We worden geleefd door propaganda

We worden geleefd door het nieuws en bespeeld door propaganda in een tijdperk waarin we alle informatie tot ons kunnen nemen. De burgeroorlog in Oekraïne, NAZI’s, de Krim, MH-17, schaliegasvelden, BRICS investeringsbanken, de ineenstorting van het financiële imperium van de VS, Rusland, Putin, enorm eenzijdige berichtgeving van onze media en de angst voor WO III.

We worden volgepompt met nieuws over hoe slecht de Russen zijn. Hoe kan het ook anders, het land wordt geleid door een ex-KGB-er die een grootmeester blijkt op het globale schaakbord dat we de wereld noemen.
We krijgen Putin nooit te zien of te horen in onversneden interviews, geen Rus die op onze tv-toestellen wordt gevraagd inhoudelijk te reageren op de ontwikkelingen in de wereld. We kennen over het algemeen de Russische visie niet en ondertussen worden we volgepompt met een mening door onze media.
We worden gebombardeerd met nieuws en als het nieuws een verkeerde richting neemt, dan kunnen we ons altijd weer bezighouden met een nieuw geïntroduceerd evenement. Het valt ons niet op want, het gaat vaak te snel en het is altijd heftig. We raken afgestompt en het nieuws lijkt af en toe mee te groeien in intensiteit om onze reacties toch weer los te maken.

https://www.youtube.com/watch?v=NePChnsuMNs#t=550

Edward Bernays de uitvinder van marketing propaganda heeft ontdekt dat mensen vanuit emotie de meest irrationele beslissingen kunnen nemen. Daarom probeert reclame emotie aan producten te koppelen en daarom kunnen onze emoties onze meningen bepalen, dwars tegen de logica van de feiten in. Het wordt tijd dat we ontwaken aan die waarheid. Er is niet veel voor nodig om iemand kwaad en verdrietig te maken, om iemand zich kwetsbaar te laten voelen of bang te maken of om bij het zien van beelden vol te lopen met warme gevoelens die ons vertrouwen geven.
Iedere keer dat we geëmotioneerd raken door gebrachte nieuwsfeiten zouden we moeten stilstaan bij wat dat nieuws emotioneel met ons heeft gedaan. We moeten de logica blijven zoeken, we moeten ons goed realiseren dat ieder verhaal vanuit verschillende perspectieven anders zou binnenkomen en we moeten onszelf verbieden te reageren op onze eigen emoties. Emotie is niet echt als het door de tv of krant wordt opgewekt, wees allert, leer jezelf opnieuw te denken en durf je mening te veranderen op basis van droge informatie.

8 gedachten over “We worden geleefd door propaganda

 • 30/03/2015 om 21:10
  Permalink

  Zoals bekend (bij wie het weten wil) hebben de private aandeelhouders van de FED hele hoge aantallen aandelen in diverse media TV , nieuws en reclame, internet etc.etc. in handen. En dat beperkt zich niet alleen tot de FED bankiers natuurlijk
  Daarmee bepalen de bankiers wie en wat voor nieuws in je simpele hersentjes geschoven worden. Want jij daar op die bank met dat kopje koffie voor de tv slikt alles wat NOS, RTL, Overheid, etc. bij je naar binnen sluist. En verdomd als er eens slecht nieuws is over de politiek of over geld, dan gegarandeerd is er een paar dagen later weer een andere afleiding, waardoor die bv. VVD fraudeur weer snel is vergeten en elders een mooi baantje kan oppikken.

  Beantwoorden
 • 29/03/2015 om 13:17
  Permalink

  DAN HOEF IK ALLEEN ALS COMMENTAAR TE GEVEN
  Wie heeft de media in handen, juist ja, daar waar die niet thuis hoort mn wel bij het volk, plebs!

  Beantwoorden
 • 28/03/2015 om 23:29
  Permalink

  Er is inderdaad een gigantische propaganda oorlog gaande. Ik ben wel blij te zien dat steeds meer mensen dat door hebben. Iedereen doen zij best om te doen wat hij of zij kan. Mensen bewust maken van zaken lukt ten dele, maar het is ook een innerlijk proces. Als mensen het niet willen zien is dat ook een keuze. De media spelen in op emoties, dat lukt iedere keer weer. Men schiet in zijn emotie en het denken blokkeert. De hele Charlie ophef was daar een goed voorbeeld van.
  Analyseren wat daar nu werkelijk aan de hand was, is door een nog te kleine groep gedaan.

