De Laatste kans op democratie

Zondagnacht loopt de kans af om nog je stem te geven. In tegenstelling tot de verkiezingen, waarin je niet je mening geeft maar slechts een keuze maakt voor de partij met een programma dat je het minst tegenstaat, kun je het geenpeil referendum tekenen of niet. Je geeft aan inspraak te willen hebben of niet. Je geeft aan dat je aan de democratische waarden en normen iets gelegen is of je kiest voor tirannie door te zwijgen.
Dat lijkt een betrekkelijk eenvoudige keuze maar, niet iedereen is ervan op de hoogte dat je die keuze kunt maken. Men weet het niet want, het interesseert ons niet meer of we nu wel of niet in een democratisch land leven. Het gehalte van de hoeveelheid democratie die Nederland rijk is heeft Jan Peter Balkenende in 2005 al laten zien. Wij zeiden in een referendum “NEE” tegen de Europese grondwet en Jan Peter tekende het verdrag van Lissabon dat inhoudelijk als twee druppels water op de Europese grondwet leek.

Er zijn nogal wat verschillende geluiden te horen over het referendum waarvoor je hier kunt stemmen. Den Haag heeft al aangegeven niet te willen luisteren naar onze behoefte een mening te verkondigen aangaande Europese zaken. Alleen de lidstaten moeten nog tekenen om het  handelsverdrag met de Oekraïne hun goedkeuring te geven. Inhoudelijk is het handelsverdrag veel meer dan het ruilen van wat gas voor een kistje boter, kaas en eieren. Het handelsverdrag is de inofficiële toetreding van Oekraïne tot de EU.
Oekraïne wordt verscheurd door een burgeroorlog die door inmenging van ondermeer de EU tot stand is gekomen. Dat betekent dat Oekraïne een eindeloze geldput is en nog tijden kan zijn. Het kan betekenen dat we een extra vluchtelingenstroom vanuit Oekraïne deze kant op kunnen verwachten en, het betekent dat we een fascistische staat, waarin de regering van Kiev zetelt, als een stem in onze democratie gaan dulden.

Daar komt bij dat de Russen aan de kant van Oost Oekraïne staan. Dat kan zo maar escaleren en dan is één van onze lidstaten in oorlog met Rusland. De gevolgen die dat kan hebben zijn redelijk eenvoudig te overzien. Sinds MH-17 uit de lucht is geschoten hebben we als EU continu de Russen van allerhande misdrijven beschuldigd en zijn we zelfs ten koste van onze economieën Rusland gaan boycotten.
Die hele oorlog in Oekraïne heeft ons niets gebracht en kan ons nog veel meer kosten maar, jij bent te stom om daar iets zinnigs over te zeggen, vindt Den Haag. Den Haag is als de dood voor jou mening en wil daarom dit verzoek tot een referendum negeren. Wanneer dat gebeurt, dan kennen we de staat van de democratie in Nederland. We moeten dat aantonen, om onszelf te bewijzen waarin we zijn beland. Dus, is het belangrijk dat we dit digitale formuliertje tekenen en laten zien waar onze waarden en normen liggen. Daarna mag Den haag reageren en hoe onze regering gaat reageren zegt alles over het politieke systeem dat de touwtjes in dit land in handen heeft.

Dus ja, het is belangrijk om te stemmen voor dit verzoek tot een referendum. Het is belangrijk te laten zien dat we niet alleen hier wonen maar, niet alles aan de politiek willen overlaten. De politiek heeft ons al genoeg gefaald. We hebben de Euro, we hebben belastinggeld in banken gepompt, we zien hoe men schilderijen met belastinggeld aanschaft dat ook in de zorg had kunnen worden besteed en de Groene Draak schijnt ook weer onderhoud nodig te hebben.
Het is belangrijk dat je nu wel je stem geeft om te kunnen zien of er nog iets in deze democratie leeft, of er nog een sprankje hoop is voor de toekomst van die democratie. Is opa voor niets gestorven in de oorlog of leeft er nog iets van hem door dat opstaat om niet dat te grabbel te gooien waarvoor hij dacht te moeten vechten? Gaat Nederland dood of vecht het nog een keer voor dat beetje openheid dat bij democratie hoort?

Stem!! Het kost je niets behalve 2 minuten van je tijd.
Stem, want stem je niet, dan heb je iets verloren dat je niet meer terugkrijgt.
Stem als jij over genoeg zelfrespect beschikt om te laten weten dat je niet over je heen laat walsen.
Stem voor je kinderen en de mensen waar je om geeft. Geef jezelf het recht een stem te hebben, dwing het af met je stem.
Deel dit op je tijdlijn met iedereen. Schaam je niet een stem te hebben, die te laten horen en het peil van de Nederlandse democratie te willen meten.

