Prinsjesdag 2015 wordt een uniek evenement

Prinsjesdag staat voor de deur. 15 September valt op de derde dinsdag van September en dan stampt onze eigen Jeroen met een koffertje rond de Ridderzaal waarin de dan al lang uitgelekte miljoenennota zit. Die miljoenennota wordt dan nog een keertje keurig opgelezen door een door God gekozen koning, die wij met trots de ‘onze’ noemen en de NOS maakt daar een uitgebreide registratie van. Het geheel is één groot media spektakel waarin eigenlijk niets anders verteld wordt dan dat jij meer belasting gaat betalen en er nog minder diensten van de overheid voor terug gaat krijgen.
Het wat zwaar op de maag vallende nieuws zal uiteindelijk nog een opbeurend toontje krijgen omdat ergens iemand bij het CBS economische groei heeft geconstateerd en daarna zal ‘onze’ door God aangewezen koning met zijn uit Argentinië geïmporteerde vrouw het toneel weer per gouden koets verlaten. Er zal een enorme politiemacht op de been zijn om ons koningshuis te beschermen tegen burgers die nog wat van hun onvrede aan meneer de koning kwijt willen, onze volledige democratie zal keurig opgetuigd de Ridderzaal, na hem, lachend verlaten en, er zullen een hoop onnozelaars achter de dranghekken staan te juichen, zwaaiend met oranje en rood/wit/blauwe vlaggetjes. Eén groot feest zou je zeggen. Een mooie Hollandsche traditie en na zwarte Piet, weten we dat we ons krampachtig aan tradities moeten vastklampen, anders verliezen we ons zo Hollandsche identiteit.

De meesten van ons gaan niet naar Den Haag om dit toneelstuk voorbij te zien komen maar, volgen het geheel op tv. De NOS gaat hiervan verslag doen en een kloon van Maartje van Wegen zal de beelden hoofdzakelijk met haar stemgeluid begeleiden. Er zal gesproken worden over het enige hoedje van Edith Schippers en andere minder relevante zaken zoals het schoeisel van Maxima. Niets wat de NOS op deze dag gaat brengen heeft ook maar enige relevantie voor de zich blauw betalende burger. De productie van dit schouwspel gaat de burger een vermogen kosten, de kloon van Maartje zal wat door de RVD voorgeschotelde niemendalletjes ophoesten, niemand wordt er wijzer van en daarna zullen allerhande ‘opinieleiders’ de troonrede uitleggen als een goede zaak voor een land dat steeds verder op sociaal niveau wordt afgebroken.
Dit jaar wordt het echter anders. Dit jaar heb je een alternatief. Je hoeft niet langer naar de gedresseerde journalistiek van de NOS te kijken want, prinsjesdag wordt op 15 September live verslagen door We Are Change Rotterdam en deze uitzending wordt gesteund door een groot deel van de Nederlandse alternatieve media. Er zal een live verslag zijn van de gebeurtenissen in Den Haag op de vijftiende September. Tussen de bedrijven door zullen bekende en minder bekende Nederlanders worden geïnterviewd, waarin een geheel ander geluid gaat worden gegeven dan dat van de zichzelf censurerende staatsomroep. Een dergelijk alternatieve media spektakel heeft zich in Nederland nog niet eerder voorgedaan. Het geheel zal op veel sites, waaronder deze, via livestreams te volgen zijn en daarmee luidt zich een nieuw mediatijdperk in.

11259169_889825604405260_6961312403157888777_n-1

We weten allang dat we geen eerlijke journalistiek kunnen verwachten van Hilversum of de kranten. De NOS en bijvoorbeeld de grootste krant van Nederland, zijn propagandakanalen van een gevestigde orde, die in Nederland de dienst uitmaakt tegen alle burgerbelangen in. We worden door de gevestigde media bestookt met allerhande desinformatie om maar niet achter het gordijn te kunnen kijken. Er waait echter een nieuwe wind in het Nederlandse media landschap. Dat kan met een twee of drie Beaufort beginnen maar, die gaat in kracht alleen maar toenemen tot alle bestaande structuren van de leugenmachine zijn platgewaaid. De journalistiek in Nederland is zichzelf aan het herwinnen. Journalistiek gaat niet om kijkcijfers en volksmennerij maar, om nieuwsfeiten en de daaraan te koppelen inzichten.
In een democratie is de journalistiek het eerste instituut dat voor de democratie uit valt. Daarna volgt de niet meer door de journalistiek gecontroleerde rechtsstaat waarna de totale corruptie van de heersende macht de overhand neemt. De journalistiek in Nederland lijkt met dit evenement zichzelf weer op te richten en als dat gebeurt maakt de rechtsstaat een kans hetzelfde te moeten doen. De pubertijd van de alternatieve media is voorbij en is daarmee nu jongvolwassen. De stappen die nu gezet gaan worden verdienen daarom onze steun en aandacht. Verwacht geen perfectie maar, professionaliteit, eerlijkheid en nieuws, gebracht met beperkte middelen tegenover die van de NOS. Verwacht dat zaken gaan veranderen, maak deel uit van die verandering door de live stream straks met anderen te delen. Kijken dus, 15 september, op verschillende sites, naar de live stream van We Are Change Rotterdam. Laat je informeren of droom verder bij de NOS.

