Wie voert de regering?

Beleidsbeslissingen worden ons door de regering verkocht zoals men een fruithapje aan baby’s voert, die weinig zin hebben in het gebodene. Mark Rutte doet met de lepel nog een keer de laatste bewegingen van MH-17 na, wij openen onze mond in ongeloof en voor we er erg in hebben hebben we de resultaten van de simulatie al in onze mond. We zijn er weer ingetrapt. Mark maakt nog vrolijke gezichten en geluidjes, zodat we hem vrolijk gestemd blijven en niet alles in zijn gezicht uitspugen. Hij trekt de lepel bedreven uit onze mond en wij slikken door om vervolgens weer onze mond stevig dicht te houden terwijl we in afwachting verblijven van een nieuwe animatie die ons gaat motiveren nog een keer hetzelfde te doen.
We hebben geen idee wat er op de lepel zit, de animatoren zijn iedere keer weer anders maar, ze doen altijd hetzelfde. Nu, is het Mark die met vrolijke gezichten ons fruithapjes voert in kinderdagverblijf ‘Het hofnarretje’ en weten dat we weer genaaid gaan worden. We hebben geen idee hoe het werkt maar dat we misbruikt worden is zeker.

In onze maatschappij gaat het er niet veel anders aan toe als bij het kinderdagverblijf waar we ‘onze Mark’ even fictief hebben laten plaatsnemen. We worden met allerhande zaken beziggehouden die ons afleiden van een onderdeel van de realiteit die zo dominant is dat bijna onze hele realiteit daarop gestoeld is.
We hebben het over een financieel systeem dat ons berooft van onze tijd en energie. We verdienen met z’n allen een enorme hoeveelheid geld en dat gebruiken we onder andere om in ons levensonderhoud te kunnen voorzien. Het meeste van dat geld verdwijnt echter uit onze zakken en sneller dan dat het er gekomen is. We kunnen geld niet sparen zonder daarbij te verliezen of onszelf tot financiële experts te maken. Ons geld verliest namelijk continu zijn waarde en dus worden we ongemerkt beroofd van vermogen dat we denken te bezitten. Als een hoopje sneeuw, dat we bij 3 graden dooi in stand proberen te houden door er steeds weer kleine beetjes sneeuw aan toe te voegen, zien we ons geld nu als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Ooit was zout een ruilmiddel en dat was een eerlijker ruilmiddel dan ‘ons geld’. In tegenstelling tot ‘ons geld’ kan zout niet uit het niets gewonnen worden maar, moet je er energie in stoppen om het te bemachtigen. Die hoeveelheid energie die het koste om dat zout te winnen was inherent aan de waarde en dat verzorgde de stabiliteit van het ruilmiddel tot er een nieuwe manier van winning was gevonden. Als je zout bewaarde werd het ook niet meer of minder door de heffing van rente. Het zout is een product van de natuur en functioneert naar de regels van die natuur, anders was er op deze aarde nog alleen maar zout te vinden.
Geld wordt nu op computers gemaakt, niet door de staat of de maatschappij maar, door privé instellingen. Dit kost ze nauwelijks energie, ze creëren met evenveel gemak 10.000 Euro als 10 miljoen. Het enige verschil is het intoetsen van 3 nullen. Daarover wordt rente geheven en dus moet er meer terugbetaald worden als er aanwezig is. Daardoor is er altijd een structureel tekort aan geld en, daarom blijven we als gekken werken, ten koste van alles.

Iedereen die in de politiek actief is, zou dit moeten weten. Mensen die dus politiek actief zijn en zich durven te beroepen over het niet hebben van deze eenvoudige wetenschap, zijn dus per definitie te onbekwaam om zich in de politiek te mogen mengen. De overige groep weet er dus van maar acht, dit ondanks alle maatschappelijke problemen die door de schaarste aan geld ontstaat, het niet relevant om dit probleem te benoemen. Als volksvertegenwoordiger is ook deze groep volledig ongeschikt maar, wie blijft er dan over? NIEMAND blijft over!! Dus stem op NIEMAND want, niemand vertelt de waarheid.
NIEMAND kan de politiek veranderen omdat NIEMAND in de politiek zit. Onze politiek is even failliet als het piramidespel dat we ‘het financiële systeem’ noemen. De tekorten in de zorg, de constante aanpassingen van onze sociale wetgeving, de torenhoge verkeersboetes of de belasting die je betaalt over je spaarcenten, alles wat men in de kamer bespreekt heeft als bron van ellende het financiële systeem. Vervang je die bron met een andere, ééntje die eerlijker is, dan bespaart ons dat enorm veel energie, energie die we nu in het verdienen van geld steken.

