Nee tegen die enge EU

De EU wordt met rasse schreden enger en er beginnen zelfs ernstige gaten te vallen in het mantra van deze club. Een instituut dat ooit met wat handels afspraken over kolen en staal gestart is, is continu doorgegroeid met als doel de verenigde staten van Europa te worden. Bij die enorme drang te willen blijven groeien, verliezen we steeds meer de controle over een orgaan dat zich steeds meer macht toe eigent. De EU is een zwart gat van macht aan het worden, het groeit continu door de macht uit soevereine aangesloten landen te zuigen en met die groei wordt de zuigkracht alleen maar sterker.
We zijn met de invoering van de Euro niet alleen bestolen maar, hebben daarmee heel belangrijk gedeelte van ons zelfbeschikkingsrecht uit handen gegeven, door ons economisch afhankelijk te maken van de financiële gezondheid van andere landen. Toen de crisis in 2008 uitbrak, was plotseling duidelijk in welk wespennest we zaten. De gehele Euro-zone was ziek en ieder Euroland had de verplichting voor zijn zieke broertjes en zusjes te zorgen omdat de schulden van die anderen viraal bleken. De sterksten moeten nu de zwaksten dragen en, dit heeft ook weer extra gezondheidsgevolgen voor de sterksten. Met onze afnemende gezondheid, is het nog alleen een kwestie van afwachten voordat we allemaal tegelijk omvallen.

Europa is een relatief klein gebied met veel onderlinge verschillen. We zijn niet allemaal hetzelfde en, dat moeten we ook beslist niet willen. Als we een economisch homogeen Europa willen zijn, dan betekent dat, dat de Grieken Duitser moeten worden en omgedraaid. Afgezien van het feit dat dit onmogelijk is, moet je het geeneens willen. Onze onderlingen verschillen zijn waardevol, de Italiaanse manier van leven is totaal anders dan de Nederlandse en, als Nederland Nederland wil blijven, dan moet het met iedereen handel kunnen drijven onder eigen condities.
Sinds de tweede wereldoorlog is Nederland een langzame verandering ingegaan richting een ‘McDonalds cultuur’. Was het vroeger Boerenkool met rookworst of zuurkool met spek, rijden we nu door de McDrive voor een snelle snack. Diezelfde verandering zien we in alle facetten van onze maatschappij. We zijn onze eigen identiteit aan het verliezen aan het Amerikanisme. We zijn geen Amerikanen maar, worden wel overspoeld met alles wat de Amerikaanse macht hier aan invloed kwijt kan. We kunnen niets terugdraaien of beperken want, de EU draait door en wil van ons een onverenigbare kneedbare massa maken.

 

Zo staat nu ook het associatieverdrag met Oekraïne voor de deur, morgen wordt het een spannende dag. Dit associatie verdrag is geen ordinair handelsverdragje maar, is een stap richting weer een uitbreiding van de EU. De EU zal op basis van dit verdrag weer haar macht expanderen ten koste van reeds aangesloten burgers en de inwoners van Oekraïne.
In Oekraïne gaat dan op grote schaal gebeuren wat hier al een alledaags feit is. Ze zullen daar overspoeld worden door multinationals die het land met EU subsidies zullen leegroven en vervuilen. Samen met de EU zullen die bedrijven en banken de lokale politiek kneden tot zo’n gewillige eenheidsworst en het vroeg of laat een EU land noemen. Ergens zal een nationale identiteit verloren gaan aan de dwang van hen die de wereld zo saai willen maken dat hij met meer gemak te managen is. Dit zal in Oekraïne geen vredig proces zijn want, dit proces gaat pas beginnen als de tegenstand met geweld is neergeslagen.

De landelijke media zal je vanavond proberen te overtuigen dat je JA moet stemmen. Alle kanalen zullen laten zien hoe geweldig het EU lidmaatschap is en hoeveel economisch potentieel Oekraïne heeft. Het zal niet gaan over de negatieve gevolgen die dit verdrag al de mensen in Oekraïne heeft gebracht. De burgeroorlog in Oekraïne is ontstaan doordat de toen zittende president dit verdrag niet tekenen. Dit verdrag is verantwoordelijk voor een burgeroorlog waar Nederland nog dagen van nationale rouw door heeft gekend. MH-17 was veilig op zijn plaats van bestemming geland als deze oorlog er niet was geweest en, volgens het JA kamp moeten we vooral ‘het sociale ding’ doen.
Dat geeft de irrationele expansiedrift van de EU prima weer. De EU wil maar één ding en dat is haar macht en grondgebied uitbreiden zonder te kijken naar de menselijke offers die hiervoor al gebracht zijn. De Nederlandse politici die Nederland verkopen, zijn zonder afweging pro-EU. Ook hen kan het welzijn van de individu weinig schelen. Ze lopen als lammeren achter moeder EU aan en proberen individueel het hardste aan haar tepels te zuigen, om te laten zien dat zij een heilig geloof hebben dat moeders met hen individueel het beste voor heeft.

