“Ferme asieltaal Rutte”

Ferme asieltaal hebben zonder te hoeven liegen? Dat is zelfs voor Mark Rutte nieuw. De toy-boy van ieder clubje en coalitie waar de Nederlandse belangen te grabbel kunnen worden gegooid, slaat “FERME ASIELTAAL” uit volgens de Telegraaf. In dit geval is het voor Mark makkelijk scoren en, die punten krijgt hij juist toegespeeld van de coalitie waar het kabinet zo afkerig van is.
Het is niet de danken aan die jankerige Hollande, die zijn knuffel bij Obama in Washington ging halen. Het is zeker niet aan Obama zelf te danken want juist hij is hoofdverantwoordelijke voor de blinde paniek onder vluchtende burgers in het Midden-Oosten. Ook Alexis Tsipras zijn we geen dank verschuldigd. Alexis geniet op dit moment met volle teugen in Israel van zijn internationale relaties met lieden die aan de lopende band met fosfor granaten Palestijnen vermoorden. Mark hoeft zelfs Turkije niet dankbaar te zijn. Daar was het probleem eigenlijk ontstaan. Was het niet Turkije dat de mensensmokkel juist aanjoeg en vluchtende mensen juist aanmoedigde aan te spoelen op de Griekse eilanden?

De vreemde situatie doet zich voor dat de vluchtelingenstroom afneemt door het optreden van de Russen. Mark probeert nog snel even op de boeggolf van Putin mee te surfen, door nu plotseling een grote bek te hebben over de Europese grenzen. “De grens tussen Griekenland en Turkije moet potdicht”, durft hij te zeggen. We hebben echter het aantal overstekende vluchtelingen al veel eerder zien dalen.
Na de eerste week van de Russische aanwezigheid in Syrië hebben we de stroom ISIS ontvluchtende mensen zien afnemen. Met dat gegeven mogen we de conclusie trekken dat de Russische bombardementen op ISIS-stellingen hun vruchten afwerpen. We zagen deze positieve ontwikkeling terug in de media die hier keurig bericht van deden.

Dit was echter tegen het zere been van de VS. De gebombardeerde terroristen bleken van Obama te zijn want, “Assad is slecht dus die moet weg”. De mensenrechten blijken op grove wijze te moeten worden geschonden om ze te beschermen en dat doet ISIS met liefde voor haar westerse broodheren. Datzelfde westen doet weer haar uiterste best om ISIS te beschermen. De Russische bombardementen op de stellingen van terroristen werden door Obama ervaren als een aanslag op de kuisheid van zijn kinderen. Het project ISIS dreigde te stranden terwijl Putin ook in de oorlog om de publieke opinie aan de winnende hand was.
Kort daarop werden we getrakteerd op een aanslag in de stad van de liefde. Onder de schaduw van de Eiffeltoren en de geboorteplek van het vrijheidsbeeld, barstte een hel van religieus lijkend geweld los dat met vergelding bestreden moest worden. De Fransen gooiden in respons daarop een leeg gebouw in de Syrische stad Raqqa plat.

De Russische coalitie kon het westen niet langer tegenhouden zich actief te mogen bemoeien met het gevecht in Syrië. De wereld steunde de Fransen want niemand zag dat Hollande de vinger van Frankrijk tussen de deur van haar eigen ambassade klemde. Er moest iets gebeuren om weer terug te komen in het gevecht waarin de Russen de winnende hand hadden. ISIS leverde de mensen en de geheime diensten knepen een oogje dicht.
Nu zijn er twee nauwelijks samenwerkende coalities in Syrië de boel aan het platgooien. De ene club bevecht ISIS en de andere doet alsof omdat Assad nog steeds moet verdwijnen. Ook de Turken willen van Assad af, ze willen hun problemen met de Koerden op een soortgelijke manier oplossen als destijds met de Armenen en dus, heeft ook Turkije weinig belang bij de Russische acties in een land dat Erdogan als zijn achtertuin beschouwt.