19 gedachten over “De Laatste kans op democratie

 • 03/11/2015 om 14:31
  Permalink

  Goed en wel dat jullie vragen te stemmen, prima. Echter waar kan ik stemmen?

  Beantwoorden
 • 28/09/2015 om 05:35
  Permalink

  waarom gaan die niet het kabinet in ?? van Geen Peil ?? er moet eens flink de bezem door het kabinet gehaald worden . Deze zijn zo vast geroest er is geen beweging in te krijgen.

  Beantwoorden
 • 27/09/2015 om 18:20
  Permalink

  Zijn de oude Nazi plannen om het derde rijk uit te breiden met het midden oosten Libië, Irak, Sirië, Marokko etc. wel dood?
  Zo te lezen zijn ze nog springlevend en is deze bevolkings menging weer een voorloper van het grote Derde Rijk, gestuurd vanuit USA, Duitsland etc. Zo bewijst ook de Oekraïne en de schilderij aankoop.

  https://themolesite.wordpress.com/nl-migrants-to-europe-is-a-setup/
  ik denk dat Hitler als gek is weggezet omdat hij meer visie had in zijn kleine pink dan die hele Brusselse kliek die vandaag “denkt” te besturen! Ja, ook oorlog met Rusland zijn ze weer op uit in hun grootheidswaan van anderhalve soldaat die pief paf poef kan roepen. 6 actieve F16 vliegtuigen en 10 voor de onderdelen. De Amerikanen moeten dan de hete aardappelen uit het vuur halen, helaas, hebben de Aziaten om het maar bio te houden ook nog wel wat appeltjes met hen te schillen en intern zit het in de US nu ook niet zo lekker. Dus Rusland krijgt in dit geval heel de EU op een presenteerblaadje van mij persoonlijk. Ik betaal ondertussen liever belasting in groene hamer en sickel envelop dan in die enge blauwe.

  Beantwoorden
  • 28/09/2015 om 06:11
   Permalink

   Ps, Ook Rome breidde uit naar het oosten, het gevolg was dat het thuisland zo verzwakt dat de barbaren (wij dus) Rome onderuit haalden. En zo gaat het met de USA op een gegeven moment precies hetzelfde

   Beantwoorden
   • 28/09/2015 om 19:38
    Permalink

    Helaas hield het romeinse tijdperk meer dan 1000 jaar stand!

    Beantwoorden
    • 29/09/2015 om 09:20
     Permalink

     Precies,
     De belofte van het Derde rijk was ook een duizend jarige. De zg. verslagen nazi’s en hun financiers zijn mijns inziens pas in 1920 opgekomen. Ze hebben dus nog 900 jaar tegoed. De EU is de afgelopen 15 jaar zichtbaar geworden voor iedereen. De komende 5 jaar afbouwen en 900 jaar heersen.

     Beantwoorden
 • 27/09/2015 om 14:49
  Permalink

  ik ben benieuwd naar de argumenten van degenen die niet tekenen..

  De groep niet-stemmers

  Het beroerde is dat wij stemmen op mensen om ze dan namens ons te laten kiezen en stemmen. Mensen die namens anderen mogen kiezen en stemmen kleuren dan dat automatisch in met de eigen opvattingen, percepties en met eigen moraal..( die weer niet passen bij de degenen die hem gestemd hebben..)
  De volksvertegenwoordiging is naar de klote omdat eigenlijk niemand meer het volk vertegenwoordigt of kan vertegenwoordigen..dat kan alleen met referenda.Alleen daar willen de neoliberalen geld en amchtswaanzinnigen niet aan..het past niet bij hun beklangen.

  Dus moeten we gewoon geen enkele neoliberale partij meer stemmen..(Geen VVD, CDA,D66 (alle 3 NIET democratisch..die D is flauwekul en misleiding) ewn geen GL, CU, SGP en POvdA.
  dan houden we de EU kritische partijen over.
  Terecht: de EU is een neoliberaal project en neoliberalisme gaat niet samen met democratie, hetzelfde geld voor religie en menige politieke partij krijgt dan ook het karakter van een vervangende religie
  Daarom heb je ook niet veel aan de religieuze verwijzingspartijen (CDA,CU, SGP)..Je gelooft of je gelooft niet en als je gelooft dan ben je ondergeschikt aan de macht van het bolwerk van kerk of sekte.

