Juncker gooit met continentale crisis

Jean Claude Juncker is plotseling bang voor een continentale crisis en hopelijk is zijn angst volkomen terecht. Als Juncker over een continentale crisis spreekt, heeft hij het over het voortbestaan van de EU in zijn huidige vorm en dat dit Rusland enorm in de kaart zal spelen. Iedereen die nieuwsfeiten tot zich neemt en ze ontdoet van alle saus die men er overheen smeert ziet dat Russische gevaar niet zoals de bobo’s die de wereldpolitiek nu vorm geven. De Russen hebben laten zien over zelfbeheersing te beschikken na de provocatie van de Turken die hun vliegtuig neerschoten. De Russen zijn als enige daadwerkelijk opgekomen voor de mensen in Syrië, terwijl gewonde ISIS strijders in het Golan gebergte door Israel weer werden opgelapt. Vanuit een moreel standpunt kun je weinig aanmerken op de Russen terwijl we dat al van een lachebek als Mark Rutte niet kunnen zeggen.
We zullen straks door de media straks bestookt worden met de echo’s van mantra’s uit vervlogen tijden over hoe de Russische beer onze landsgrenzen niet zal respecteren en, als de LOI daar handig op inspeelt, dan maken ze van de cursus ‘Russisch voor beginners’ alvast een speciale aanbieding. We zullen straks bestookt worden met allerhande EU propaganda over hoe Europa niet in vrede kan leven zonder overkoepelend orgaan, we zullen allemaal op onze eigen culturele eilandjes achterblijven en een economische teloorgang over ons afroepen omdat we plotseling niet meer in het buitenland komen. Feit is dat we al voor de EU al handel dreven met de landen op ons continent en er is geen enkele reden om aan te nemen dat we dat zonder de club van Jean Claude Juncker dat ineens niet meer zouden kunnen. Als dat zo is, dan kunnen we alleen nog Toyota’s kopen als er zoiets is als een wereldregering.

Protectionisme van de EU

De argumenten voor de EU waren plausibel tot het ons wilde dicteren wat we hoe moesten doen. Al die mensen die het ziekenfonds missen, hebben dat te danken aan het feit dat het van de EU anders moest. De Europese gedachte werd verspreid met woorden over vrije marktwerking en, dat betekende dat alles wat met geld van de belastingbetaler tot stand was gekomen in de uitverkoop moest. Alleen de vrije marktwerking kon een gelijk speelveld creëren tussen bedrijven en, dat klonk toen allemaal bijna logisch tot wij als consumenten de rekeningen gepresenteerd kregen. Onze ziekte- en energie-kosten zijn met een factor vier gestegen terwijl het product niet in wezen is verbeterd.
We hebben de onderlinge prijsverschillen in EU-landen zien dalen maar zelden in het voordeel van de consument. Het leven is duurder geworden dus zijn we meer gaan werken, omdat we meer zijn gaan werken treed er meer vervuiling op en voor die vervuiling betalen we weer, waardoor het leven duurder wordt. De EU brengt niets behalve een cijfermatige economische groei omdat er steeds grotere bedragen door de economie worden gepompt. In onze persoonlijke levens levert de EU niets op maar, kost het allemaal tijd die we zouden kunnen besteden aan zaken die ons meer boeien dan het overleven in een maatschappij die steeds meer van onze tijd opeist.

De EU heeft de Europese markt bijna totaal open gegooid voor multinationals want, uiteindelijk hebben die het echt voor het zeggen. We worden door de krachten achter het grote geld geregeerd en opgejaagd in wat we moeten denken. Die gedachte heeft ook de landelijke politiek compleet impotent gemaakt, onze ministers zijn micromanagers geworden, die onmenselijke besparingen uit de gemeenschappelijke pot vergoelijken met de verkoop van wanbeleid. Wij ageren tegen het uitgezette beleid zonder te kijken naar wat het wel dient. We lopen als kippen zonder kop achter de lieden met populaire praatjes aan en, begrijpen niet dat zij de achterhoede in de verdediging zijn van het hele systeem.
Leugens hebben geen consequenties meer en beloftes kunnen worden gedaan zonder ze na te komen. De politiek is haar geloofwaardigheid volledig kwijt en we blijven maar schreeuwen tegen die voorkant terwijl de gehele regering alleen richting de EU kijkt. Zolang de EU maar instemt met hun onderdanigheid en, dat wordt vaak bezegeld met een kus van J C Juncker, dan hebben zij hun werk naar behoren gedaan. De burgerij is van een totaal ondergeschikt belang geworden en, die blijkt zichzelf nog alleen te kunnen redden met een actieve deelname aan referenda.