  En ja, gelukkig is er het internet met de vrije media. Ik schrijf, vertaal en plaats hier en daar wat artikelen om bij te dragen aan wat er zich nog meer afspeelt buiten de tv en kranten. En soms met een vrolijke noot, dat is hard nodig om in balans te blijven. Een klein grapje voor wie het leukt vindt.
  http://www.plaatjesdump.nl/upload/222ecf3f786da460ed7c301680781f48.jpg
  6 paar ogen met 6 verschillende karakter omschrijvingen. Welke eigenschap vind je bij wie horen? En herken je van wie deze ogen zijn?
  In het volgende bericht de uitslag wie wie is.

  Beantwoorden
 • 28/03/2015 om 17:04
  Permalink

  De “kwaliteits-media” bieden ons propaganda en censuur. Onderbroken door een niet aflatende stroom aan wetenschappelijk doordachte leugens: de “reclameblokjes”. Veel mensen begrijpen niet dat de menselijke geest maakbaarder is dan gezond en zo leven we allemaal het enige leven dat we kennen: het van hogerhand aangebodene. Men late zich niet langer misleiden door de vieze praatjes van onze politici. Die politici hebben hun laatste restje fatsoen opgehangen aan leugens en verzwijgen. Ze zijn sluw, hondsbrutaal en zwaar verslaafd. Nee beste mensen, niet aan cocaïne maar aan geld. Ze hebben er ook steeds méér van nodig!

  De economie, inmiddels onherstelbaar kapotgegraaid, kan nu alleen nog maar -tijdelijk- overleven door de bevolking uit te plunderen of door oorlog te voeren. Of door beide.

  Ondertussen worden de eerste vaderlandse vrijheidsstrijders opgepakt. Een 17-jarige gaf te kennen Mark Rutte van z’n fiets te willen schieten (Eindhovens dagblad), iets dat we allemaal wel graag zouden willen doen maar je mag het niet zeggen. Want 21 maanden cel waarvan 10 voorwaardelijk plus gedwongen onderbehandelingstelling van de psychiatrie.

  Maar gelukkig hebben we het internet. We kunnen dus niet meer zeggen “wir haben es nicht gewusst” maar we moeten nu ruiterlijk bekennen “wir wollten es nicht wissen”. Men vergisse zich niet: er is geen enkel verschil tussen de soldaten die destijds voor Hitler vochten en de soldaten die nu voor Obama vechten. Er is geen enkel verschil tussen de oorlogspropaganda van de NAZI’s en de oorlogspropaganda van tegenwoordig. Obama is gewoon weer een nieuwe Hitler. Vreemd toch, dat pathologische haken naar wereldheerschappij. Hoe dan ook: organisatiecriminelen als een Mark Rutte of Frans Timmermans willen zelf liever niet sterven voor hun idealen. Daar hebben ze een veel te fijne smaak -en andere idioten- voor!

  Beantwoorden
 • 28/03/2015 om 14:00
  Permalink

  we zijn dualistisch opgevoed..het is g oed of slecht/kwaad, het is zwart of wit,je bent pro of tegen(en als je kritiek heb dan ben je dus tegen en dan moet je meteen alternatieven klaarhebben die alles vervangen naar en volgend dualisme), we zijn “links”of “rechts”” en ga zo maar door.

  De Duiters in W.O 2 waren slecht(dat heeft jaren geduurd voordat ze weer “goed” waren en vooral geld opleverden door toerisme , en zo), militairen/militair complex heeft en vijand nodig. Zonder vijand is een leger zinloos. Terroristen hebben ook tegenstanders nodig, zonder tegenstanders geen terrorisme.Alles wordt uitgedaagd om weerstand te ervaren/grenzen,complete rust leidt tot onrust..tot hallucinaties aan toe. We hebben contraprikkels/weerstand/grenzen uit de omgeving nodig.Anders geen feedback of evaluatie..eindeloos doorhollen als een blind paard.(zie VVD-PvdA-D66)
  De dominerende partij (en)moet(en) blijven domineren en er is geen middel te gek om die dominantie/streven naar dominantie te blijven waarmaken(komt ie: geld,macht, status, (verkapte) dictatuur,iedereen dwingen een kant te kiezen die door de dominantie wordt afgedwongen etc etc.

  .Waar kennen we die van??) we racen naar de neoliberale sekte,het Herrenvolk,de dictatuur en financieel kastesysteem.Ongelijkheid, winners en losers, sociale dualiteit.
  Daarin worden we opgevoed en dat wordt ons als waarheid voorgehouden.
  Uiteindelijk is dit een hersenpresentatie van een 5 jarige.We kunnen ons niet indenken dat andere mensen anders denken dan wij,WIJ vertegenwoordigen de waarheid dus moeten de anderen de onwaarheid vertellen, de meester(welke dat dan ook is) heeft het zelf gezegd.

