Sparta tegenover de EU in de Arena

De Grieken hebben ons democratie gebracht en Griekenland is zelfs de bakermat van onze wetgeving als we kijken naar Draco en zijn Draconische maatregelen. Daarmee is Griekenland de bakermat van de Europese beschaving en de Europese die van de Westerse. Een reset van die beschaving lijkt nodig, onze beschaving voert overal oorlogen en we overtreden daarbij onze zelfgemaakte wetten. Onze overheden lijken zich, ongehinderd door zelf vervaardigde wetten, schuldig te maken aan allerhande roof en onderdrukking op deze planeet en het begin van het einde lijkt in zicht.
Dat begint bij de bron van alle ellende en dat is bij de bank. Onze overheden zijn al sinds hun oprichting niet van het volk maar van grote financiële corporate krachten die we voor het gemak de titel ‘bank’ gaan meegeven. We hebben op deze site al eerder uitgelegd hoe de familie Rothschild de wereld heeft gekocht en hoe deze wetenschap ons lijkt te zijn ontgaan. We leven in de illusie in een democratie te leven maar, eigenlijk leven we onder het juk van de bank en de wetten van het geld. Democratie lijkt een spel met verschillende partijen maar, alle partijen leven bij de gratie van die bank en daarmee zijn onze partijen alles behalve eerlijk in de manier waarop zij zich manifesteren. We hebben geen keus, al lijken er zoveel voorkeuren te bestaan, we mogen kiezen maar ongeacht wat we kiezen we stemmen altijd op hetzelfde, namelijk de bank.

De Griekse democratie verschilde niet veel van de onze, tot de laatste verkiezingen in Griekenland. Ook de Grieken hebben zich door de bank in de EU laten zwendelen, een proces dat direct na de tweede wereld oorlog in gang is gezet. Met hele kleine stapjes zijn we geleid in de dictatuur van Europa, de macht heeft zich steeds verder gecentraliseerd en is nu door de burger niet meer aan te spreken. We lijken mee te spelen in het Europese spel, dankzij Nederlandse afgevaardigden die onze belangen behartigen. Ook deze mensen worden op ‘democratische wijze’ door ons gekozen, al is de selectie van mensen waarop je kunt stemmen al voorgekookt door de partijen, die onder de gratie van de bank onze belangen mogen behartigen.
De Europese burger leeft in een dictatuur van regelgeving en belastingen. Protesten worden niet gehoord en referenda worden genegeerd. De stem die ons overblijft lijkt in de verkiezingen versleuteld te liggen en in Griekenland heeft de democratie daadwerkelijk gewerkt. De Grieken hebben massaal gekozen voor een partij die zich van buiten het systeem van de bank om op een organische wijze heeft ontwikkeld tot een volksbeweging. De Grieken hebben tegen de bank gestemd en daarmee gaan de Grieken ons voor in een strijd die we allemaal vroeg of laat moeten leveren.

Het is spannend in Europa. De gehele EU is in rep en roer over de Grieken die niet akkoord gaan met de dictatuur van het grote geld maar, hun positie opnieuw onderhandelen. De Grieken kunnen alleen maar winnen de EU kan alleen maar verliezen, in straattaal hebben de Grieken de bank stevig bij zijn ballen. De Griekse uittreding uit de EU kan bijna niet uit blijven want, de EU kan nooit toegeven aan de Griekse eisen. Als Griekenland wordt teruggegeven aan de Grieken, zal de onrust binnen Europa enorm toenemen. De Europese burger heeft namelijk meer gemeen dan men vermoedt, iedereen in Europa is de EU en haar regelgeving zat.
We zijn allemaal “Door de bank genomen”, de Grieken het meest en het hardst, daarom ontstaat deze EU crisis. In Nederland kunnen we nog zo hard genaaid worden maar, we zijn niet achter onze tv weg te slaan. We zouden pas ontwaken uit de roes van de door de tv geproduceerde Alpha-golven als de bank als laatste dat ding van ons af zou nemen. De Grieken gaan ons voor in een strijd die wij ook zouden moeten leveren, als we ons niet constant tegen elkaar uit lieten spelen.

Het ontbreekt ons aan het inzicht in de realiteit dat we allemaal door de bank genomen worden. Er is geen dreiging zo groot als die van de bank maar, wij kiezen ervoor ons vooral te bezigen met onze onderlinge verschillen. We zijn als de dood voor ISIS, iedere Moslim is een Joden en homo’s hatende terrorist en Atheïsten kijken neer op de fabeltjes waarin alle religies geloven. Door al deze door onze media en politiek benadrukte verschillen zien we het echte gevaar niet. Asielzoekers kosten maar een fractie van het geld dat de bank van ons afneemt, de zorg is zo duur omdat onze gehele zorg gekoppeld is aan een enorme schuld die de, door de EU opgelegde, privatisering teweeg heeft gebracht en de werkeloosheid groeit gestaag omdat de overheid enorme hoeveelheden geld uit de roulatie trekt door de enorme belastingdruk. We zien door de bomen het bos niet meer en dus geven we onze buurman maar de schuld want, hij stemt op de VVD en die gasten dat zijn ‘De Echte Graaiers’.