Om de waarde van een munt te bewaken, moet de verhouding tussen de maatschappelijke geldhoeveelheid en de productie van goederen en diensten een constante factor zijn. Als we geld produceren zonder dat we iets extra’s doen, dan verliest ons geld zijn waarde en dat zien we nu gebeuren. De Euro daalt hard in waarde en dat noemt onze regering economische groei. Er gaat steeds meer geld rond voor hetzelfde aantal producten en diensten, daar zijn de huidige groeicijfers op gebaseerd.
Die groei is nodig omdat we meer geld moeten creëren om de rente te kunnen betalen aan de bank, het instituut dat aan de bron zit van dit economische systeem. We hebben de bank nergens voor nodig als we zaken anders gaan organiseren. Het verrichten van financiële transacties zou een dienst kunnen zijn die tegen een vaste vergoeding door een IT-bedrijf zou kunnen worden vervuld. Het parkeren van ons geld in een rekening zouden wij bij eenzelfde dienst onder kunnen brengen en, als we ons geld willen investeren dan kunnen we dat via makelaars doen tegen vaste bedragen. Dat is slechts een voorbeeld van een organisatie waarin de taken die nu deel uitmaken van de macht van de bank worden opgesplitst in verschillende bedrijven die deze taken, los van elkaar, op een eerlijke wijze kunnen uitvoeren.

De hypotheek markt wordt voorzien uit de spaartegoeden van mensen die nog wat willen verdienen aan hun spaargeld. Daar wordt het woord rente niet genoemd maar, ze krijgen wel een vergoeding voor het beschikbaar stellen van hun geld. We zullen zelf een deel van ons huis bij elkaar sparen, dat als waarborg in het aanschaf bedrag van het huis wordt gestort. Mochten we dan niet kunnen betalen, kan het huis worden verkocht zodat de investeerder zijn geld altijd terug krijgt. Wat er van dat bedrag overblijft gaat weer terug naar de oorspronkelijke koper.
Op die manier bestaat er geen financieel risico om een hypotheek te verstrekken en is het een aardige manier om het spaargeld in omloop te houden. De maatschappelijke geldhoeveelheid zal stabiliseren en het geld gaat zijn waarde behouden. Werken we minder, krijgen we inflatie, produceren we meer, dan kunnen we geld bij maken en in de roulatie brengen via de overheid in de vorm van een belasting verlaging. Die belasting verlaging werkt weer in de hand dat we meer gaan verdienen en zo komen we in een situatie terecht die precies tegenovergesteld is aan de huidige met één verschil.

De bankier zal ophouden met bestaan. Geen mensen meer die zich via het financiële systeem verrijken over de ruggen van anderen. Er ontstaat een eerlijke economie die je op milde wijze aanspoort iets te ondernemen en waar we gezamenlijk werken aan onze welvaart en die van anderen.
We hebben de fout gemaakt onze leiders teveel macht te geven. Hadden we dat niet gedaan, hadden we ze nu gewoon naar huis kunnen sturen. De staat mag nooit meer macht hebben dan het volk want, dat brengt altijd een tirannie te weeg die niet anders is als die in een dictatuur. De dictatuur waarin wij leven wordt ons opgelegd via allerhande complexe regelgeving waaraan wij proberen te voldoen om een brave burger te zijn. Zijn we geen brave burgers, dan kost dat geld of de rest van onze vrijheid.
Daarom gaat stemmen niets verbeteren aan een potentiële toekomst. Daarom is een basiskennis van ons financiële systeem van belang om de politiek te kunnen begrijpen. De politiek vertelt je niet de waarheid want, de politiek is van het systeem. Hoe sneller we het daarover eens zijn, des te sneller kunnen we tot een oplossing komen die ons hiervan bevrijdt en door te gaan stemmen houd je je eigen slavernij in stand.

Ga je stemmen, dan stem je op een incompetente leugenaar. Als je dus gaat stemmen, zeg dan even tegen jezelf in het stemhokje: “Ik stem op een incompetente leugenaar die mij en mijn nageslacht in deze slavernij wil houden.” Als je gaat stemmen, doe het dan bewust.
Het antwoord op de vraag; “Wie voert ‘onze Mark’?”, is al vaker gegeven. De vraag die resteert is; “Op wie gaan we stemmen?” Het systeem zelf kan je alleen voorgeselecteerde kandidaten bieden waarop je je stem mag uitbrengen. Daarom zou je geen erkenning moeten geven aan een systeem dat niets heeft met jouw belangen of die van je medemens. De enige waarop je kunt stemmen is NIEMAND.

