Zeiken over bankiersbonussen is zinloos

We moeten echt eens stoppen met zeiken over die bankiersbonussen. Iedere keer als er weer wat bankiers opslag krijgen schreeuwen we moord en brand maar we kijken nooit naar de totstandkoming van die bonus. Onze media en de politiek doet daar enorm graag aan mee. Roemer zal met allerhande emotionele prietpraat over ongelijkheid een gewillig oor vinden maar, zelfs of ook Roemer is niet meer dan een ordinaire populist.
De idioot hoge salarissen en bonussen die in de financiële wereld worden verstrekt zijn onder andere het gevolg het fractioneel bankieren. Zolang er privé instellingen zijn die het geld kunnen maken waarvoor de rest moet werken, kunnen we allemaal bedenken hoe gigantisch de winsten van deze bedrijven moeten zijn. Over dat geld durven ze nog rente te vragen ook en daar gaan we nu kapot aan.

Deze praktijken zijn we nu al meer dan twee eeuwen aan het ondersteunen door daar niets over te zeggen en de politieke partij waar jij op gestemd hebt doet daaraan mee. Dat is, ongeacht op welke partij je gestemd hebt, een waarheid die we nog steeds met moeite onder ogen kunnen zien.
Het probleem zit niet bij de lieden die de bonussen ontvangen. Zij geven hun medewerking aan volledig immorele zaken maar, een commerciële bank zou geen geld moeten mogen maken. Natuurlijk ontstaat daardoor een wildgroei aan geld en natuurlijk verrijken de instellingen zich dan ten koste van anderen. Fractioneel bankieren en de heffing van rente over dat gecreëerde kapitaal is een misdaad tegen de totale mensheid. Hierdoor heeft er zich een machtsblok rond dat enorme vermogen gevormd en dat machtsblok heeft geen boodschap aan andermans ellende. De lakeien van dit systeem krijgen af en toe een botje toegeworpen maar, daar zit niet de oorzaak van het probleem.

Iedere keer als we massaal weer beginnen te janken over die bankiers die een bonus of opslag van hun werkgever ontvangen, ontkennen we de oorzaak van het probleem. Het probleem is niet Gerrit Zalm al is hij er persoonlijk niet slechter van geworden. Zalm is slechts een lakei en een slinkse demagoog die ons de Euro heeft verkocht. Hij krijgt nu als bankdirecteur een riant salaris maar, dit staat in schril contrast tot de duizenden miljarden die constant verdwijnen uit de wereldeconomie en zich verzamelen bij een select groepje mensen.
Geen politicus die zich hieraan wil branden en dus wijzen ze op naar Zalm en zijn vriendjes. Zolang we ons zo makkelijk laten afleiden van de realiteit achter een crimineel systeem dat verantwoordelijk dient gehouden te worden voor alle vervuiling, iedere genocide, alle overige honger en armoede op deze planeet, dan verdienen we ook niet anders dan ‘door de bank genomen’ te worden.

De bonussen zijn slechts een resultaat van een systeem dat crimineel is bij een eerlijke wetgeving. Willen we iets aan die bonussen doen, dan veranderen we de wet zo, dat fractioneel bankieren door andere instellingen dan die van het volk tot valsemunterij behoren.
We zouden eens moeten ophouden met dat gezeik over de resultaten van crimineel gedrag en dit soort vormen van criminaliteit wettelijk onmogelijk moeten maken. Dat gaat onze politiek niet lukken zonder actie van ons. Iedere Nederlander zou moeten weten hoe fractioneel bankieren werkt zodat we van onze politiek gezamenlijk kunnen eisen dit met ons te bespreken.
Al ons gezeur over de Euro, de Grieken, de EU en alles wat met geld en oorlog te maken heeft, inclusief ISIS, is terug te leiden tot ons financiële systeem en het wordt tijd dat we dat gaan begrijpen. Laat je niet langer uitlachen door Gerrit en zijn vriendjes en begrijp hoe onze maatschappij functioneert.

14 gedachten over “Zeiken over bankiersbonussen is zinloos

 • Pingback:De column van Zalm bij ABNAMRO - Loyalist

 • 22/03/2015 om 18:30
  Permalink

  Ja @Blom, dat is inderdaad niet eenvoudig. Onze “volksvertegenwoordigers” hebben zelfs schriftelijk vastgelegd (ESM-verdrag) dat ze hun dwangmaatregelen om bakken gemeenschapsgeld naar criminele bankiers door te sluizen “met alle mogelijke middelen” zullen doorzetten. En daarmee bedoelen psychopaten meestal: “desnoods gewapenderhand”.