Wij hebben een kokerblik. We hebben geleerd hoe het democratische proces werkt en zijn daardoor niet in staat onze blik buiten die koker te gebruiken. We hebben geen focus en zijn te lamlendig na een dagje zwoegen om eens na te denken over te staat van onze wereld. We zetten de tv aan en daar schreeuwt een man dat de economie weer aantrekt, “Binnenkort verdienen we allemaal weer bakken met geld en dan kunnen we weer meer geld maken en daarover ook weer nieuwe rente betalen. Het wordt dus allemaal beter.”
Aan de andere kant van het spectrum zit een man met een blonde pruik die graag iedere buitenlander de schuld wil geven van iedere crisis maar, zo ver rijkt de draagkracht van deze politieke bank employé nog niet. Nog niet want, straks krijgt hij gelijk en gaan de Grieken er met de poet vandoor. Dat de Grieken zelf nooit iets ontvangen hebben maar, dat het hier alleen geldstromen betreft die van de ene bank de andere ingepompt zijn, zo ver rijkt onze informatie niet. Griekenland is totaal leeggezogen, een zelfde lot wacht ons tenzij de EU uit elkaar valt.

Nu lijkt er voor de EU weinig hoop ongeschonden uit deze strijd te komen. Als de EU akkoord gaat met de Griekse eisen is niet alleen het gezichtsverlies groot maar, dan willen de overige landen die ooit als PIGS landen zijn betiteld ook opnieuw hun schulden onderhandelen. Als dat gebeurt, dan zullen de landen die ooit de crisispot gespekt zoals Nederland en Duitsland hierin tegen verweer komen omdat zij niet volgens deze nieuwe spelregels garant hebben gestaan voor deze nieuwe schulden.
Als de Grieken dan de Euro gaan verlaten, ook dan zullen verschillende naties hetzelfde willen doen want, de Euro is een schip met een te grote schuldenlast dat stevig water begint te maken. Toch zullen de Grieken waarschijnlijk de Euro gaan verlaten en dan hebben de Grieken een wezenlijk deel van de strijd gewonnen. Ze zullen met vers kapitaal een herstart maken en, er zijn genoeg aanbieders die dit tegen aantrekkelijke condities willen doen. Kijk naar China die bovenop een berg onbruikbare Dollars zit of naar de Russen. De Russen zetten dan echt voet op Europese bodem en is Griekenland zonder geweld een tweede Krim geworden. De Grieken kunnen dus zonder de EU maar, kan de EU zonder de Grieken?

4 gedachten over “Sparta tegenover de EU in de Arena

 • 19/02/2015 om 10:12
  Permalink

  Helaas eindigt het interview burgerinitiatief met de woordvoerder “misschien moet ik voor mijn kinderen toch in de politiek” waarmee ook hij tot zijn ellebogen in de banken komt te zitten.

  Beantwoorden
 • 17/02/2015 om 12:21
  Permalink

  En de Russen laten gewoon hun pijpleidingen door Griekenland lopen..een prima tussenstation voor extra verdiensten..:)

  Ik denk dat je jezelf een vraag moet stellen: voel je je vertegenwoordigt/vind je dat jouw zaken naar behoren behartigd worden door de door ons gekozen overheid/vertegenwoordigers?
  Dat is heel essentieel!Want die maken op gegeven moment uit waar we terecht gaan komen en dat hangt weer helemaal samen met hun ideeën over van alles en nog wat en wat zij voor zichzelf geschikt vinden..

  De EU is het beoogde totalitaire centrum voor de eurofiel neoliberalen.
  Een asoclub die het die doel en zin van het leven ziet in geld, macht en aanzien/prestige. Alles wordt geldgerelateerd gemaakt, collectieve publieke voorzieningen worden geprivatiseerd .
  Winsten worden geprivatiseerd en laten/kosten genationaliseerd.
  Zie gas Groningen: de schade moet door ons allen worden betaald,inclusief Groningers zelf.
  De winsten zijn voor Shell en aandeelhouders( w.o. ons koninklijk huis), NAM en aandeelhouders, ministers die er voor besloten hebben met belangenverstrengelingen en vreselijke domme fouten maken door afgewogen ontkenningen en zwamverhalen.

  De rekeningen van de schade mag betaald worden door iedereen die ook al de winsten voor de ondernemingen en foute ministers hebben betaald.
  Dat het hier om vuige drab gaat dat stinkt, ruikt iedereen al.

  Groot geld ontvangt van alle kanten en nog is het niet genoeg.

  Uitkeringen nog lager..dan gaat het goed..(??)
  wat met Vennootschapsbelasting met 10% omhoog en belastingaftrek omlaag, HRA (hypotheekrenteaftrek) tot maximaal 2 ton..?

  Hoog moet ongeschonden blijven en laag moet worden weg gekrabd..

  Een beetje heel opvallende berekeningen van Planbureau’s. Feest voor de ene en verderf voor de andere.
  Wie kan dat bedenken? Alleen maar gestoorde eurofiel neoliberalen..
  Groot Geld heeft weer honger en moet gevoed..

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen door de Loyalist
‘Global warming’ is verandert in ‘klimaat verandering’ maar, de maatregelen blijven hetzelfde. De politiek neemt maatregelen, namelijk we betalen voor onze CO2 uitstoot. Het gas dat wij uitademen is schadelijk…