Stem jij voor de toekomst van je kinderen?

We zijn met deze maatschappij in een enorme negatieve maalstroom beland. Normen en waarden worden vooral door onze eigen overheid geschonden en wij lijken niet bij machte het tij te keren. Niemand is tevreden over de prestaties van onze regering, iedereen laat zich hier negatief over uit en niemand heeft het geloof dat we dit kunnen veranderen.
We geloven massaal in onze onmachtigheid, onze nietigheid, en laten ons koeioneren door instanties waar we zelf deel van uit maken. Velen onder ons zijn een klein radartje in het grote onrecht. Ze weten dat er zaken gebeuren waar zij niet achter staan maar blijven tegelijkertijd keurig in dat keurslijf meedraaien vanwege de angst hun bestaan te verliezen.
Als we zo door gaan en onze kop in het zand blijven steken gaan we steeds meer verliezen tot er uiteindelijk massaal iets knapt bij de Nederlander. Daarmee worden wij zelf slachtoffer van onze coulante houding, die gevormd wordt door een angst. Die angst onderdrukken we door vooral niet te kijken, tegen elkaar te zeggen dat de wereld zo’n prachtige plek is en mekaar te bestoken met lieve spreuken. Lieve spreuken gaan de toekomst echter niet veranderen.

We lijken niet te kunnen zien wat er aan de hand is. We hebben de Gulden ingeleverd voor de Euro terwijl we over de Gulden nooit geklaagd hebben. We hebben onze mening over de Europese grondwet gegeven, we zeiden “NEE” en toch heeft JP Balkenende het verdrag van Lissabon ondertekend. We zijn allemaal op de hoogte van het potentiële gevaar van genetisch gemanipuleerde gewassen en dankzij de TTIP krijgen we die straks gewoon voorgeschoteld. We zijn de controle over onze rechten volledig kwijt maar, staren ons nog steeds blind op de radicalisering van onze Islamitische medemens terwijl er in Nederland meer mensen dood gaan in handen van de politie dan in die van deze religie. We weten dat al onze communicatie ontvangen wordt in gigantische databases van de overheid en gaan hierin mee omdat terrorisme iets verschrikkelijks is. Het feit dat we hoofdzakelijk door onze overheid geterroriseerd worden is ons schijnbaar ontgaan en ondertussen maken we ons zorgen de eindjes aan elkaar te kunnen knopen want de onroerendgoedbelasting komt er weer aan.

We zijn apathisch. We kijken als een konijn s’nachts in de koplampen van de auto die ons aanrijden gaat en we doen helemaal niets. We wachten op de klap en na de klap zullen wij veel betreuren en bestuurders daarvan de schuld geven om vervolgens onze zaken weer op te pakken en verder te gaan. We leren niets bij, we willen niets meer leren want, overdag is het leven al lastig genoeg dus, kunnen we s’avonds ontspannen voor de tv hangen. Morgen is er weer een dag en die wordt niet beter dan vandaag want de radars van het ambtelijke apparaat draaien gewoon door.
We zijn bekend met hetgeen wat ons te wachten staat, we kennen allemaal de strekking van het boek van George Orwell en sommigen weten zelfs dat Orwell geen ziener was maar over bijzondere contacten met bijzondere informatie beschikte. Dat maakt zijn boek niet tot een voorspelling maar slechts tot een koppeling van wat geheime informatie die hij heeft laten uitlekken. Met de huidige nucleaire dreiging grijpen we misschien weer naar het boek van Nevil Shute voor het slapen gaan maar niet te lang want, we moeten morgenochtend weer gewoon aan de slag bij de baas van de sociale dienst.

