Zonder angst geen politiek

We zijn als de dood voor alle ellende die op ons af lijkt te komen maar, onze angsten zijn vooral fantasie gedreven. Die fantasie wordt geprikkeld door de politiek die incidenten gebruik om ze buiten proportie op te blazen. In het verleden hebben genoeg overheden zich schuldig gemaakt aan het creëren van incidenten om hun politieke agenda bij het volk acceptabel te maken, zoals velen tegenwoordig weten.
Er zijn redenen waarom de politiek dit doet en we zouden met een scherpere blik naar incidenten en hun gevolgen mogen kijken. Het probleem is echter dat wij nooit rationeel reageren op dit soort incidenten. Meestal zijn we eerst geschokt, daarna komt de woede en vervolgens betuigen we emotioneel ons medeleven aan de slachtoffers. Dat is voor ons mensen een normale manier van reageren op een incident dat ons in negatieve zin raakt.

Daar heeft het neefje van Sigmund Freud een hele wetenschap aan opgehangen die door reclamemakers en propagandisten continu misbruikt wordt. Edward Bernays is de man achter de wetenschap van de Public relations en propaganda. Zijn wetenschap wordt gebruikt door Spindocters, reclamemakers en propagandisten. Zij laten je reageren zoals zij beogen. Bernays kwam erachter dat een aanschaf van een product vaak het resultaat was van een emotionele beslissing. Mensen kopen veel zaken vanuit emotie en niet persé vanuit de ratio. Emotionele mensen zijn derhalve makkelijker zaken aan te smeren, zeker als het product een oplossing biedt die past bij de emotie.
Als je auto er mee ophoudt, zul je teleurgesteld, kwaad, misschien wanhopig of verdrietig zijn. Als de dealer je auto komt ophalen en je rijdt mee voor de sleutels van een leenauto, zul je in de showroom met andere ogen kijken naar de bolides in de showroom. Je hebt minder weerstand tegen gladde verkooppraatjes omdat je een oplossing wordt aangeboden die je ellende in één klap kan wegnemen. Het is allemaal emotie en de ratio telt minder hard mee, je moet inwendig weerstand bieden om niet meteen “Ja” te zeggen tegen het glimmende nieuw als het oude je net heeft laten staan.

Onze politiek werkt niet anders. Ze schreeuwen moord en brand over een probleem totdat we over het onderwerp een mening gaan vormen op basis van de informatie die ons gegeven wordt. De zorg is altijd eerst onbetaalbaar voordat er weer ontslagen dreigen, om ons uiteindelijk een premieverhoging te verkopen. Alle maatschappelijke problemen die vanuit Den Haag of door andere beleidsmakers aan de kaak worden gesteld via de media, hebben een duidelijk doel en dat is onze meningen zo te vormen, dat zij in een aankomend beleid passen. We moeten nieuwe regels accepteren want, anders geeft dit allemaal teveel lawaai en oponthoud.
Een aardig voorbeeld van het mislukken van de propaganda is het referendum over de Europese grondwet. We hebben toen “NEE” gestemd en dat was niet de bedoeling. De politiek verweet zichzelf toen dat ze te weinig ‘informatie’ had gegeven en uit sommige hoeken kwam zelfs het geluid dat de burger niet kon weten wat goed voor hem was. Het laatste betekent eigenlijk dat je te dom bent om te stemmen maar, dat is een politiek incorrecte formulering met eenzelfde strekking. Uiteindelijk hebben we de Europese grondwet wel gekregen via het verdrag van Lissabon, hetgeen aangeeft dat jouw stem absoluut niet telt in beleidszaken, tenzij je binnen het beleid stemt.

Nu zit de VS sinds de tweede wereld oorlog al overal in de wereld te rommelen. Overal waar oorlog is, is de VS al aanwezig of komt er bliksems snel aan om de controle over de boel te krijgen en Israel heeft daar al te vaak als trouwe handlanger in het middenoosten bij geholpen. Uiteindelijk kreeg de Islamitische wereld daar meer dan genoeg van en kleine clubjes begonnen de Amerikanen dwars te zitten. Dit was koren op de molen van de VS want, overal waar zij aangevallen wordt, vindt ze dat ze mag terugslaan. Zo hebben ze dat oeverloos lang gedaan, tot er wat vliegtuigen de Twintowers in vlogen.
De wereld was geschokt en in alle staten, de Amerikanen waren niet meer te houden en toen zijn ze naar de Afghanen gegaan om verhaal te halen. Ze zijn Afghanistan binnengevallen zonder geldige reden en hebben vervolgens voor de vorm nog Irak even vrij gemaakt van Saddam Hoessein. Dat was nooit gebeurd als we niet allemaal live het drama hadden kunnen volgen en meteen alles wisten over de daders. De Islamieten hadden het gedaan en dat vroeg om vergelding want dergelijke daden van terrorisme konden we niet ongestraft voorbij laten gaan.
Hoessein was heel erg gevaarlijk want Rumsfelt had hem wat jaartjes daarvoor zelf gifgas verkocht dus, die moest er ook meteen aan geloven. We hebben het allemaal zien gebeuren maar Hoessein was al jaren slecht en de Irakezen zouden vast een beter leven hebben zonder hem. We hebben het laten gebeuren, de WMD’s zijn ons als idee verkocht en dat maakte de oorlog tegen Irak een acceptabele aanschaf.