Groenlinks propageert een JA-stem. Als je kijkt naar een partij, die het milieu het hoogste in het vaandel wil dragen, dan verwacht je niet dat zij een verdrag accorderen, dat het voor Shell mogelijk maakt om meteen schaliegas boringen te gaan beginnen, zo snel als Porosjenko die separatisten opgeruimd heeft. Ze tekenen voor een toename in oorlogsactiviteiten zodat niet alleen Shell maar ook Monsanto en andere bio-chemie bedrijven het milieu daar kunnen verzieken. Dit is in strijd met het partijprogramma maar, de belangen van de EU worden groter geacht dan die van de GroenLinks kiezer.
De VVD stemmer moet natuurlijk JA stemmen en, dat zullen ze waarschijnlijk braaf doen. Ze hebben al gekozen een president te installeren die van zichzelf zegt absoluut geen visie te hebben. Met het gebrek aan iedere vorm van behoefte om iets nog serieus de revue te laten passeren, is het hebben van geen visie een uitkomst. Je hoeft alleen dat te doen wat voor jou persoonlijk op korte termijn het beste lijkt en voor Mark is dat een baantje bij de EU. Je hoopt toch niet dat een straks werkeloze leraar maatschappijleer na het doen van uitspraken over zijn gebrek aan visie nog aan je kinderen gaat uitleggen hoe de wereld in elkaar zit. Mark doet er goed aan de grond waarop Juncker loopt te blijven kussen, hij is nog jong en, door zijn toedoen moet hij straks misschien wel werken tot zijn 70ste.

Een ander droevig verhaal is dat van Alexander Pechtold. Wat hij uitdraagt heft niets meer met het originele gedachtengoed van van Mierlo te maken. Ook hij heeft het liberalisme van D66 doen veranderen in iets dat het liberale gedachtengoed alleen maar geweld aandoet. Van origine steunt het liberalisme het idee van een beperkte overheid maar, Alex is gezwicht voor een mogelijk puntje in de taart van de macht. Hij steunt derhalve de EU door dik en dun en, dat heeft hem niet alleen populariteit onder zijn eigen dak gekost. Momenteel zit hij hoopvol in een seniorenwoning in Wageningen te wachten tot hij zijn door de EU gesubsidieerde appartement in Brussel kan betrekken. De argumenten om VÓÓR dit verdrag te stemmen zijn voor Alex duidelijk want, zijn politieke houdbaarheidsdatum is overschreden in Nederland en dus moet hij zich gaan inzetten voor het grotere goed. Dan maar door JC Juncker afgelebberd worden, graag zelfs want niemand ziet hem hier nog zitten. Stem JA, als je ook vindt dat Alex zijn senioren woning moet kunnen verlaten voor iets beters in Brussel. Doe dat niet als je het beste voor hebt met de mensen in Oekraïne.

Dan hebben we nog het CDA dat in de EU waarschijnlijk God zelf ziet. Je kunt je alleen maar afvragen waar dit soort Christenen naartoe gaan na hun dood. Het lijkt mij dat ze bij Petrus aan de poort gekomen eerst een behoorlijke oorvijg kunnen verwachten, voordat ze zich bij hun God mogen verontschuldigen voor hun gedrag. Kijken we naar de actuele situatie van mensen die nu onder EU mandaad worden gedeporteerd naar Turkije en de burgeroorlog in Oekraïne, dan moeten we vaststellen dat de Christelijke normen en waarden de partij hebben verlaten.
Dan hebben we nog de PVDA waar de verlakkerij van de arbeider hoogtij viert. Deze partij heeft nog wat bejaarde stemmers die alles slikken wat de partij voorstelt maar verder is de hele partij ten einde. Sinds Joop Den Uyl het roer van de partij heeft los moeten laten, is alleen de naam gebleven en de rest door Wim Kok en zijn opvolgers verdreven. De laatste pathetische stuiptrekkingen van deze zogenaamde arbeiderspartij vinden plaats onder leiding van Diederik Samsom. Diederik zou graag voor de kernenergie lobby willen werken maar, sinds Fukushima is daar op wonderlijke wijze een overschot van. JA zou Diederik misschien nog kunnen helpen maar, eigenlijk lijkt alles verloren.

 

Het belangrijkste is dat we morgen gaan stemmen. Onafhankelijk van een JA of NEE stem, als de 30% opkomst niet behaald wordt, dan is dit referendum ongeldig. Om een duistere reden is onze regering er alles aan gelegen om een JA te forceren en, daarom zijn het aantal stemlocaties gekrompen. Onze regering heeft je stem dus niet nodig om haar zin te krijgen en lijkt het democratische proces liever te ontlopen. Met een grote waarschijnlijkheid zal de uitslag van dit referendum het verdrag met moeite vertragen, laat staan tegenhouden. Zo kennen we de EU. Zo is het gegaan in 2005 toen we voor of tegen de Europese grondwet mochten stemmen. We hebben toen het verdrag van Lissabon ongevraagd gekregen, als vervanger van de grondwet. Mocht zoiets weer gebeuren, dan moeten de stenen maar een keertje uit de straten.
We hebben jaren geleden al laten weten dat we deTurken niet binnen de EU wilden en nu staan ze voor de poort. Voordat ze binnen de poort staan wordt het geld ze al met koffers tegelijk toegeworpen en lijkt wederom onze wil van een ondergeschikt belang voor de EU. Wil je meer van dit soort fratsen, zeg je morgen “JA”.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen door de Loyalist
De grootste jankerd die we ooit op buitenlandse zaken een stoel hebben gegeven, waarna hij vlotjes richting de EU vertrok, blijft die lieve, mollige, kwebbel tante, Ome Frans Timmermans. Frans…