Met NOS en UWV de verkiezingen in

We moeten met zijn allen maar blijven geloven dat het beter zal gaan in de toekomst en onder het huidige beleid. Zo hebben we vandaag mogen vernemen dat de Rabobank zich genoodzaakt voelt de hypotheek rente te verhogen omdat de ‘buffers’ van de bank verstevigd moeten worden om aan de strengere solvabiliteits eisen te voldoen. Dat dit geld al door de burger wordt opgehoest, dankzij de ECB, door de bank gratis geld ter beschikking te stellen blijkt geen argument. Dus, als iemand nu een hypotheek bij de Rabobank afsluit, betaald hij extra rente en nog een keer via belastingen de rente over het geld dat deze bank van de ECB heeft gekregen. Vervolgens maakt de Rabobank geld uit het niets op het moment dat zij hypotheken gaat verstrekken hetgeen weer een extra bron van inflatie is. Dan kun je niet anders doen dan denken aan de Grieken en de Spanjaarden, die nu protesteren tegen het web van schuld waarin zij voor altijd gevangen blijven.

Vervolgens praat het UWV met de NOS en bij het UWV is het een toekomst van rozengeur en maneschijn. De werkgelegenheid gaat stijgen en flink ook. Volgens de NOS gaat de werkgelegenheid met 800.000 banen stijgen en dat is opmerkelijk te noemen. De officiële werkeloosheidscijfers zitten tussen de 500.000 en de 600.000 mensen terwijl de NOS keihard in haar artikel zet dat de werkgelegenheid met 800.000 banen gaat stijgen. We gaan mensen te kort komen volgens deze Utopische voorspellingen.
Deze 800.000 vacatures worden afgezet tegen een lichte stijging in de bouw. In de bouw verwacht men een stijging van 2000 banen terwijl de bouwsector toch één van de grotere sectoren in ons land qua werkgelegenheid is. Hoe dit een cijfermatige waarheid wordt laat zich alleen maar raden want, geen gezond verstand kan bedenken wat er in het artikel nu eigenlijk verteld wordt behalve dat we het de komende tijd enorm druk gaan krijgen.

Dit ondersteunt het UWV met het argument dat de conjunctuur verbeterd. Sinds de banken crisis kunnen we nauwelijks meer spreken van vormen van conjunctuur want, die crisis passeren we met het huidige beleid van toenemende belastingdruk nooit. Toch ziet het UWV het aanvankelijk gematigd zitten met een afname van 10.000 uit te betalen WW-uitkeringen. Dit is niet zo’n vreemd getal want, in de loop der jaren is de WW-afdracht misschien gestegen voor de werknemer maar het UWV betaald over steeds verder in lengte afnemende periodes. Dat er dus gewoon werkelozen het UWV uitgroeien is niet verwonderlijk maar, of die mensen in de bijstand verdwijnen of daadwerkelijk aan het werk gaan blijft nog maar de vraag.
Het UWV gaat uit van een afname van 10.000 cliënten en dat zouden er zomaar 430.000 kunnen worden. Volgens grove schattingen kunnen we dan de WW-tak van het UWV wel opdoeken want, dan is iedereen aan het werk. “Omdat de economie beter herstelt, zijn de WW-ontwikkelingen in 2015 ook iets gunstiger dan de verwachtingen die UWV vorig jaar juni presenteerde.”, schrijft de NOS, alsof deze cijfers niet ongewoon zijn. Bij zowel de NOS als het UWV hebben ze schijnbaar middelen gebruikt die niet legaal te verkrijgen zijn want niemand met enige vorm van realiteitszin durft dit soort beweringen te vereeuwigen op het internet.

Ondanks deze geweldige cijfers verwacht het UWV dit jaar toch tegen verdere tekorten aan te lopen. De instantie had eind 2014 een negatief saldo van 8,9 miljard en het UWV denkt dat dit gaat oplopen in 2015 tot een 11,3 miljard. Dan wordt een gezond denkende burger toch bijna gedwongen om te denken dat het UWV best zou kunnen bezuinigen op een misschien ietwat kostbare bedrijfslunch. Hoe bestaat het dat het UWV na het presenteren van deze geweldige prognoses nog dieper in de schulden kan komen? Iedereen is dan aan het werk in dubbele banen en van al die arbeid ontvangt het UWV een percentage. Het UWV zou aan het eind van dit jaar met het voltallige personeel een rondreis door Nieuw-Zeeland kunnen maken en nog genoeg overhouden voor een eindejaarsborrel van enkele miljarden.
Waar komen deze krankzinnige cijfers vandaan? Moeten niet alle mensen die met deze twee artikelen te maken hebben iet op staande voet ontslagen worden? Wie bedenkt deze onzin en waarom?