Gisteren is een patroon van slaafs slachtofferschap doorbroken, we hebben onze hakken in het zand gezet, waar we meteen bij moeten vermelden dat het verdrag met Oekraïne waarschijnlijk doorgang zal vinden onder nagenoeg dezelfde spelregels. Men zal ons detailwijzigingen aanbieden, zonder te begrijpen dat we weten dat dit verdrag er niet voor de burgers van Oekraïne is maar, voor al dat andere waarvoor de EU garant staat.
De intelligentie van de stemmer wordt waarschijnlijk onderschat en de politiek zal de wil van de EU alsnog aan ons opleggen. De wil van de EU bestaat uit de directe belangen van grote bedrijven, de geopolitieke belangen van de VS en Israel en, de belangen van de ECB om zoveel mogelijk zelfgemaakte Euro’s in de put te gooien. Dit wordt natuurlijk allemaal onder een andere vlag verkocht, de EU bevecht de corruptie met haar nieuwe controle over de gang van zaken in Kiev, de ‘handel’ zal toenemen en daar plukken de Oekraïense burgers de vruchten van, plus dat het visumvrij reizen eindeloze niet nader te benoemen voordelen biedt voor iedereen die tussen Oekraïne en de EU wil wandelen. Nu is het een klus om de import beperking door het heffen van invoerrechten goed of slecht te noemen. De EU heeft de markt met enorme subsidies overspoeld en daardoor liggen de verhoudingen van sommige productgroepen zo scheef dat dit op de Oekraïense markt weleens heel anders kan uitpakken. In principe valt er weinig in te brengen tegen het nivelleren van de wederzijdse invoerrechten, als het daarbij bleef. Daar blijft het echter niet bij en, dat het verdrag zoals wij daar NEE tegen zeggen ondersteunt de bewijzen daarvoor met 321 bladzijden.

Ondertussen rolt er steeds meer oorlogsmaterieel uit de VS Europa binnen omdat Rusland een agressor is. Dit is een retoriek die haar basis vindt in de Russische bezetting van de Krim, een plek die hoofdzakelijk door Russen wordt bewoond. Verder kunnen we weinig imperialisme van Rusland momenteel ontdekken terwijl de VS steeds meer oorlogsmaterieel op Europese bodem installeert, terwijl de VS al overal oorlogen voert. Vanuit de EU hoor je hier niets over want, de Amerikaanse bezetter noemen we al sinds de tweede wereldoorlog onze bondgenoot en bestrijder van het kwaad.
We zijn er nog lang niet maar, een eerste streep in het zand is getrokken. Onze grenzen zullen zullen weer overschreden worden en, daar kunnen we ons tegen verzetten via referenda. We kunnen van Nederland een verkapte referendumdemocratie maken naar het voorbeeld van Zwitserland dat al jaar en dag vreedzaam handel drijft met haar buren zonder militair actief te raken in andermans zaken. We hebben geen EU nodig om handel te drijven, een stabiele munt in eigen beheer te hebben of om vreedzaam om te gaan met onze buren. We hebben de EU helemaal niet nodig en de EU biedt het tegenovergestelde van welvaart, welzijn en veiligheid dus, laten we er gewoon mee kappen, anders is straks het einde zoek.

Nigel Farage WACR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen door de Loyalist
Teveel democratie is niet goed voor de democratie volgens Vrij Nederland. De richting van beleidsbeslissingen zijn te ingewikkeld voor de burger om het allemaal te kunnen bevatten en, dat een…