  Ebola, Isis, MH-17, Oekraïne, onthoofdingen, vogelgriep, varkensgriep, Putin slecht, Obama goed, terrorisme….het is alles slechts amusement. Het gaat ze alleen om het geld.

  Beantwoorden
  • 22/03/2015 om 22:48
   Permalink

   @johan bosman, je slaat de spijker midden op zn kop! Geld maakt macht, macht maakt corrupt. Alles wat je noemde is in scène gezet. Ik ga me verder niet uitlaten hierover, ik ben er van overtuigd dat je weet hoe het zit. Je weet dus ook (en ieder ander die dit leest) dat wij als mensen compleet machteloos zijn.

   Beantwoorden
   • 23/03/2015 om 08:36
    Permalink

    We zijn machteloos als de landelijke en globale bewustwording uitblijft. Niemand die ons als mensen kan stoppen het anders te doen als we dat met zijn allen gaan doen. Daarom is het belangrijk dat we het enige echte maatschappelijke probleem gaan adresseren met een enorme hoeveelheid mensen.
    Om dit te berijken moeten we stoppen met zeuren over Bertje omdat hij in een grotere toko woont en moeten we niet klagen over Henkie omdat hij graaf in zijn Porsche rijdt. We moeten ophouden met dat gezeik over Abdul die het verkeerde gelooft maar, ook hen informeren en overtuigen van het probleem dat aan de basis van bijna alle maatschappelijke problemen staat.
    We zijn alles behalve machteloos, we zijn de grootste groep maar we hebben geen stem omdat we allemaal iets anders roepen. We roepen dat het socialer moet, we roepen dat de Islam slecht is en dat bankiers hun zakken vullen om daarna machteloos en onvertegenwoordigd ons verder te laten nemen door dit systeem. Onze politici faciliteren dat, ze wakkeren het aan, dat is hun werk. Ze hebben het over niets van belang, ze hebben het alleen over zaken om soms erger te voorkomen maar beter wordt het nooit zolang we ze steunen in het werk dat ze doen.
    Niet stemmen kan leiden tot die bewustwording. Niet stemmen veroorzaakt een crisis en dan gaan we praten. Voor die crisis is het belangrijk deze informatie zoveel mogelijk te delen, zoveel mogelijk mensen te laten inzien dat niets is wat het lijkt omdat alles een creatie is van de macht die graag ongezien blijft.

    Dus, nooit bij de pakken neerzitten. Geef je niet over aan je eigen machteloosheid maar, doe iets. Praat met mensen, praat met ze tot ze genoeg hebben gehad. Ga ze niet proberen te overtuigen als ze negatief reageren maar, blijf terugkomen en blijf volhouden. Uiteindelijk zullen ze je medestander worden maar sommigen hebben meer tijd nodig dan anderen. De waarheid kan niet meer onder tafel blijven, dit hele verhaal is straks voor iedereen logisch. Mensen moeten wennen aan het feit dat ze zo bij de neus genomen zijn en dit tijd kun je verkorten.
    Als we dit allemaal doen, dan kan het snel gaan. Dan hebben we de publieke discussie en laten we ons niet afschepen met complexe verhalen want de waarheid is simpel, we worden geregeerd door criminelen.

    Beantwoorden
    • 23/03/2015 om 16:55
     Permalink

     Het probleem hier in Nederland is dat we de afgelopen 30 jaar monddood gemaakt zijn met ons “zogenaamde” goede “systeem en daarbij komt dat wij als Nederlanders op één of andere manier niet trots genoeg en té braaf zijn, waardoor we niet an bloc ergens tegen protesteren of gaan staken. In de landen om ons heen dpen zij het voor minder.

     Beantwoorden
 • 22/03/2015 om 16:11
  Permalink

  Maar het probleem blijft, hoe treed je op tegen dat systeem. Zolang er geld bijgedrukt wordt door de banken(dat er niet is), blijft het problprobleem intact.

  Beantwoorden
 • 22/03/2015 om 11:07
  Permalink

  Ruim 140.000 Nederlanders, waarvan het overgrote deel onze grijnzende politici meer dan zat, hebben het afgelopen jaar dit land verlaten!

  Beantwoorden
 • 22/03/2015 om 10:58
  Permalink

  @Johan Alphons 19:02,

  In onze -zeer zorgvuldige- zoektocht naar een beetje meer democratie en vrijheid hebben mijn vrouw en ik onze woning te koop gezet en besloten eind dit jaar naar Hongarije te verkassen. We willen daar een huis kopen zonder hypotheek (niets meer met een bank te maken), ons bescheiden bedrijfskapitaal (werktuigbouw) hebben we al jaren geleden buiten de “wettig betaalmiddel”-zône geplaatst en nergens heeft de Euro zoveel koopkracht als in Hongarije.