  Dat type leiders/leiding zegt wel verantwoordelijk te zijn maar absoluut niet aansprakelijk voor de rotzooi die er van komt.. Dus wat hebben we aan die invulling van verantwoordleijkheid.
  Zeker als de politiek ook nog eens volop berust op particratie en partij-inteelt terwijl van elke partij veracht mag worden dat zij het gehele (!!) volk vertegenwoordigen
  Niet neoliberalen worden in onze politiek niet langer vertegenwoordigd of zelfs in cordon sanitaire geframed.dat gaat dus dan over ruim 4 miljoen mensen..die in een door hen niet gewenste wet en regelgeving worden ondergebracht en daar heel goed van mee mogen genieten..Dat duidt heel sterk op gepredikt Gutmenschfascime met sadomasochistische trekken.

  Beantwoorden
 • 27/09/2015 om 13:49
  Permalink

  Ja. verzoek om referendum voor democratie, want jullie vergooien, heel intensief alles te grabbel, met deze vorm van mystificatie inventarisatie. Met dit impopulaire infernale vorm, van theater introductie intimidatie, voor het superioriteit gevoel narcisme, van de Elite corporatie agenda ironie. Is dat waar mijn vader als Marinier, in Korea voor gediend heeft. Want eindigen wij niet majestueus intrigant , met een inspiratie, van infernale intensiteit thema. van hond in de pot ironie institutionalisering programma panorama. Een introductie van werken tot je dood ironie, als het zo door gaat, hebben wij niets meer, in jullie intrigante ijverzucht. Is er in jullie introductie ideologie, geen plaats meer voor de middenstand, en het hard werkende volk. En als je zonder werk komt, na je 50 a 60 jaar. En je geconfronteerd thema infernaal heropvoeding argumentatie, geen werk geen identiteit discriminatie. Ik maak mij heel veel zorgen over Nederland wegzak in derde wereld land, voor de werk en middenstand. Het Piramide stelsel, staat op instorten door de zware graai top. Groetje Sebastiaan

  Beantwoorden
  • 27/09/2015 om 18:35
   Permalink

   Beste Sebastiaan,
   Alle respect voor je vader als marinier, maar waarom heeft hij als Nederlands marinier daar gezeten?
   Iedere Koreaan zal zeggen, als toerist hartelijk welkom ook 50 jaar geleden, maar als marinier?

   Beantwoorden
 • 26/09/2015 om 15:10
  Permalink

  Wij hebben er genoeg van dat ons iedere keer geld wordt afgetrokken en alles steeds duurder wordt, ter wijl de regering de zorgverzekeraars en de banken de hand boven het hoofd houd .!!!!!
  DIE KUNNEN ZICH DE ZAKKEN VULLEN EN DE MENSEN KUNNEN NAAR DE VOEDSELBANK EN DURVEN NIET NAAR DE ARTST OM DAT ZE ER GEEN GELD VOOR HEBBEN. (DIT LAND HEEFT HET BESTE SOCIALE STELSEL GEHAD )

  Beantwoorden
 • 26/09/2015 om 12:06
  Permalink

  Waarom zien we eigenlijk geen MILJOEN handtekeningen, of mèèr…?
  Hoeveel MILJOEN staatsloten (enz) worden er elke maand gekocht om eventueel wat `geluk` te verwerven…
  ECHT geluk zit in onze VRIJHEID.
  Teken dus.

  Beantwoorden
  • 28/09/2015 om 18:00
   Permalink

   Je hebt goede argumenten, dus heb ik maar beide gedaan 😛

   En neem maar aan van iemand die niet veel geld meer heeft, het hebben van geld geeft vrijheid. Tot op zekere graad in ieder geval.

   Beantwoorden
 • 26/09/2015 om 08:45
  Permalink

  ik ben tegen de vluchtelingen als je kijk onthoofding ,verkrachtingen ,misbruik van het recht van de vrouw en kind , mogen ze van mij terug gestuurt worden , en wie vertelt mij dat het geen oorlogs misdadiggers zijn dat is niet te controleren bij zulke toe strom van vluchtelingen ik ben tegen laat ze maar in de regio opvangen in africa

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen door de Loyalist
De Russische steun aan het regime van Assad is gisteren officieel in de praktijk van start gegaan. De eerste Russische bombardementen op Syrische bodem zijn uitgevoerd en de VS spreekt…