Sindsdien zijn we ons steeds meer bewust van het Islamitische gevaar en, als we dat niet meer genoeg zijn gooit de politiek weer wat olie op het vuur. De Islamofobie neemt zienderogen toe als de politiek het onderwerp weer eens aanroert. Het is een dankbaar onderwerp want, in het verleden zijn er zoveel Islamitische Marokkanen ons land binnengekomen zonder dat zij integreerden in de samenleving dat dit nu een behoorlijk probleem is geworden.
Ondanks dat de problematiek niet onwaar is, wordt er geen beleid gemaakt om die problematiek het hoofd te bieden want, dit probleem is een politiek instrument dat kan worden ingezet wanneer men daar behoefte aan heeft.
Pim Fortuyn heeft de emotie jegens de Islamiet als eerste met succes gebruikt en de bevolking in beweging gekregen. Fortuyn is vermoord maar, al snel stond Wilders op om met de PVV een wezenlijk deel van de bevolking een stem te geven. Daarmee bedient de PVV de sociale onderlaag van de bevolking, die leven tussen de Islamieten en die direct geconfronteerd worden met die problemen.
Die problemen zijn echt maar, die problemen dienen slechts de politiek als voedingsbodem voor allerhande ‘oplossingen’ die wij dankzij de gestelde problematiek slikken zonder dat ze iets oplossen aan de problemen van die gefrustreerde PVV-er. Wilders laat het geluid horen maar, zal nooit regeren. De PVV is een oppositie partij zoals de SP en beide bieden zij een stem aan een groot deel van het land zonder dat er beleidsmatig gehoor wordt gegeven aan de problematiek. De problemen zij een gecreëerd politiek instrument en zolang wij gehoor blijven geven aan de geluiden van dit soort partijen, zullen die partijen hun bestaansrecht zichzelf niet ontnemen.

Deze partijen functioneren als een vangnet van die stemmen die anders hun geloof in de politiek volledig zouden opgeven. Hun functie is om de boel bij elkaar te houden, de mensen te laten klagen tegen Den Haag en het gevoel te geven gehoor te krijgen. Ze zijn er om de hoop levend te houden dat het allemaal beter kan worden als we maar op hun clubje stemmen.
Het feit is dat geen enkele partij met de PVV in een coalitie wil zitten en, dat de SP huivert te moeten regeren omdat ze dan haar achterban verliest. Onze politieke partijen maken geen beleid maar, zij verkopen het door ons tijdens verkiezingen voor te liegen en hun falen te wijten aan de coalitie politiek.
Ons beleid wordt gemaakt in denktanks zoals de Bilderberggroep of andere clubjes, waar de besprekingen achter gesloten deuren plaatsvinden. Schijnbaar vinden deze clubjes dat we meer van onze privacy en andere zaken moeten inleveren. We zijn hierop tegen, tot er weer een incident met radicaliserende Moslims plaatsvindt. Dan slaat de ontzetting weer toe en schokt het ons niet als de overheid onze e-mails wil lezen. Het geheel is belachelijk want, de afmetingen van onze digitale communicatie zijn enorm en, hoeveel mensen wil je daar ten tijde van crisis op zetten. Dan maakt geld plotseling niet uit en is onze privacy een verworven recht dat we graag inleveren voor onze veiligheid. Ten tijde van de implementatie van deze nieuwe regelgeving zien we dan ook ‘code oranje’ oplichten met betrekking tot de dreiging van terrorisme van geradicaliseerde Moslims. Dit alleen om ons gerust te stellen dat de nieuwe regelgeving ‘code oranje’ tot het verleden zal doen behoren omdat de overheid nu een nieuw instrument heeft in het bestrijden van dit enorme gevaar.

De Islam wordt misbruikt om ons impopulair beleid door de strot te duwen en tot nu toe gaat dat er gewillig in. We zouden ons niet meer moeten laten leiden door Den Haag en, als we dat niet meer doen, dan zullen de incidenten meteen enorm toenemen. We zullen Den Haag smeken ons te redden van de griezels die onze levens bedreigen en we zullen vergeten waarom we Den Haag aanvankelijk onze rug hebben laten zien.
Zolang we ons niet bewust zijn van de manier waarop onze emoties bespeeld worden, zullen we altijd de dreiging kennen waarvan alleen de overheid ons kan redden, terwijl de overheid die dreiging faciliteert. Dit gaat altijd geld kosten, terwijl we weer een deel van onze vrijheid inleveren aan de macht van de wetgever.Het wordt tijd dat we gaan begrijpen hoe het mechaniekje werkt en dat we ons bewust worden van het feit dat we alleen onszelf kunnen redden door niet meer mee te doen. Macht wordt alleen verkregen wanneer die gegeven wordt en de huidige macht misbruikt hetgeen gegeven is om ons te manipuleren in het accepteren van zaken waaraan we zonder dreiging nooit aan toe zouden geven.