Hoe we hier terechtgekomen zijn is met een betrekkelijk gemak te achterhalen, zelfs zij die niet te motiveren zijn tot het ontwikkelen van een originele gedachte zullen het antwoord direct op de tong hebben liggen. “Het is allemaal de schuld van de politici!”, is een populair antwoord dat gegeven wordt op die vraag terwijl het tegenovergestelde waar is.
Onze politici hebben hun werk prima uitgevoerd. Zij hebben de missie van de opdrachtgever tot een succes gemaakt. Zelfs vandaag de dag denken de meesten onder ons dat onze politiek gefaald heeft maar, onze politiek is een groot succes en helaas niet van ons, daar zit namelijk het probleem. Wat je ook stemt, het decennia geleden uitgestippelde beleid gaat keurig door en ‘onze’ politici verkopen dat aan het volk. Het volk, je weet wel, de ene club waar JIJ deel van uitmaakt.
Je bent voor de gek gehouden met de illusie dat je kunt kiezen. Je bent op een vreselijke manier te kakken gezet door de partij die jij al jaren met verve steunt en verdedigd. Liep je ooit met buttons van de PSP op de revers van je spijkerjasje, prijs je nu de SP van Emiel Roemer en schreeuw je nog steeds tegen de voorkant van het probleem dat je met je geschreeuw in stand houdt. Het is dan ook terecht dat ze zich in Den Haag om jou kapot lachen en je blijven voeren met de toneelstukjes die we politiek zijn gaan noemen.

Je bent een sukkel die nog steeds gelooft dat de politiek alles kan en zelfs wil veranderen. Je denkt nog steeds dat je achtergesteld wordt ten opzichte van die lui die op die andere partij stemmen omdat zij in grotere huizen wonen maar, ook zij worden net zo hard genaaid als jij. De mensen in beide groepen zitten vast in de leugen die ons als democratie verkocht is maar, in plaats van dat deze groepen de armen in één slaan en zeggen dat ze het samen niet meer pikken, blijf jij liever tegen de voorkant aankijken en veroordeel jij hen die het nu nog makkelijker hebben dan jij. Misschien dat je rust zult vinden als iedereen een gelijke ellende kent. Dat is de basis geweest voor vele communistische systemen, de gelijkheid van ellende. Ook deze systemen werden als een Utopie aan mensen verkocht. Vaak zijn die systemen uit volksopstanden ontstaan en werden ze aanvankelijk geprezen vanuit diezelfde afgunst, de afgunst op hen die het beter hadden.

Straks gaan we weer eens stemmen, een soort voetbaltoernooi tussen politieke partijen. We zullen weer met zijn allen tegenover elkaar staan, de VVD-er tegenover de tribune van de SP, de PVDA hooligans tegenover die van D66 en ook Groenlinks zal het bloed van clubjes als de CU wel kunnen drinken. We hebben ogenschijnlijk een diversiteit aan keuze omdat we niet in de gaten hebben dat al die partijen in regerende capaciteit dezelfde heren dienen. Het maakt ook niet uit welke club er wint want, zelfs al wint jouw cluppie, bij de winnaars mag jij geen plaats nemen.
De winnaar zijn de machten achter het financiële systeem, gevolgd door het grote bedrijfsleven, daarna de politiek die blijft voortbestaan en helemaal onderaan sta jij met je partij vlaggetje naar je schoenen te kijken. Het systeem is niet van jouw en zolang jij daar een onderdeel van blijft, ben je mede verantwoordelijk voor de ellende die dit systeem voortbrengt. Daar kun je beledigd over raken en ons voor van alles uitmaken maar, wij zijn slechts de brenger van de eenvoudige feiten die op deze website op betrekkelijk eenvoudige wijze zijn uitgelegd.

Dus, als je gaat stemmen, weet wat je anderen en jezelf aandoet en hou op met klagen dat het allemaal beter moet. Je levert geen enkele bijdrage, je bent contraproductief bezig door dit systeem in stand te houden omdat je weigert een logische gedachte op basis van de geschiedenis van ons monetaire systeem te ontwikkelen. Je moet ook niet gaan zeiken over de uitslag van eventuele verkiezingen want, wat je ook stemt de uitkomst is altijd hetzelfde, alleen de logo’s kunnen verschillen.
Ben je het met deze tekst eens, dan deel je hem. Ben je het niet met deze tekst eens, deel hem dan zeker en kijk eens waar je vrienden staan.

