Rutte zonder EU kansloos op de arbeidsmarkt

Mark Rutte heeft vanmorgen de Ridderzaal gevuld met EU-parlementariërs toegesproken. Rutte sprak zijn in de toekomst directe collega’s uit Brussel toe aangaande het naderende einde van het Nederlandse EU-voorzitterschap. Aan het einde van de verhandeling heeft Rutte wat vragen beantwoord. Natuurlijk waren er vragen over de uitslagen van het afgelopen referendum. Met het oog op zijn tevens aflopende premierschap zei de voorganger van de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie: “Totaal, totaal, totaal tegen referenda over multilaterale overeenkomsten te zijn.”
Daarmee bewijst deze premier twee zaken;
– Ten eerste; dat hij zich als lakei van het corporatisme nog een keertje duidelijk wil profileren en dus nog steeds schijt heeft aan alles dat des volks is.
– Ten tweede; dat zijn toekomstige werkgever evenveel aan democratie gelegen is als Mark Rutte maar liefst drie keer achter elkaar met het woord “Totaal” probeert te omvatten.

Volgens Rutte “Slaat het nergens op” dat één land de gang van zaken binnen de EU kan traineren. Hij wilde zelfs zover gaan coalitiepartner PVDA verantwoordelijk te houden voor het bestaan van het referendum, waarmee hij zijn Nederlandse politieke schepen achter zich lijkt te verbranden. Dat totalitaire bevalt onze premier wel. Hij komt net terug van de Bilderberg conferentie en voelt zich gesterkt door de daar zoveel uitgesproken minachting voor ‘die kleine mensen’.
Met deze uitspraken van de minister president van Nederland, staat meteen de peilstok van de Nederlandse democratie openlijk droog. De uitkomst van het referendum heeft bepaald dat Nederland niet het associatieverdrag met Oekraïne wilde tekenen maar, minpres zegt hierover alleen dat de ratificatie van het verdrag nog niet vaststaat. Met andere woorden, de ploegbaas van de democratie in Nederland weet nog niet of de wil van het volk wel de doorslag mag hebben.

De bewijzen daarvan zijn ook al binnen. Krijgen we geen Oekraïense plofkippenfarm in Veenendaal? Hebben wij niet laten weten dat we geen plofkip in de schappen van de buurtsuper willen zien? Heeft Lidl zich niet gedwongen gevoeld voor kip opnieuw de boer op te gaan? Nu krijgen we dus binnen eigen landsgrenzen, als voorschot op het associatieverdrag Oekraïense plofkippen van eigen bodem. Dit is slechts één voorbeeld van de totale minachting van de uitkomst van het referendum en, er zijn er nog wel een aantal te noemen.
Dus, straks krijgen we hier een golf van goudzoekers uit Oekraïne want, dat visumvrij reizen tussen EU-landen en Oekraïne moet dan ook maar kunnen. Dat gaat betekenen dat we dan ook wel die militaire samenwerking met Oekraïne aangaan. Gaan we die samenwerking aan, dan worden we ook in een oorlog gezogen waarvoor defensie vast voor een miljard aan kogels heeft aangeschaft. Zeker omdat die oorlog door de EU geforceerd is, is onze deelname waarschijnlijk meer dan ‘gerechtvaardigd’.

Mochten we daadwerkelijk militairen naar Oekraïne gaan sturen, ligt een oorlog met Rusland om de hoek. Zijn we dan als EU-land in oorlog met de Russen, dan trekken we daar de rest van de EU gebroederlijk in mee en heeft Jean Claude Juncker een goede reden om zijn Europese leger ons eindelijk door de strot te duwen. Uiteindelijk zal zo’n oorlog nogal wat levens kosten en zal de dienstplicht wel terugkomen, zodat je je kinderen strak nog een laatste keer kunt uitzwaaien op een station tussen al die andere ouders van kinderen die een zelfde lot ligt beschoren.
Tussendoor zullen nog wat verdragen door de democratie geratificeerd worden, zodat je hier de producten als gevolg van het TTIP-verdrag kunt vreten. Je zult je kapot moeten werken om de toenemende belastingdruk het hoofd te bieden. Je zult de oorlog moeten betalen en de boetes die Nederland door buitenlandse bedrijven krijgt opgelegd. Dat laatste kun je voorkomen door levensmiddelen nog alleen als pesticide te gebruiken en zonder mopperen deze ‘Brave New World’ te accepteren.

We kunnen er ook gezamenlijk voor kiezen deze enge club te verlaten. Dat is iets dat onze minister president niet hoopt mee te maken omdat met een Nederlands verlaten van de EU hij nergens nog de bak gaat komen. Om dat risico te beperken wil hij met het tekenen van het associatieverdrag ook wachten tot na het Brexit referendum. Hij wil het referendum niet beïnvloeden zegt hij en, dat betekent ook dat we al weten dat het associatieverdrag gewoon doorgang gaat vinden. Schijt aan de meest democratische Nederlandse manifestatie van de afgelopen 11 jaar, er moet getekend worden.
Gelukkig zijn er al meer dan 40.000 handtekeningen voor de aanvraag van een referendum over de EU-deelname van Nederland al binnen. 28 juni gaat dit resultaat met het verzoek tot het organiseren van een referendum de tweede kamer worden aangeboden. Misschien willen we die EU niet meer. Misschien zijn we de regenten zat. Misschien wordt het tijd om in vrede te leven, het leger goed te betalen om vooral thuis te blijven en zeker te blijven trainen voor de verdediging van de landsgrenzen want, we zullen dan omsingeld zijn door de EU. Datzelfde ervaren de Russen nu, die zijn omsingeld door NAVO-troepen omdat die Russen zo ‘agressief’ zijn.

Geef hier nog even je handtekening en laat even een LIKE achter op de FaceBookpagina als morele steun aan een zaak die de tweede kamer gaat worden aangeboden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen door de Loyalist
Jo Cox was misschien een rijzende ster binnen de EU. Ze werd onlangs nog gelauwerd door Vice voorzitter van de Europese commissie Timmermans met de woorden: “een fantastische vrouw die…