17 gedachten over “Prinsjesdag 2015 wordt een uniek evenement

 • 03/09/2015 om 07:28
  Permalink

  ik vindt dat er te veel linkse macht in nederland en deugd al vanaf 1940 tm 2015 niet en de politiek faalt enorm we houden schulden die de overheid en politieke partijen het is net als in romeinse tijden burgers maar betalen er is niks veranderd in de wereld die altijd geweld gebruikt politiek zijn in mij ogen niks nuten ze doen maar wat in den haag geen goed sterk beleid al jaren niet meer en alleen zakken vullen net als manegers en derektie ze doen niks voor hard werkend mensen maar wij steeds meer belasting betaklen ga af van die belasting deugt al geenjaren meer !!!

  Beantwoorden
 • 31/08/2015 om 23:36
  Permalink

  Hoezo van God gegeven? De Nederlandse monarchie heeft niets maar dan ook helemaal niets met God te maken. In Engeland worden de Monarchen gezalfd en gekroond, maar in Nederland worden de monarchen slechts ingehuldigd. En dit ook nog pas alleen als de monarch eerst trouw heeft gezworen aan de Nederlandse grondwet. God heeft dus helemaal niets te maken met de Nederlandse monarchie.

  Met gevoelens van de meeste hoogachting en met vriendelijke groet,
  INFORMATIECENTRUM TWEEDE WERELDOORLOG (IWOII)

  Anne Louis Cammenga
  Directeur
  Website: http://www.iwoii.nl

  Beantwoorden
  • 01/09/2015 om 13:05
   Permalink

   Wetten en Koninklijke Besluiten openen met de tekst Wij, (naam van het staatshoofd), bij de gratie Gods, Koning der Nederlanden.

   Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Koning_der_Nederlanden

   Als je vanuit de gratie van God een overerfbare job hebt, dan ben je door God gekozen. Een discussie over de exacte betekenis vanhet geheel is slechts van een semanthische waarde.

   Beantwoorden
 • 31/08/2015 om 23:34
  Permalink

  Zelf ben ik heel benieuwd of dit nieuwe programma werkelijk een doorbraak zal blijken te zijn en inderdaad in staat zal zijn om objectief nieuws aan de kijkers te bieden. Goede berichtgeving is van onvoorstelbaar groot belang voor de Nederlandse democratie om uiteindelijk echt goed te kunnen werken. De programmamakers wens ik dan ook heel veel succes toe bij de voorbereiding van hun programma.

  Met gevoelens van de meeste hoogachting en met vriendelijke groet,
  INFORMATIECENTRUM TWEEDE WERELDOORLOG (IWOI)

  Anne Louis Cammenga
  Directeur
  Website: http://www.iwoii.nl

  Beantwoorden
 • 28/08/2015 om 14:35
  Permalink

  ieder doet zijn plas en alles blijft, bij wat het was?

  Beantwoorden
 • 27/08/2015 om 09:34
  Permalink

  Uiteraard kan ik nu al voorspellen wat de terugblik gesprekken zijn. De koning deed het wel weer heel goed dit jaar, beter nog dan vorig jaar. Hij is gegroeid in zijn rol, en onze koningin heeft de uitstraling van een echte koningin??

  Daarnaast wil ik het nog even over onderstaande hebben. Ik ben geen schrijver maar wel opmerkzaam.

  Fractie vorming

  slechte en gevaarlijke mensen doen altijd aan fractie vorming, legers, bendes, oplichters, en politiek. en straks ook virale overspoelende asielzoekers op jacht naar korte rokjes.