3 gedachten over “Zonder angst geen politiek

 • 03/03/2015 om 18:55
  Permalink

  Goed artikel, politiek voegt per definitie alleen maar geweld en onderdrukking toe aan een maatschappij. Om dat feit te verdoezelen gebruiken ze het patroon van tirannie en verzinnen ze continue niet bestaande vijanden en problemen waar ze ons zogenaamd tegen beschermen.

  Hoe dit patroon in detail werkt wordt o.a. uitgelegd in dit artikel:
  Het patroon van tirannie- wees bang, wees bang, wees bang. http://achterdesamenleving.nl/het-patroon-van-tirannie/

  Beantwoorden
 • 27/02/2015 om 10:26
  Permalink

  Da’s wel even schrikken: een artikel waarin ik mij volkomen kan vinden. Door omstandigheden heb ik enige tijd zorgvuldig onderzoek gedaan naar “de boven ons gestelden”. De situatie bleek nog veel ernstiger dan gedacht en mijn vrouw en ikzelf zijn uit de matrix van het gore bedrog gestapt. Met het mij aangeboden stembiljet heb ik zeker lichaamsdeel afgeveegd, in een envelop gedaan en naar Den Haag gestuurd. Dan komt de boodschap wel over….

  Beantwoorden
 • 26/02/2015 om 18:17
  Permalink

  Je vertelt iedere keer hetzelfde verhaal met je adviserende weinig verantwoorde conclusie: “NIET meer meedoen.”

  Ik sta hier haaks op. Wees juist actief en gebruik je hoofd.
  Die manipulaties vanuit partijen, m.n. eurofiel neoliberale partijen(VVD,D66,CDA,SGP, CU, GL en PvdA). doen je de das om.
  Vertrouw er niet op want ze brengen je- of je nu mee doet o f niet- gewoon weer meer van hetzelfde..het is gewoon de vervangende religie en sekte geworden die streeft naar een totalitaire staat.(met de heerlijke zekerheid dat je geen moer meer hebt te zeggen en continu doelwit bent)
  Niet meedoe is alles goed vinden..maar je gaat er wel onderdoor aan de gevolgen..dus bezit je ziel in lijdzaamheid en roep maar hard dat JIJ niet meedoet..dan neem je dus geen stelling en loopt alles over je heen en krijgt nog schone voeten ook..
  Tja..en als je dus graag in de altijd bespiede en gedwongen en repressie samenleving wil zitten ontstaat en iets anders. Existentiële angst..de angst voor het bestaan zelf..
  De meest voor de hand liggende gevolgen: depressie,suicide, overstressing, warrigheid in denken, paranoia,agressie en rigiditeit,slechte relaties,spontaniteit verdwijnt. rangen standen,privacy, schendingen, onzekerheid, razzia’s en dwangneurotische trekken..uiteindelijk: revolutie.

  En daar werk je dus aan mee als je aan de zijlijn blijft..bang om klappen te krijgen die je dan zeker NIET ontlopen zal..het beleg van de sandwich

  Maak even wel een goed onderscheid tussen vrees en angst. Angst is all over, onbestemd, levensbedreiging.
  Vrees is gelokaliseerd, je vreest een aanval van de kwaadaardige uil/Oehoe uit Kwadijk omdat het een geïrriteerde kwaadaardige feministe met veren is, je vreest voor een leeuw, een dolle maniak etc.
  Je kunt het aanwijzen waarvoor je bang bent,wat je vreest. Angst is onbestemd, legt je functioneren plat als het heel actief is.
  Politieke partijen dreigen met het “onontkoombare “onheil als er geen partijbemoeienissen komen van hun kant. Het kan niet gek genoeg zijn.
  Het redend panacee in bange rijden, de bevrijdende ridder op het witte paard..en zodra de missie geslaagd is dan gaat het paard samen met het ridderharnas weer vlot naar de stal en krijgt de kiezer weer full trottle de onwenselijke rotzooi weer op zijn dak. De mensen zijn geen doel meer maar middel in het belangenspel van de partij..
  En alhoewel je meningen vlotvarend kunnen zijn zie ik de positie van de SP wel wat genuanceerder,vrees ik.
  Ik denk dat ik niet genoeg geconditioneerd of geïmponeerd ben door eurofiel neoliberaal..en zie ik ook geen dreiging van de PVV(wel van Eurofiel Neoliberaal- onze elite tokkies) die toch echt invloedrijk is..onderste laag of niet..klinkt me te glad en te denigrerend in de oren.
  Stuur je nu impliciet richting D66?? De meest dolle maniak van het hele gezelschap..?

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen door de Loyalist
Doe het wel, ga wel stemmen. Geef je steun aan één van de partijen die hebben ingestemd met het weggeven van onze soevereiniteit aan Brussel. Stem in met de politieke…