4 gedachten over “Wie voert de regering?

 • 07/03/2015 om 15:59
  Permalink

  Ik las in een ander stukje, er komen steeds meer immigranten naar Europa en bij voorkeur naar het slappe Nederland. En, ze nemen hun eigen regering mee!

  Dat deed me dus onmiddellijk denken aan de Loyalist die oproept niet meer te stemmen. Voornamelijk Nederlandse autochtone stemmers neem ik aan.
  De allochtone stemmers krijgen dan wel de overhand hier. Sharia wetgeving is dan de andere kant van de toch niet zo gewilde medaille.

  Beantwoorden
 • 06/03/2015 om 17:19
  Permalink

  Mooi verhaal met één zwakke plek ! De naam NIEMAND ! Niemand is een ontkenning en als zodanig geen sterk fundament om op te bouwen. Het omzeilt een belangrijk aspect van ons leven op deze aardkloot: kennis, begrip en liefde ! Als NIEMAND weet en NIEMAND begrijpt en NIEMAND liefheeft, waar vindt de mens zijn toevlucht? Hoezo dan stemmen op een ontkenning: NIEMAND?

  Beantwoorden
 • 05/03/2015 om 22:32
  Permalink

  en wie onze Mark voert..?
  Onverstand en fantasie over macht, geld en status met een nog meer virtuele markt

  Beantwoorden
 • 05/03/2015 om 22:30
  Permalink

  het woordje niemand is al eens in een andere context op die manier gebruikt ivm een gevecht..
  (Wie heeft je zo verwond? dat heeft Niemand gedaan..!)

  En als niemand de waarheid spreekt dan spreekt of iedereen de waarheid of niemand,,dus is dit verhaal ook niet de waarheid..of heet die figuur als persoon Niemand om het nog maar eens
  ingewikkelder te maken maar dan spreekt Niemand wel de waarheid..net als alle andere Niemanden, al dan niet in de familie.

  Het werken met een secundaire reinforcer geeft de eigenaar keuzemogelijkheden, (wat je met ruilhandel niet gauw hebt)
  Ik weet nog dat er een delegatie uit Papoea Nieuw Guinea op visite was in NL en op het strand zichzelf schatrijk liep te rapen aan schelpjes op het strand…het gangbare geld ter plaatse…
  Ik weet niet of daar in het thuisland rente op te vangen was, maar ze waren er wel blij mee..varkens of een vrouw kopen…
  Ook daarr zal tekort aan geld gekomen zijn en had de ene veel meer schelpjes dan de ander..niet gecomputeriseerd en ook niet in no time geproduceerd..maar dat is een kwestie van techniek..ook schelpjes zijn te kweken..

  In verloop van tijd zie je dan hetzelfde/soortgelijke effect optreden.
  Varianten er van vind je op ruilbeurzen voor verzamelaars waar heel wat de aard heeft van geld wisselen..eentje van mij tegen 3 van jou..

  Het gaat vervelend worden als de factor macht, dwang, geweld,terreur, totale controle en repressie worden toegevoegd aan het hebben van schelpjes en dar vanuit die hoek de razzia’s gaan beginnen, bergen regelingen en wetten legaal orden gemaakt om nog meer af te pakken en te malverseren, veiligheid voor elitetokkies gegarandeerd wordt maar niet voor degene die toch al minder hebben..enz

  En daar mag je dan als collectief ook nog niks over zeggen omdat je ene select groepje zelf die macht hebt gegeven en gaan daar dan ook heel goede sier verkopend prat op gaan dat ze je blut mogen maken voor eigen gerief.Grijns , grijns en wc-eend.

  En het is juist deze soorttoevoegingen die onwenselijk zijn en die moeten we aanpakken.
  Daarom dus wel stemmen op degene die niet alleen maar machtsgeil zijn en je leeg willen kloppen zoals eurofiel neoliberale partijen dat willen..

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen door de Loyalist
Gisteren tussen 15:51 en 15:55 hoorde ik iets over een code oranje die was afgegeven ten aanzien van ons stem gedrag op Radio 1. Het was geen code rood maar…