Brexit over twee dagen

Over twee dagen is het zover, dan is de tijd van het door de EU zo gevreesde Brexit referendum gekomen. De Britten gaan op 23 juni voor of tegen een continuering van het Britse EU-lidmaatschap stemmen en, de Britse overheden zullen zich neerleggen bij de uitslag. In aanloop naar dit referendum zijn de Britten van alle kanten bedreigd. De EU belooft de Britse eilanden economisch te isoleren en ze daarmee te gronde te richten. Vanuit de Europees democratische gedachte zal men de Britten tot op het bot willen afknijpen om met hun economische malaise de rest van de bij de EU aangesloten landen bij binnen de poort willen houden. “Kijk naar Engeland, Schotland en de Ieren, dat hangt jou boven het hoofd als je ons clubje verlaat.”
Of ze daar op die eilanden zich laten bedreigen door de baas die hun ontslagbrief wil verscheuren laat zich nog even raden. De kans is groot dat de Britten de EU verlaten. Nigel Farage is weinig onder de indruk van het economische geweld dat de EU op hen wil loslaten. “Er is een hele wereld buiten de EU. Willen zij niet met ons handelen, dan kopen we onze wijn en auto’s wel ergens anders.”

Het geeft echter wel te denken als je bij een vereniging aangesloten bent die je alleen met bedreigingen binnen de poort probeert te houden. De EU zwaait alleen met haar betrekkelijke macht, zonder een positief scenario te kunnen aanbieden. Alleen dat feit al zou voor ieder EU-lid al genoeg moeten zijn om dat lidmaatschap op te zeggen. De EU heeft niets te bieden als je blijft maar, als je gaat dan zal je ervan lusten. Is dat een club waar de democratie hoog in het vaandel staat? Is een lidmaatschap onder de bedreiging van sancties iets dat wij kunnen plaatsen in een democratie?
De EU houdt er een mentaliteit op na die we kennen uit maffiafilms zoals “The Godfather”: “I’ll make you an offer you can’t refuse …” Willen we van deze politieke cosa nostra nog orders aannemen? Willen we ons door een stelletje zichzelf bedruipende bureaucraten nog langer de wet laten voorschrijven? Dat laatste wilden we in 2005 al niet maar, als deze maffia iets wil, dan nemen ze het en, daar heb jij niets in te willen. Misschien is het gewoon tijd om die paardenkop in bed te vinden.

EU maffia

Zo hebben we onlangs ook een referendum gehad en, het debat over hoe men invulling gaat geven aan de wil van het Nederlandse volk is uitgesteld tot na het Brexit referendum. De onrust die het negeren van de Nederlandse wil gaat veroorzaken zou nog extra mensen aan de andere kant van Het Kanaal voor een Brexit doen stemmen. Zo belangrijk is het Brexit referendum voor Nederland en voor de EU. Een Brexit zal de eerste bevestiging zijn voor andere lidstaten dat de toren van Babel is gevallen.
De ontbinding van de EU zal niet van een leien dakje gaan. Onze eigen regeringen zullen ons laten merken dat het uiteenvallen van de EU is veroorzaakt door een onterecht wantrouwen on de heren politici. We zullen bestookt worden met een economisch ‘zie je nou wel’ omdat de burger natuurlijk niet zelf mag bepalen wat goed voor hem is. De regeringen van de huidige EU-lidstaten, zijn niets anders dan extensies van deze bureaucratische machtswellustelingen en zullen daarom dezelfde tactieken bezigen. Bevolkingen zullen op een nationaal niveau worden afgeknepen omdat zij hun gelijk en macht willen laten gelden. De kans zit erin dat gehele staatsbestellen hierdoor zullen vallen of aan hervormingen onderhevig worden. Daarmee wordt alles aan een potentiële hervorming onderhevig als we ons niet bang laten maken.

Onafhankelijk van de uitslag van het Brexit-referendum zullen we ons als individuele landen moeten afvragen wat we willen. De koers van de EU loopt overduidelijk via een route die ons weinig gebracht heeft. De EU veroorzaakt burgeroorlogen die de passagiers van MH-17 het leven gekost heeft. De EU zoekt ruzie met de Russen om redenen die alleen voor de Russen gelden en niet voor bondgenoot Amerika. De EU helpt wel Griekse banken maar laat de Griekse mensen creperen en wij blijven betalen aan een eindeloze Griekse schuld die al lang afgelost had kunnen zijn. Alles wordt duurder dankzij een zwakke Euro die ons te duur verkocht is. Mensen verliezen hun huizen aan banken die we uit de brand moesten helpen en we worden ondertussen overspoeld met regelgeving.
De eerste voelbare manifestatie van EU-wetgeving heeft de roker uit de kroeg gesmeten. De onlogische gedachte dat werknemers van horeca gelegenheden niet zelf konden bepalen of ze zich bloot wilden stellen aan de rook van anderen, is bepalend geweest voor het dictatoriale gedrag van de EU. Iedereen moest gebukt gaan onder een beleid dat vrije wil uitschakelde met regelgeving. Vervolgens hebben we de grote uitverkoop van nutsbedrijven gehad. De Zorg is geprivatiseerd ondanks dat men dat toen al niet zag zitten om redenen die nu waar blijken. We zijn bestolen van wat er collectief is opgebouwd en lijken vast te zitten door de dreiging van wat we moeten ondergaan als we vertrekken.

Eerlijk is eerlijk, er is geen enkele reden om te blijven en, waarschijnlijk valt er buiten de EU nog wel wat te verdienen. De handelsbetrekkingen met de Russen kunnen we vernieuwen en waarschijnlijk zijn er meer landen die de EU zullen verlaten om weer de koers te mogen bepalen van hun eigen soevereine staten. Na de EU krijgt de zon weer een kans en boven de EU zal het weer alleen maar verder betrekken. Er is geen logische reden de EU niet te verlaten en, we zouden de Britten nu een hart onder de riem moeten steken, zodat zij niet toegeven aan de bedreiging van een maffia van lieden met beperkingen.
Niemand kan zich vrij voelen als hij zich door angst laat regeren. Het beschermingsgeld dat aan de maffia betaalt wordt garandeert hooguit dat diezelfde maffia je met rust laat zolang je maar blijft betalen. Als we dat vrijheid noemen, dan moeten we vooral in de EU blijven. Willen we vrij zijn, dan begint dat met een verlaten van de EU, hopelijk de Britten achterna. Heb je vrienden aan de andere kant van het kanaal, steun ze in het maken van de juiste keuze.

Ook in Nederland gaan we op 28 juni bij de tweede kamer de aanvraag voor een referendum aanbieden. De handtekeningen voor de aanvraag zijn binnen. Straks hebben we er 300.000 nodig om een Nexit referendum te organiseren. Doe mee, wees onderdeel van de verandering want, je moet toch toegeven dat we van de EU alleen maar een bureaucratische dictatuur kunnen verwachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen door de Loyalist
De keuze lijkt Hillary Clinton of Donald Trump te zijn. Een soortgelijke keuze heb je tussen Pepsi en Coca cola als je niet van cola houdt. Je hebt weinig te…