Rutte zal smeken maar Emiel wil afrekenen

We beginnen zo meteen de dag waarop de SP zegt te gaan afrekenen, de dag waarop zal Rutte zijn laatste smeekbede doen aan de gedemoraliseerde VVD-kiezer om toch nog naar de stembus te gaan en waar Alex Pechtold zal proberen te schijnen zodat de schaduw van Wilders een beetje zal vervagen. Het geheel wordt een pathetisch toneeltje van haantjes met kippenborstjes die wat kraaien om nog die laatste kip in dat hokje te lokken maar, het geheel stelt bitter weinig voor.
De partijen hebben het over de macht van de eerste kamer maar, sinds Adri Duyvestein zich plotseling realiseerde dat hij iets gemeenschappelijk had met de zieke kiezer en tegen het wetsvoorstel van Edith stemde dat de verzekeringsmaatschappij zo graag wilde, is een belangrijk stukje schijn van de democratie afgevallen. Duyvestein stemde één keer met hart en daar had niemand op gerekend en de nieuwe wetgeving kwam aanvankelijk niet door de eerste kamer. Iedereen is bij die arme Duyvestein thuis komen praten want, hij stemde tegen het beleid en het beleid moet altijd doorgang vinden.

Duyvestein wist echter niet van wijken en op slinkse wijze heeft de tweede kamer het wetsvoorstel zonder de goedkeuring van de eerste kamer doorgang laten vinden. De zorgwet is er zonder Duyvestein gekomen, via een achterdeurtje genaamd: “De Algemene Maatregel van Bestuur“. Duyvestein heeft één keer zijn werk gedaan en is opgekomen voor de mensen die hem zijn positie hebben gegund. Eén keer kon Adri zich inleven omdat hij zelf kanker had maar, dat stond het beleid in de weg.
De gehele situatie was tekenend voor het karakter en failliet van de Nederlandse democratie. Onze politici moeten eerst halfdood zijn voordat zij zich kunnen realiseren wat zij anderen aandoen en de rest van de politiek wil daar dan nog steeds niets van horen. Duyvestein heeft alle bobo’s thuis over de vloer gehad omdat ze allemaal wel wisten dat hij ziek was maar, dat absoluut geen reden vonden om tegen het beleid te stemmen. Het beleid moet door, dat is de opdracht van hogerhand en daar mag niets voor wijken. Adri heeft zich dan ook niet meer verkiesbaar gesteld. De reden is waarschijnlijk zijn gezondheid en zeker niet zijn vernieuwende stembeleid.

Heel even was het beleid zoekgeraakt in de schijndemocratie en moest zelfs de schijn van deze democratie wijken voor het beleid. Iedere schijn van een Nederlandse democratie is gestorven met deze politieke verzetsdaad van Adri en straks kunnen we ze allebei begraven.
Eerst gaan we nog stemmen want, niemand was echt ontstemt over de verkrachting van het lijk van onze democratie. Onze necrofiele politiek leiders hebben zich na de daad van Duyvenstein kort gericht tot het volk met ernstige gezichten en gezegd dat precies daar de eerste kamer voor was. De volgende dag hebben ze de eerste kamer buiten spel gezet en met even ernstige gezichten verteld hoe belangrijk het was dat de patiënt niet meer kon kiezen.

Je hebt er verder geen partij over gehoord dus, het zal allemaal wel de storm in het glas water geweest zijn zoals verkondigd was. Geen partij die op haar achterste benen op de grote trom heeft geslagen, geen senator die de landelijke media gemobiliseerd heeft om het lichamelijk overschot van de Nederlandse democratie te beschermen, we zijn gewoon doorgegaan alsof er niets aan de hand was.
Sterker nog straks gaan we stemmen en dan laten de partijen zich horen met lege kreten. “Reken af”, wordt er geroepen door een stelletje socialisten, terwijl Mark met de krokodillentranen in zijn ogen de kijker achter de camera smeekt om ‘zijn klus’ te mogen afmaken. Mark speelt de ‘under dog’ en Roemer de ‘Bull dog’ die zijn kans schoon ziet om ‘de macht’ in zijn enkels te bijten.

ANP-1000_26426141

Het geheel is een farce maar, genoeg mensen zullen gaan stemmen. Ze zullen daarmee hun goedkeuring geven aan dit bestel en misschien hun afkeur aan dit kabinet. Ze zullen Mark willen straffen en de SP zal een hoop zetels winnen maar, verandering in het beleid zal het niet teweeg brengen.
Misschien dat de schijn van deze democratie nog wat zal worden opgepompt als de VVD en PVDA een minderheid gaan vormen in de eerste kamer. Er zal een onbeduidend wetje sneuvelen en dat zal wat aandacht krijgen. Mark zal met een bedrukt gezicht op de buis verschijnen, hij zal vertellen dat de kiezer dit heeft bepaald en dat het een onderdeel van onze democratie is. De kiezer zal instemmend knikken en denken: “Dat heb ik gedaan!”.
Na de affaire Duyvestein is duidelijk geworden dat de eerste kamer geen echte macht kent. Het is belangrijk dat we gaan stemmen om ons geloof in dit systeem te demonstreren. Het is belangrijk voor de toneelvereniging in Den Haag maar, met democratie heeft het niets te maken.

3 gedachten over “Rutte zal smeken maar Emiel wil afrekenen

 • 17/03/2015 om 15:57
  Permalink

  De politiek in Nederland: de beste leugenaars winnen. Niet meer en niet minder. Het stemvee neemt genoegen met mooie verhaaltjes en daar blijft het bij. Er zal in dit land NOOIT iets structureels veranderen zonder een revolutie.

  Beantwoorden
 • 17/03/2015 om 12:09
  Permalink

  Ik hou mijn stem voor mezelf. Stemrecht is je recht weggeven.
  Je hebt mijn ogen geopend.

  Beantwoorden
 • 17/03/2015 om 09:13
  Permalink

  Onze politici weten donders goed wat ze het Nederlandse volk geflikt hebben. Ze kunnen nu alleen nog maar in hun hemd staan als ordinaire oplichters. Maar we hoeven dit handjevol boeven niet vrezen. Veel griezeliger is een volk dat de ene keer op een individu als Mark Rutte stemt omdat ze denken 1000 Euro te krijgen en weer een andere keer op “socialist” Emiel Roemer als laatste redder van de arbeidsman.

  Hoe dan ook: wie uit de matrix stapt die komt daar niet meer in terug en daardoor zal de bewustwording -waar blijft die toch?- van de samenleving exponentieel verlopen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen door de Loyalist
Frankrijk, Italië en Duitsland laten de wereldbank en het IMF links liggen voor de nieuwe Chinese investeringsbank AIIB. Daarmee maken deze landen een belangrijke stap uit de richting van de…