Ritueel slachten op Nederlandse bodem

Nederland schendt haar eigen waarden en normen omwille van de godsdienst. Dat blijkt uit de wetgeving rond ritueel slachten. Het onverdoofd slachten van dieren is in Nederland verboden uitgezonderd voor Joodse en Islamitische slachters. Ruim twee miljoen dieren worden zo jaarlijks op Nederlandse bodem tot de dood er op volgt gemarteld met goedkeuring van de Nederlandse staat.
De algemene tendens in Nederland is er één van dierenliefde. We worden via social media op pijnlijke wijze geconfronteerd met de misstanden in de bioindustrie en daar proberen we tegenwoordig bewuster mee om te gaan. We zijn tegen dierenleed. Het is onnodig en inhumaan, het is barbaars en niet van deze tijd, het is iets dat beslist niet past in de moderne Nederlandse samenleving en toch gebeurt het op een enorme schaal met de goedkeuring van de staat.

Andere culturen gaan anders met dieren om en, dat zien we met lede ogen aan. We staan machteloos tegenover het wereldwijde probleem van het door de mens veroorzaakte dierenleed. Dit beperkt zich niet alleen tot de hierboven genoemde religies maar, ook in het verre oosten houden ze er praktijken op na die wij niet voorstaan. Daar kunnen we weinig aan doen. Er komen steeds nieuwe petities tegen het dierenleed in Azië maar of dit enig resultaat heeft is zeer de vraag. Wij als westen gaan collectief voorop als het de strijd tegen het dierenleed betreft maar, we kunnen weinig vuisten maken voor de dieren in China.
Waar we wel wat mee zouden kunnen doen is met de rituele slachting van dieren in Nederland. Het is te zot voor woorden dat onze humane ideologie ten aanzien van dieren in eigen land met handen en voeten wordt getreden. Rituele slachtingen horen niet in Nederland thuis. Wil men ritueel slachten, dan niet in Nederland. Zo zou het moeten zijn maar, 2.000.000 dieren wordt jaarlijks onverdoofd de strot doorgesneden. De dood treed niet direct in maar het dier lijdt tot het zijn bewustzijn verliest en verder leegbloedt. Pijn, stress en angst zijn het resultaat van deze barbaarse handelingen.

In Nederland wordt een dergelijk sadisme niet begrepen en de staat zou het niet mogen tolereren maar, juist de staat maakt een uitzondering voor religieuze stromingen die het al vaak niet zo nauw nemen met de rechten van de mens en, laat staan die van dieren. Deze slachtingen worden wel aan het zicht onttrokken en daarom zijn wij ons weinig bewust van dit soort praktijken. Dat neemt niet weg dat onder onze neuzen 2 miljoen dieren op brute wijze aan hun einde komen omwille van deze geloofsovertuigingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen door de Loyalist
Frans Timmermans zei het: “Het enige alternatief voor de EU is oorlog”. Een dag later vindt de aanslag in Parijs plaats en op het moment van schrijven kopt de Telegraaf…