar mogelijk! Als wij niet meer meewerken houdt het op te bestaan! Is echt het enige wat we kunnen doen!

  Beantwoorden
 • 14/10/2015 om 19:39
  Permalink

  Onze politiek haalt tegenwoordig haar gespreksonderwerpen uit de krant waar journalisten weer nieuws van maken en waar onze politiek weer gespreksonderwerpen van maakt die …. enz.
  Over veel meer dan een verkeerd geplande foto van een ex crimineel in de krant gaat de tweede kamer niet meer; de grote onderwerpen waar wij, het NL volk het meest van te vrezen heeft hebben ze in Brussel nu meer te vertellen dan in Den Hag. De lastige binnenlandse onderwerpen hebben ze bij de gemeentes over de heg gesmeten. Dus waar dienen ze nog toe/ Ja, o de kranten van nieuwes te voorzien!

  Beantwoorden
 • 14/10/2015 om 13:40
  Permalink

  Deze lieden doen gewoon een greep in het hele beleid, ingefluisterd door de banken, die met hun geldcreatie het voor het zeggen gaan krijgen!
  Geldzeggenschap moet weer terug aan de staat
  TTIP CETA en al die regeltjes van de baan!

  Beantwoorden
 • Pingback:De Eurocommissaris verantwoordelijk voor TTIP geeft nu openlijk toe: ze werkt niet voor de Europese bevolking | Stop de bankiers

 • 14/10/2015 om 05:28
  Permalink

  Ja ,Wat deze meneer schrijft klopt volgens mij helemaal Ik ben niet zo pollitiek onderricht,Maar zolang men nu bezig is met het TTIP verdrag (of hoe dat ook heten mag)achterkamertjes politiek bedrijft…EU parlements leden, hierin alleen de stukken mogen lezen,in afgesloten ruimtes..En tussen Amerika en Europa hierover al jaren lang geheime vergaderingen plaats vinden,Totdat dat verdag straks ineens op tafellicht,en men dus niet democratis hierover mag mee praten/denken Ja , ,,de grote bedrijven,,,banken en een kliekje dat ons zogenaamd vertegenwoordigd,maken in Europa de dienst uit, En de bevolking kreppeerd,,Omdat dewinsten,voor derijken steeds maar weer
  groter en meer moeten worden.Een groot gedeelte van onsland moet deeindjes aan elkander knopen Met mooie praatjes op sprookjesdag,,wordt ons een sprookje verteld.Dat wij er niet op achteruit gaanNou,,,,dan moeten deze mensen ,die dit samen hebben besloten,zelf maar ruilen met mensen met een pensioen,uitkering,of wat voor een minnium inkomen dan ook.Wij ,pepensioneerden,etc,blijven gelijk,gaan er niets op achteruit werd er gezegd door deze sprookjes prins De enigste belasting die hij betaald is de honden belasting,De rijken worden rijker en de armen worden armer.Zo is het momenteel Het wordt tijd dat er eens algehele landellijke protest /acties uitbreken .Alles plat,,totdat in den haag de oogjes open gaan
  grtjes

  Beantwoorden
 • 13/10/2015 om 23:15
  Permalink

  Ik vrees dat het woord bestuurssysteem al een probleem vormt.

  Als we particratie verlaten dan slaat de eenzaamheidsdeernis al toe..niets meer om je aan vast te houden, anders dan jezelf..

  Mensen zijn bang voor de vrijheid omdat niets zo verplichtend is.

  Ik denk dat het merendeel graag kiest voor groot geld dat maar niet wil komen..

  Beantwoorden
 • 13/10/2015 om 21:01
  Permalink

  Klopt, lees de financiële berichten van voor er maar eens op na. Er werd altijd gewag gemaakt van miljoenen. Sinds 2008 werden dat plots miljarden zomaar ineens!

  Ook de pensioenen verdampen aan de ene kant door negatieve rente en aan de andere kant doordat de ECB in een split moment net zoveel geld bijmaakt als een heel pensioenfonds. Dat heet in uitgestelde inflatie wat we eens voor de kiezen gaan krijgen.

  Wat de Nederlandse politiek betreft ben ik blij in een ander EU land te wonen. Voor geen peil heb ik nog moeite en postzegel geplakt, maar voor zo’n politieke eenheidsworst van mag het een onsje meer zijn en met een onsje minder thuiskomen, echt niet!

  Beantwoorden
 • 13/10/2015 om 18:54
  Permalink

  Let op,morgen een ronde tafelconferentie in de tweede kamer,burger initiatief !

  Beantwoorden
 • 13/10/2015 om 11:44
  Permalink

  wat hierin staat valt iets voor te zeggen ben ik bang…

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen door de Loyalist
Het MH-17 rapport van de onderzoekscommissie is afgelopen week verschenen en dan laait het hele MH-17 vuur weer op. Het rapport heeft niets nieuws onthuld. Men heeft vrij gewichtig een…