We hebben schermkopieën gemaakt als bewijs dat deze onzin echt heeft bestaan en kunnen ons niet onttrekken aan het idee dat dit iets met de komende verkiezingen voor provinciale staten te maken heeft. De politici gaan gouden bergen beloven en de aftrap daarvoor is gisteren genomen door Alex Pechtold. Het gaat allemaal beter worden, iedereen kan straks weer helemaal blij zijn, zoals onze Mark zo graag wilde. Weet je nog, Mark die ons probeerde te motiveren met het kopen van nieuwe auto’s en het opmaken van spaartegoeden? Daar confronteert niemand hem meer mee maar, deze liberale burgervader ‘on steroids’ heeft toen wel heel erg slechte adviezen gegeven als we terugkijken naar de tijden waarin hij dat gezegd heeft.
We gaan weer overladen worden met verkiezingsretoriek, Wilders zal ons laten geloven dat oma te lang in haar luier zit omdat we geld naar het buitenland sturen, Roemer zal zeggen dat de verdeling in Nederland anders moet en daar verder nauwelijks specifieke ideeën over hebben, onze Mark zal nog een keer vermelden dat de crisis voorbij is en dat we best de bloemetjes buiten kunnen zetten want de VVD heeft ons de crisis laten overleven en onze nieuwe premier in Spee zal ons de gouden bergen beloven op basis van geweldige cijfers met dank aan de NOS en het UWV. De rest van het politieke spectrum zal in een zelfde jolige stemming deze sirtaki dansen tot de stemmer heeft gekozen en alles anders lijkt dan het aanvankelijk was voorgespiegeld.

De gebruikelijke excuses over verkiezingsretoriek en coalitie afspraken zullen de teleurgestelde gemoederen proberen te sussen en de stemmer zal schouderophalend naar huis gaan en hopen dat zijn kachel nog even blijft branden.
Ondertussen zijn de Russen zich los aan het koppelen van ons bankensysteem door nu ook een eigen transactie systeem te hebben ontwikkeld. Mocht ons bankensysteem gaan crashen lopen alle Russische banktransacties gewoon door en kunnen zij onderling door handelen. Ook dit is weer een strategische zet van een groot land dat de leiding lijkt te nemen in het veilig stellen van de financiële toekomst van de BRICS-landen.

5 gedachten over “Met NOS en UWV de verkiezingen in

 • 05/02/2015 om 22:48
  Permalink

  Waarom kunnen we niet de politici verplicht van te voren wat waarheid serum toedienen, zodat deze geen onzin uitkraamt met zijn campagne, maar ons gewoon de waarheid over zijn voorgestelde beleid praten. Zodat niet achteraf die beloofde gouden bergen uit zijn duim gezogen zijn.

  Beantwoorden
 • Pingback:Jeroen Dijsselbloem weet van Niks!! - Loyalist

 • 04/02/2015 om 12:15
  Permalink

  Het wordt dus weer Bral en Babbel

  veel storm en zandstuiven, veel vertoon en blabla, wedstrijdjes wie de babbelwinnaar wordt en die moet het dan maar worden..
  “The winner is…”!
  “experts”babbelen bij en bevestigen..ja, hoor.. hoge kijkcijfers, verkiezingen geslaagd..maar doorsnee niet voor de burgers.

  Het lijkt meer op een tv campagne waar miljoen worden gedoneerd en waar de donateurs achteraf te horen krijgen dat hun geld niet voor het genoemde goede doel maar voor de wapenindustrie werd gebruikt om oorlogen mee te beslechten in het voordeel van de rijkste partij om van de ander nog meer land af te pakken de hongersnood aldaar te vergroten..
  Daar lijken onze verkiezingen nog het meest op..de koude douche en verontwaardiging komt later….

  En zo wordt dus NL weer belazerd en zitten w e weer voor tijden opgescheept meteen soort politici die we beter niet kunnen hebben.
  Nog meer van hetzelfde en idioot onheil dat in rap tempo komt aansnellen.

  Beantwoorden
 • 04/02/2015 om 10:53
  Permalink

  Pechtold 50 jaar lijkt in dit plaatje op Paul McCartney, alleen laatste is eerlijker en 75 jaar.

  Pechtold daarentegen staat de verhalen van hierboven vast dubbel en dwars te verdedigen.
  Schoenmaker blijf bij je leest, Pechtold je ziet eruit als een verkoper, blijf een verkoper, maar niet van mooie verhalen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen door de Loyalist
De provinciale verkiezingen komen er weer aan en dat doet allerhande discussie weer oplaaien. Men belicht politieke partijen en lijkt het erover eens te zijn dat dit kabinet een ramp…