  Ook in Hongarije zullen we natuurlijk best wel eens besodemieterd worden (het misbruik maken van bevoegdheden als vorm van georganiseerde misdaad is van alle landen en alle tijden) maar we hebben er dan in ieder geval lekker weer bij!

  Beantwoorden
 • 22/03/2015 om 10:41
  Permalink

  Hongarije belieft de zieltogende Euro niet. Vindt een munt-eenheid die continu gered moet worden geen munt-eenheid. De demonstraties waarmee de Hongaarse regering de laatste tijd wordt geconfronteerd hebben dan ook een sterk “Maidan”- gehalte (door het westen georganiseerde destabilisering).

  Beantwoorden
 • 22/03/2015 om 10:25
  Permalink

  Geld kan een ideaal ruilmiddel zijn. Er moet dan wel aan de voorwaarden worden voldaan die het gebruik van “gezond” geld aan zichzelf stelt:

  Er moet geen rente op zitten
  Het mag zich niet onnodig (want economie-ontwrichtend) kunnen ophopen.

  Aan geen van beide voorwaarden is echter voldaan omdat er nu eenmaal mensen zijn die al heel veel hebben maar toch nooit genoeg. Dat is een “bepaald slag”, onze prins Bernhard was zo iemand.

  De omstandigheid dat er rente op ons geld zit betekent ook dat we twee soorten van werklozen hebben. We hebben de arme werklozen die afhankelijk zijn van een schamele uitkering en we hebben de rijke werklozen die leven van de rente op het geld. We vinden deze werklozen vooral in Monaco, Cannes en Nice.

  Beantwoorden
 • Pingback:Het taboe op het bespreken van geldschepping | Lang Leve Europa!

 • 21/03/2015 om 19:02
  Permalink

  Oja, ik was nog niet klaar.
  Gisteren schreef ik in mijn commentaar een klein stukje over Victor Orban. Volgens de MSM is hij op zijn retour omdat hij steeds meer protesten tegen zich krijgt.
  Ook weer onzin. Natuurlijk krijgt hij steeds meer protesten tegen zich. Als er 100.000 jongeren de straat opgaan tegen een internet belasting, ziet Orban in, dat moet ik dan maar niet doen en draait het terug.
  Bij die zg. dictator helpt het als je de straat opgaat en je bent ergens an massa serieus tegen.
  Dan wordt zo’n demonstratie niet uit elkaar geslagen, zoals laatst bij het bankfeestje Frankfurt

  VICTOR ORBAN LUISTERT NAAR ZIJN VOLK Zou de rest van EU politiek ook eens moeten doen. (suikeroom Poetin helpt wel betalen)

  Beantwoorden
 • 21/03/2015 om 18:48
  Permalink

  Ik was vanmorgen op reis richting Duitsland, toen ik van zender moest wisselen kwam ik op de Gelderlander.
  In en reclame voor een programma over onrecht en verveledende dingen die de mensen an massa wel niet aangedaan worden vertelde een vrouw een beetje lacherig “O, die kosten moeten wij natuurlijk weer opbrengen” Ze weet het, ze weet het heel goed, maar accepteert het gedwee!

  En daar zit het probleem, dat beetje lacherig houd in dat het gewoon wordt geaccepteerd tot de volgende kost die de burger op zijn bord krijgt. beetje lacherig klaagt maar als makke schapen betaald.

  Beantwoorden
 • 21/03/2015 om 18:42
  Permalink

  ja, waar heel gewoon NL zonder geld zit, zwemmen deze Dagoberts er in.

  Zo ontzettend veel dat het echt niet op een paar miljoen aankomt.

  Het zijn gewoon opeenhopingen van poen. moreel of immoreel…het is gewoon op bergen tegelijk gewaaid en heeft ergens anders de straten kaalgesleten..

  Wat wel steekt is dat deze bank een overheidsbank is en dus zijn wij allen de eigenaar..en wat zien we…de werknemers gaan er gewoon met het geld van de eigenaar vandoor..!
  De eurofiel neoliberalen doen net of dit alles van hen is en dat zij overal de scepterover mogen zwaaien..maar aan de bevolking (de aandeelhouders)is helemaal niks gevraagd.

  De zgn “talenten”sokken meteen ene aantal sociale woningen op..heerlijk neoliberaal..grijp de macht, grijp het geld en voer de mooie sier..met het grootse gemak van de wereld.
  Dit is politieke fraude van dezelfde VVDérs verdomme!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen door de Loyalist
We schrijven nu sinds 8 januari over de relatie tussen onze politiek en haar grote taboe. Zelfs de meest linkse partijen durven dit onderwerp niet te beroeren, ook onder de…