Waarom stoppen met stemmen?

“Wil je wat veranderen, dan stop je met stemmen.” Dat is een stelling die wij sinds de oprichting van Loyalist propageren. Dit wordt vaak uitgelegd als het niet ondernemen van actie of juist je stem niet laten horen. Men veronderstelt dat je je stem alleen kan laten horen door het stemmen op een politieke partij maar, het tegendeel is waar. Met het stemmen op een partij erkennen we een systeem, we houden iets in stand dat niet naar ons luistert omdat wij het toch onze stem geven.
Vraag maar aan iedereen die de afgelopen jaren of ze tevreden zijn over de politieke koers die gevaren is nadat zij hun stem hebben afgegeven. Het maakt niet uit waarop ze gestemd hebben, mensen die VVD hebben gestemd zijn even ontstemd als de gemiddelde PVV- of SP-er. Ondanks al die verschillende partijen die van ons onze stem hebben gekregen, zijn we allemaal ontevreden over het resultaat en toch gaan we het gewoon weer proberen. Vandaar de afbeelding en de quote van Einstein. Einstein was niet alleen een natuurkundige maar vooral een denker. Einstein was een filosoof die ook keek naar de sociale structuren in onze wereld en met een hoofdschudden keek naar de gang van zaken.

10515167_10153211135799090_4934280027369379576_o

Eén van onze stukken draagt de titel “Stem je op de bank of stem je niet?”. Dit omdat het financiële systeem onze levens in handen heeft maar, door onze politiek altijd buiten schot wordt gehouden. Ons financiële systeem draagt een vrij open geheim met zich mee, een geheim dat iedereen kan zien die er naar kijkt en de politiek zorgt dat onze blik zich daar vanaf blijft wenden. Dit terwijl het juist de taak is van onze volksvertegenwoordiging om ons zo goed als zij kunnen te representeren, doen zij precies het tegenovergestelde.
Geen enkele partij gedraagt zich anders. Geen enkele partij die niet ‘de bank’ beschermt. Ze kunnen zich uitspreken over de randvoorwaarden van het bankieren, zoals de bekende ‘buffers’ en de bonussen maar, geen partij die ons gaat vertellen dat onze banken geld creeren uit het niets terwijl ze daar ook nog rente over vragen. Er is geen partij die ons gaat vertellen dat dit systeem ons dwingt tot het economisch groeien om de rente te blijven betalen en dat dit de directe oorzaak van de vervuiling van ons milieu is. Er is geen partij die je vertegenwoordigd en dat blijkt ook uit hun stemgedrag.

11043371_10204042855855014_1778480277598242099_o

In de kamer worden voorstellen voor wetswijzigingen gedaan door de partijen die regeren. Vervolgens gaat de kamer daarover stemmen en zelfs de helft van de oppositie stemt in met de regering. Dit maakt het stemmen binnen de coalitie politiek tot een dictatuur van het beleid dat geeneens uit de partijen zelf ontspruit maar, uit clubjes die wederom aan het publieke oog onttrokken zijn.
Je hebt dus maar één keus als mens in deze maatschappij en dat is je afkeur te geven aan dit gehele systeem. Het systeem heeft niet het beste met ons mensen voor maar, het systeem is slechts het marketingbureau van de bank.
Als we dus geen van allen meer de gang naar de stembus maken, dan is er iets aan de hand. Dan hebben wij gezegd dat we niet meer meespelen. Men zal met ons in gesprek moeten gaan in plaats van dat wij ons laten neerslaan in kansloze demonstraties. We zullen voor het eerst in decennia weer eens gehoord worden en daar ligt onze kans het financiële juk van dit financiële systeem te verlaten. Dat zal niet alleen een bevrijding zijn voor Nederland maar, voor de hele wereld.
We zouden nog voor de Grieken dit totale systeem kunnen verlaten zoals Rusland dat bijvoorbeeld heeft gedaan. We kunnen de EU verlaten en we zullen niet alleen zijn maar, misschien dat we een trend kunnen zetten. We kunnen het TTIP verdrag ongeldig verklaren met de toepassing op Nederland en de schulden die we hebben, hoeven we niet terug te betalen want, die zijn uit een crimineel systeem verkregen.

Het is een keus, een keus die we met zijn allen kunnen maken. Met zijn allen want, Christenen, Islamieten en Atheïsten zitten allemaal met één probleem dat ze in ieder geval delen. We hebben allemaal last van de dreiging tot totale slavernij van het financiële systeem en het wordt de hoogste tijd dat we daartegen opstaan.

5 gedachten over “Waarom stoppen met stemmen?

 • 15/03/2015 om 06:58
  Permalink

  Ik kwam op het internet de enige echte kieswijzer tegen:

  Wie stemt geeft macht aan criminele bankiers.
  Wie niet stemt geeft geen macht aan criminele bankiers.

  Politici zijn er slechts om de kiezers het mes in de rug te steken en daar houden ze dan een mooie -dat is een dikbetaalde- carrière aan over. Maar nu het doek begint te vallen zitten onze politici als de ratten die zij zijn in hun eigen val!

  Beantwoorden
 • 14/03/2015 om 21:32
  Permalink

  Kijk tot waar de gang naar de stembus het Nederlandse volk gebracht heeft: een overheid die heimelijk de grootste bedreiging is voor de Nederlandse samenleving. Want méér dan de helft van alle misdaad in ons land bestaat tegenwoordig uit het misbruik maken van bevoegdheden.

  En als je aan iemand vraagt: “Zou je aan je buurman, waarmee je overigens op goede voet staat, méér macht geven dan dat je zelf hebt?” dan is het antwoord waarschijnlijk: “nee”.

  De “kiezer” -alléén dit woord al!- moet daar maar eens goed over nadenken alvorens zich in het persoonlijke drama van de stembus-gang te storten.

  Beantwoorden
 • 14/03/2015 om 11:11
  Permalink

  Als stemmen wel wat veranderde, zouden ze het ons niet laten doen.
  Als je stemt, spreekt degene op wie je stemt voor jou.
  Jij moet dan zwijgen, want je hebt zelf geen stem meer. Die gaf je af.

  Beantwoorden
 • 13/03/2015 om 17:33
  Permalink

  ik ben het op bijna alle gebieden eens met jullie stuk… Echter hebben jullie het in je artikel er over dat er geen enkele partij is die dit probleem onderkent. Dit is niet waar, wat wel waar is is dat geen enkele zittende partij dit probleem wil zien, maar Partij voor Mens en Spirit (MenS) ziet dit wel degelijk en wil hier ook graag iets in veranderen, en heel snel als het aan ons ligt!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen door de Loyalist
De waarheid is een lastig ding. Zoals Loyalist de eenvoudige waarheid rond ons financiële systeem beschreven heeft is voor velen een stap te ver, een stap die Ewald Engelen bewust…