De puinhoop van Rutte

We hebben nog nooit zo’n grote puinhoop in onze binnenlandse en buitenlandse politiek op hetzelfde tijdstip gehad. Er zijn mensen die hier onze premier Rutte de schuld willen geven maar, dat is niet helemaal eerlijk. Die arme Mark is slechts een omhoog gevallen maatschappijleer leraar die bij de JOVD een paar leuke jongens leerde kennen. Hij is lid geworden en waaide met ieder windje mee tot hij plotseling boven kwam drijven als onze enige echte premier. Dat ligt niet aan die arme Mark die zo graag bij zijn moeder woonde maar aan het systeem dat hem tot premier gekozen heeft.
Mark is een beetje een slappeling. Hij heeft geen eigen mening en dat maakt hem tot een modern politicus. Hij hoeft niet over persoonlijke ethiek te beschikken zolang hij de sociale norm maar niet teveel overschrijdt en daar heeft hij onlangs de grenzen van bewandeld door zich uit te laten over de groeiende groep werkelozen in het land. Niet zo handig maar, politiek zal hem dit nauwelijks schaden, hij kon toch al niet rekenen op de stemmen van hen die geen werk meer hebben.

Mark is een hoer van een elite die zich niet in de publieke arena laat zien maar, die wel Mark van beleid voorziet. Daarom mocht hij onlangs ook met Beatrix in het vliegtuig zitten. Mark is haar gewillige border collie. Het maakt hem niet uit welk schaap hij isoleren moet of om welke reden, hij doet keurig wat hem wordt opgedragen. Hij doet dat samen met zijn collega’s in binnen en buitenland en, wie niet meewerkt staat aan de kant.
Het middel waarmee macht wordt uitgeoefend is ons allemaal bekend als geld. Alles draait om geld en vooral het tekort hieraan. Mark staat met de gehele eerste en tweede kamer toe dat geld door privé belangen uit het niet gecreëerd wordt. Dit geld wordt altijd gecreëerd vanuit schuld en dus hangt daar nog eens rente aan. Hierdoor vloeien de miljarden naar de banken en die stoppen dat in hun privé zakken en investeren dat in bedrijven. Mark is er om het succes van die bedrijven te waarborgen middels regelgeving en daar doen ook al zijn politieke vriendjes aan mee.

Zo hebben we in ons bestel de regering en de oppositie. De regering implementeert beleid en de oppositie maakt formeel wat bezwaar tegen details van de vernieuwde regelgeving zodat het beleid kan doorgaan maar, wel op een ‘democratische’ wijze.
Wij begrijpen deze gang van zaken als het leven in een democratisch land maar, eigenlijk zijn we het land van de bank. Tijdens de privatisering is alles van de bank geworden. De bank bezit de schulden van de ziekenhuizen, ontvangt de door ons betaalde premies en geeft die uit aan de astronomische bedragen die de zorg moet kosten omdat alles is geleend. De farmaceutische industrie heeft zijn ontstaan als industrie gestimuleerd gezien door de familie Rockefeller, die zagen daar een verdienmodel. Dit soort families bezitten alles dus ook de voedselindustrie en die is weer gedeeltelijk verantwoordelijk voor de bezettingsgraad van de ziekenhuisbedden en de afname van medicijnen.

Het is echter nooit genoeg want het financiële systeem dat groeit door schuld is een piramidespel dat zich alleen maar in leven kan houden door te blijven groeien. Dit systeem moet constant nieuwe manieren vinden om geld te vernietigen zodat het weer nieuw geld kan maken en daar betalen burger over de gehele wereld belasting voor.
Zo zijn oorlogen nuttig want oorlog voeren kost een hoop. Je moet dure wapens maken, die met financiering van de bank vervaardigd worden om vervolgens met geleend geld door overheden gekocht worden en daarna alles aan puin schieten zodat grote bedrijven als Halliburton weer tegen kostprijs plus weer iets nieuws neerzetten. Ondertussen betalen regeringen hun schulden aan de bank door grondstoffen te verkopen aan grote bedrijven als Shell en Exxon en dezelfde zakken worden daarmee weer van alle kanten gevuld terwijl de rentedruk voor de burger blijft stijgen.

Niemand die het ziet en niemand die hierover in de tweede kamer iets te melden heeft terwijl wij braaf blijven stemmen op een democratie door de bank geschapen na de val van Napoleon. Nee, wij vallen erover als we onze euro steeds minder waard zien worden, onze inkomens als sneeuw voor de zon zien verdwijnen omdat alles duurder wordt terwijl de staat van ons steeds meer wil hebben. Wij zeuren over die arme Rutte die de maatschappij moest splitsen omdat werkenden en werkelozen het nog steeds met elkaar konden vinden. We zien nooit het waarom maar reageren alleen vanuit de emotie die het bij ons teweeg brengt.
We denken niet na en we blijven braaf stemmen want, als je niet stemt mag je ook niet zeiken. Waarom zou je zeiken als je wel hebt meegedaan aan die farce? Als je hebt meegedaan, heb je gekozen voor een beleid dat al decennia doorgang vindt terwijl je tegen beter weten in hoopt dat het met jouw stem een keertje anders loopt. Is het niet tijd dat we eens ophouden met dat gezever over wat de politiek uitkraamt want, we mogen nu zo onderhand wel een keertje accepteren dat dit geen enkele zin heeft. Het wordt tijd dat we Den Haag niet meer erkennen als de uitdrager van beleid en samen een nieuwe koers gaan bespreken zonder tweede kamer. Dat begint met het stoppen met stemmen want, geef je je stem dan erken je het recht van Den Haag om jou te laten werken voor de bank. Wil je van de bank als machthebber af, dan zul je afscheid moeten nemen van de huidige uitdrager van de macht.

Jongens als Mark Rutte hebben geen kennis van zaken nodig, daarom weet onze Mark ook niet hoe de creatie van geld in onze maatschappij werkt. Hij hoeft alleen maar de hem gegeven opdrachten aan het Nederlandse volk te verkopen en die missie lijkt nog steeds te slagen. Politiek leiders behoren eigenzinnige mensen te zijn die staan voor een mening en alleen onder druk van de juiste argumenten die mening willen wijzigen. Wij hebben alleen maar ‘sell-outs’ in de politiek, mensen die ons beleid verkopen alsof ze het zelf bedacht hebben maar het zijn slechts vertegenwoordigers van de bank die ons de zoveelste woekerpolis verkopen.
Onze leider hoort in de entertainment sector thuis, niet in de tweede kamer, niet voor de klas maar op een podium met een indiaan, een politie man, een bouwvakker, een militair en een leernicht. We mogen hem dan ook niets kwalijk nemen, hij doet allen wat hij kan op de verkeerde plek en hij is daar gekomen met onze toestemming.

2 gedachten over “De puinhoop van Rutte

  • 17/06/2015 om 20:35
    Permalink

    Ja, er was maar één politicus die het bank verhaal niet wilde vertellen. En die werd met een kogel in zijn hoofd afgevoerd van het mediapark.
    Dus ook weer niet zo gek dat Mark en collega’s de veilige kant bewandelen.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen door de Loyalist
“Hij is een brave burger”, kent u die uitdrukking? Hij is een brave burger? Hij betaalt op tijd zijn belastingen, houdt zich aan de verkeersregels en spreekt nooit kwaad over…