  Het lastige is dat de waarheid een man made product is..
  het is een moreel beginsel anders zou het een feit zijn
  De meeste waarheden in de wetenschap zijn uitkomsten van procedures..

  Maar daar staan dan ander dualiteiten tegenover en dan ontstaan er culturele weerstanden,en als we het niet kunnen winnen op de ene manier dan leggen we barrieres aan op een andere manier..we stoppen diegenen die anders denken in compartimenten met etiketten(socialisten, communisten,jihadi’,baardmannen,moslims,Christenen,atheisten,Russen,Chinezen(beide onbetrouwbaar,dus niet goed,,kun je wel aan verdienen ..dus wel goed voor het ene en slecht voor het andere..God is overal en Geld is God en die zag dat het goed was..)

  Militair industrieel complex en olie zijn goede investeringen..alleen het zoekt gebiedsuitbreiding en afzetmogelijkheden, de legers zeken vijanden die deze per definitie slechte mensen moeten doodmaken..onschuldigen bestaan niet..iemand van de weerstand is de weerstand en is niet te vertrouwen en ga zo maar verder,
  Deze compartimenten worden vervolgens voorzien van kwaliteiten/eigenschappen die wij natuurlijk verafschuwen en gemakshalve dan maar projecteren op de bewoners van het compartiment..PVV,Neoliberaal, SGP,Chinees,Rus, Nazi,Jihadist..(het zegt dus evenveel ons ons dan over de ander,,)

  De huid van de politiek moet gered worden.Niets anders dan regelingen voor gebiedsuitbreiding, macht en geld..uiteraard met aanwijzing van slechte groeperingen,gedragingen waar het volk zich van moet ontdoen..alleen de meester is het waard om voor te sterven..
  Politiek zelf permitteert zich elke vrijheid, vooral om anderen HUN vrijheid en zeggenschap te ontnemen..Per definitie gewelddadig en mensonterend.

  De belangen van ons als mensen zijn over de hele wereld verrassend gelijk..zowel op groeps- als op persoonlijk niveau..basaal zijn de overeenkomsten enorm.

  En wat doet politiek in dit verhaal…simpel: die verziekt de boel als het niet overeenkomt/tegemoet komt met de dominantiepartij, en maakt apartheidsstaatjes die benadeeld of begunstigd worden, creeert tegenover elkaar staande naties,werelddelen met mensen die hetzelfde willen als die van de ander werelddelen, maar gedwongen in hokjes van al dan niet vijand worden geplaatst om voor de politiek desnoods het veld te ruimen, of voor politieke doeleinden de armoede en misere ingejaagd mogen worden..collateral damage..

  En wie wil er nu niet heersen….geld en macht, status ende praal.

  De almachtige is geld,geweld en olie..de ludieke vervangende 3 eenheid met macht als uitkomst.
  En we doen net alsof dit waarheid en gewenst is..want zo hebben ze ons dit verteld..al jarenlang.

  Wil je daar wat aan doen dan moet je wel je hersens laten werken en je luie reet uit de stoel halen voor actie want anders gebeurt er niks..Er verandert dan ook niks anders dan meer gezapigheid, morele en hersenvadsigheid en meesmuilend kinderlijk zeurgedrag van een 5 jarige in een groot lijf
  Wat verbredend denken en losweken van die aloude geconditioneerde respons in dualistische termen.
  Geen bewust/onbewust, geen wolf en schaap.geen goed of slecht/kwaad en laat je niet naaien een ander iets aan te doen wat je zelf ook niet aangedaan wil worden..iets wat de bijbel- en christen partijen tegenwoordig compleet vergeten zijn..dat gouden kalf biedt geen morele rust en vrede met jezelf.

  Beantwoorden
 • 28/03/2015 om 12:25
  Permalink

  ik ben steeds meer geneigd het met de stelling van Han Gerritsen eens te zijn, als ik het journaal zie hoor en lees ik te vaak afwijkende meningen en stellingen. ben veel kritischer naar wat de “onafhankelijke “pers ons brengt gaan kijken. zeker nu het antisemitisme “ineens ” weer oplaait in heel de wereld… en Israël plotseling allemaal niets ontziende bruten zijn, terwijl terroristische organisaties zoals Hamas ineens zielig zijn… tenenkrommend vind ik dat…

  Beantwoorden
 • 28/03/2015 om 11:55
  Permalink

  Volledig mee eens, we hebben geen nieuwsuitzendingen meer, al jaren niet, maar propagandabulletins. Ik geloof “ons” journaal al lang niet meer, het enige correcte daarin is de datum en de weekdag.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen door de Loyalist
Het stormt. Geen wind van verandering is in zicht op de weerkaartjes maar het stormt in politiek Nederland met af en toe een hagelbui van protestgeluiden. Het NOS Journaal klinkt…