  In politiek is dit omdat hun argumentatie altijd zo zwak is dat zij deze niet een op een kunnen verdedigen en dus een meerderheid/ overmacht nodig hebben om deze er door te drukken. Meestal is de uitkomst: We willen je niets aan doen als je maar mee werkt volgens onze regels. De grootste partij heeft het voor het zeggen Democratus grootste fout is dat hij de democratie heeft ingevoerd van de helft + 1 beslist over de rest. Individueel stemmen zou nog enigszins kunnen zo ook 150 onafhankelijke kamerleden, maar toen kwam de fractie vorming. Daarna kwam het dictaat van vandaag

  Het recht van de sterkste Dictaat.

  TTIP, is vandaag de dag zo geheim dat de hoge commissaris van de EU niemand meer informeerd, geen euro parlementariers, en zeker geen Nederlandse kamerleden. Ze zagen net als 2008 de crisis niet aankomen. Nu zijn ze compleet als 2e kamer buitenspel gezet, ze mogen niet eens na-debatteren.

  Beantwoorden
 • 27/08/2015 om 09:31
  Permalink

  Wat deze regering doet heet ,,Struikroverij,In het lansdbelang,,
  Een anderwoord heb ik er niet zo snel voor,Maar we zullen zien ,
  of de bevolking eindellijk eens massaal gaat protesteren,tegen deze
  landellijke struikroverij,zgn in het lands belang
  dat wilde ik effe kwijt

  Beantwoorden
  • 27/08/2015 om 09:53
   Permalink

   @Herman Vogel 27 augustus 2015 om 08:38

   De Rede van de Troon,

   Ook een leuk stukje

   Beantwoorden
 • 27/08/2015 om 01:25
  Permalink

  Tja..ik heb geen flauw idee wat ik me hierbij moet voorstellen..
  Gaan we tussentijds commentaar krijgen op de miljoenennota..Wacht: ze gaan hem nu miljardennota noemen..of zo

  de zaal volstoppen met “vluchtelingen”..

  Persoonlijk denk ik dat het hele theater het bekijken niet eens waard is die lastenverhoging is het inmiddels oubollige jaarlijkse ritueel en de tekst is weer eens het zoveelste decreet uit de achterkamertjes van de EU-ratten…meer van hetzelfde..net als “vluchtelingen”..

  Beantwoorden
  • 27/08/2015 om 13:27
   Permalink

   Jij gaat akkoord met de lastenverhoging en alles wat je opgelegd wordt zolang je voorman Roemer het “Een schande” noemt. Dat je voorstellingsvermogen je tekort schiet ligt hoofdzakelijk aan het links/rechts paradigma waarin je jezelf verstrengeld vindt. Je vertrouwen in politieke partijen is van een stuitende naiviteit. Jij gelooft in de SP … Hahahahahahahaha!!

   Beantwoorden
 • 26/08/2015 om 19:43
  Permalink

  ben heeel benieuwd..dat we vaak een alternatieve waarheid krijgen voorgeschoteld van de gevestigde orde, ben ik al een tijdje achter, dus we gaan het zien….

  Beantwoorden
 • 26/08/2015 om 17:46
  Permalink

  Dat ze maar niet beginnen over e ex tra naar Defensie?

  Beantwoorden
 • 26/08/2015 om 16:26
  Permalink

  We are change? Het is te hopen dat er een tegengeluid zal komen voor de NOS. Normaal gesproken zouden de commerciële zenders deze taak kunnen op zich nemen maar die vinden het rustig meedoen blijkbaar beter. Dat betekent dat wij hier in Nederland maar een propaganda machine hebben en de journalisten zich aan de politieke correctheid graag houden. Linkse democratie. Eigenlijk hetzelfde als vroeger achter de IJzeren gordijn maar nu hier. Beschamend!

  Beantwoorden
  • 27/08/2015 om 01:19
   Permalink

   leg me nu eens uit wat jouw “LINKS”eiegenlijk is.
   Weet je dat de aarde linksom draait en renbanen ook..zeker een slecht teken,,?
   Gewoon stoere klets volgens mij..

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen door de Loyalist
Frans Timmermans laat zich weer van zijn emo-kant zien want, in Oostenrijk, vlakbij de grens met Hongarije, is een vrachtwagen gevonden met de lijken van tientallen vluchtelingen in de laadruimte.…