3 gedachten over “Stem jij voor de toekomst van je kinderen?

 • Pingback:De finale! - Loyalist

 • Pingback:Stem jij voor de toekomst van je kinderen? | eunmask

 • 06/02/2015 om 21:06
  Permalink

  Toch leuk dat je zelfs een keuze biedt in het al of niet delen van de tekstinhoud.
  Het gekke is dat in jouw bewering het toch niet uitmaakt, ook niet waar je vrienden staan..die staan ook nergens.
  Alles is een kwestie van schillen, maar dat zegt nog niks over hoe al die geklaagde gremia zijn ontstaan..
  Hoe dit streven naar ongelijkheid en wanverdeling van welvaart zo zijn gegroeid.

  Opvallend is dat dit alles in 1 keer kan worden gewenteld..in 1789 gebeurde het ook en even typerend was de angst voor de vrijheid naderhand: de meute holde achter ene dictatr aan..Napoleon.
  Iedereen wilde ene centrale baas die alles hard en rechtvaardig zou rechttrekken..en het feest begon weer van voren af aan..met andere namen…geen Lenin maar Stalin, geen Washington maar Nixon en met hen een ring van ratten en graaiers.

  Terreur die terreur vervangt heeft geen terreur op.Je start geen oorlog als middel om humaniteit te bereiken..de paradoxen zijn groot en de redding ligt dan ook in steeds andere definities..zeg het anders en het klinkt/is gewoon beter.

  Verandert dat wat aan het mechanisme? Nee, maar wellicht wel hoe dat mechanisme naar ons uitpakt.
  Genuanceerder en niet eenzijdig..alle gedrukte geld waait nu 1 kant uit..en ze hebben nog niet genoeg dus komen er nog meer papier en getallen bij.

  Alles lijkt nog net een apencircus of ene tribale bende.

  Het voordeel is dat we nu weten wat en stille efficiente revolutie is. Ook al worden ze steeds weer omgegooid, ze staan iedere keer weer op en op gegeven moment worden ze stabieler. Zie landen in Zuid Amerika, Zuid Afrika..het kan best veel meer mensgerichter met groter WIJ-gevoel ipv een optelsom van ikken..
  Neoliberalisme en aanhang van het huidige neoliberale instituut bij uitstek: de EU zijn wereldwijd een ramp voor samenlevingen.
  De USA als eerste voorop: een rampensamenleving..geleid door het grote geld ..en toen..de meest oorlogszuchtige natie ter wereld..internationale dwang, terreur,total control, repressie,verveling en rommelen met het leven van anderen..
  En dat is dan ons streven? 45 miljoen mensen(voor Obama care) niet verzekerd tegen ziektekosten, daklozen..my goodness, rampinkomens..om echt crimineel van te worden…en dat is de identificatie van de EU?
  De ramp staat ons te wachten..

  Dus toch maar ene heel onverwachte zet..
  Donder alle neoliberale er uit, weg met hen, uit de politiek..
  Het Walhalla zal niet komen, want die soort is zo wraakzuchtig als de pest..maar als we hen over de schutting werken en daar houden dan zijn we in ieder geval een poosje vrij van hun malversaties en streken..Even op adem komen voordat het nieuwe inerte veld ontstaat..

  Je verhaal gaat over inerte accpeterende mensjes, het helpt toch niet, je lot verandert niet etc. , maar je leven wel als je het beter in de hand neemt en niet afwacht of en welke gunsten de schillen van de macht jou te bieden hebben..

  dus kom op, kom overeind en lever je aandeel aan de bevrijding van mensen die afwachten en maar blijven hopen…

  Als we iets willen ontwikkelen dat beter bij ons past dan neoliberalisme

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen door de Loyalist
Op ons vorige artikel komt men, ondanks dat ons antwoord al eerder gegeven is, met de vraag wat het nut van niet stemmen is. Om dit te kunnen uitleggen moeten…