De Turken zijn die zwevende kiezers aan de rand van het Midden-Oosten. Ze voelen een sterke religieuze band met Saoudi Arabië maar, daar ligt Syrië tussen. ISIS zou voor hen die grenzen kunnen verbreken en dus heeft ISIS voor deze landen minimaal een dubbele functie. Ondertussen wil Turkije ook de banden met Europa niet vergeten dus, hoeven ze alleen maar de Russen te treiteren om het iedereen naar de zin te blijven maken.
Dat dachten ze te doen door een SU-24 uit de lucht te halen maar, dat heeft toch weer anders uitgepakt dan Erdogan had bedacht. De gehele actie laat van een gering intellect blijken. Ook de Turken hadden kunnen bedenken dat de Russen niet meteen als beesten te keer zouden gaan in Turkije. Het probleem voor de coalitie is alleen maar gegroeid omdat de Russen nu het recht hebben gegrepen alles wat ze niet bevalt uit het Syrische luchtruim te verwijderen. Uiteraard gaat men dit nog testen en, het wachten is op het eerste vliegtuig van de westerse coalitie dat onderweg tegen een Russische raket aanvliegt.

Ondertussen neemt de stroom vluchtelingen alleen maar af. ISIS is uit zijn stellingen gebombardeerd en de Koerden hebben zich bij de Russische coalitie aangesloten. ISIS moet als een wilde nieuwe rekruten vinden om deze oorlog levend te houden. De EU wil hier graag aan meewerken maar, kan niet openlijk ISIS steunen dus, geeft de EU Turkije maar liefst 3 miljard voor de stokkende stroom vluchtelingen. Hoe dit geld verder besteed wordt is aan de regering van Erdogan dus, die zal dit verse budget moeten opdelen in de opvang van wat verdwaalde Syrische burgers en degelijke trainingsfaciliteiten voor een natieloos leger waarmee hij verder geen banden zegt te onderhouden.

De stroom vluchtelingen was aan het afnemen maar, de Nederlandse media rapporteert nu weer anders. Als een os die dankzij de plastische chirurgie weer ballen heeft gekregen, roept arme Mark weer keiharde taal over de grenzen die aanvankelijk allemaal open moesten. Het valt niet mee om tegenwoordig nog ergens wat vertrouwen uit die burger te persen maar, dit is een uitgelezen kans.
De landelijke dagbladen pikken dit dan ook op alsof ze er eerst over vergaderd hebben. Mark prijkt met de stoerste tronie die hij in zijn database met vele gezichten heeft in alle kranten en, dat wordt bijgestaan met koppen over “FERME ASIELTAAL RUTTE”. Schijnbaar is het voor kranten makkelijker om klakkeloos de woorden van het persbureau op het Binnenhof over te nemen, dan nog iets aan de woorden te sleutelen om het geheel wat authentieker te laten lijken.

Het mag onderhand duidelijk zijn dat de landelijke pers de spreekbuis van Den Haag is. De subsidies vloeien dankzij advertenties uit het bedrijfsleven naar de krant en de vertegenwoordiger van dat bedrijfsleven beschikt over de te publiceren inhoud van de krant. Schijnbaar ziet Mark’s werkgever het nog wel met hem zitten maar, eigenlijk is zijn geloofwaardigheid totaal opgebrand. Nu nog even snel wat populisme voor de komende verkiezingen want, het zal nog een zware dobber worden om de kiezer de parlementaire democratie te blijven verkopen.
Hoe het komt dat alles naar de knoppen gaat? Hoe komt het dat niet alleen Groningen steeds verder lijkt te verzakken maar de gehele structuur van dit land? Dat komt omdat we blijven stemmen op iets dat geen enkel democratisch gehalte kent maar graag die schijn wil ophouden. Zonder die schijn verliest het onze steun en zonder die steun zou een Nederlandse lente wel eens dichterbij kunnen zijn dan Mark zijn bazen nu voorzien. Mark blijft nog even roepen en, neem hem dat niet kwalijk. Hij heeft een hele carrière op het spel staan.

Aan Loyalist heeft het niet gelegen Mark, ook wij hebben braaf de titel van het Binnenhof overgenomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen door de Loyalist
Terwijl onze ogen op de gebeurtenissen rond Syrië, Turkije en Rusland zijn gefocust, is Frankrijk in een authentieke politiestaat veranderd. In Frankrijk zijn de sinds de aanslagen meer dan 300…