Stem 6 april “NEE”, tegen die onbegrijpelijke puinhoop

Voor veel mensen is de wereld een onbegrijpelijke puinhoop geworden en dat is wel te begrijpen. Het valt niet mee om de proxy oorlog in Syrië nog uit te leggen aan iemand die zijn wetenschap baseert op de informatie die de NOS verstrekt. De Koerden worden afgeslacht door de Turken want de Koerden vechten tegen ISIS en, dat doen de Amerikanen en de Russen ook maar, de Turken halen wel een Russisch vliegtuig neer en dat vinden de Amerikanen wel okay omdat de Turken hun bondgenoten zijn. Nederland is ook Syrië gaan bombarderen met een paar vliegtuigen. Dit omdat Nederland graag een schouderklopje van grote broer Amerika krijgt, tegen ISIS is, maar niets tegen Koerden heeft, op de Koerd Baybasin na die we al 20 jaar in Scheveningen bewaren op basis van helemaal niets. We hebben wel last van de vluchtelingen dus, geven we de Turken geld en de belofte dat iedereen met een Turks paspoort zonder visum Europa mag betreden. In ruil daarvoor moeten de Turken de vluchtelingen uit het midden oosten blijven opvangen. Dit alles vertelt de overheid via de NOS zo gefragmenteerd dat men niets meer begrijpt van de waan van de dag en, mensen die niets begrijpen reageren niet om vooral niet dom te lijken.

Volgende maand gaan we stemmen maar, begrijpen we wel iets van dat associatieverdrag met Oekraïne? De overheid wil graag zien dat we “JA” stemmen maar, is die overheid een betrouwbare partner als het gaat om informatieoverdracht? Wat communiceert de overheid eigenlijk over dit associatieverdrag? Een antwoord op die vraag is eenvoudig te geven, op de website van de rijksoverheid kunnen we vinden wat de overheid ons wil laten weten. Omdat dit voor velen nogal taaie kost is, zijn wij zo vrij geweest om voor onze lezer een kijkje te nemen bij de grote verdwijnput van belastinggeld en hebben het volgende gevonden:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/associatieakkoord-oekraine/inhoud/voordelen-associatieakkoord-oekraine-voor-nederland

retoriek associatieverdrag

De eerste cijfers waarmee de overheid schermt, is “45 miljoen inwoners”. Volgens de overheid is Oekraïne een land met 45 miljoen potentiële consumenten van onze producten en daardoor een bron van Nederlandse werkgelegenheid. Vadertje staat vergeet echter te vermelden dat de 45 miljoen man samen in 2014 nog maar 131 miljard Dollar bij mekaar wisten sprokkelen. De burgeroorlog is in 2014 los gegaan en, de verwachtingen zijn dat de cijfers voor 2015 rond de 90 miljard zullen uitkomen. Nederland had een Bruto Nationaal Product van 870 miljard Dollar in 2014. In 2014 was ons BNP per hoofd van de bevolking daarmee 17,5 keer zo hoog als in Oekraïne. We kunnen daar nog geen fiets verkopen want, ze hebben geeneens geld om het transport te betalen.
Vervolgens komt er een schatting dat Europese bedrijven een 390 miljoen per jaar gaan verdienen dankzij een vrijhandelszone. Als er niets te besteden is, dan is er niets te verdienen dus, die winst gaat voor het bedrijfsleven zonder EU-subsidies verloren.
De huidige Nederlandse exportcijfers bedragen volgens de overheid 775 miljoen. Om dit te stimuleren, gaat de EU 9,8 miljard investeren. Dus, er wordt 10% aan het Oekraïense BNP toegevoegd en, daar kunnen we dan weer iets van terugverdienen? We geven 13 keer de Nederlandse omzet weg om dit terug te verdienen. Als je met een dergelijk businessplan bij de KVK komt aanzetten krijg je een psychiater van de staat maar, de overheid brengt dit alsof het om gezonde cijfers gaat.
Vervolgens wordt Oekraïne de graanschuur van de wereld genoemd en, daar zit handel voor bedrijven die doen in de genetische manipulatie van gewassen. Dat niemand die GMO’s eigenlijk vrijwillig wil eten, is na acceptatie van het TTIP verdrag een onbelangrijk feit. Bedrijven als Monsanto winnen steeds meer terrein en hebben hun ogen nu ook gericht op Oekraïne. Voor deze industrie is dit associatieverdrag van wezenlijk belang en, daar is geen Oekraïense boer of Europese consument mee gediend. De EU en enkele EU-parlementariërs in het bijzonder zullen wel een rijkelijke beloning mogen ontvangen van door dit soort bedrijven aangestuurde lobby’s. Het gaat om veel geld dat deze bedrijven gaan verdienen over de ruggen van de Europese belastingbetaler.

retoriek associatieverdrag

Democratie is met betrekking tot Oekraïne een pijnlijk onderwerp. Voordat de EU een coupe op de toen democratisch gekozen zittende regering sponsorde, had Oekraïne een democratisch gekozen president. Deze president heeft lang met de EU geflirt en zelfs geld ontvangen als voorschot op het toen nog te tekenen associatieverdrag. Uiteindelijk heeft die president niet getekend en toen is de hel losgebarsten. Een coupe bracht Porosjenko aan de macht en het land raakte in strijd met zichzelf. Nu wil de EU weer een bijdrage aan de democratie brengen maar, kijkend naar de geschiedenis, kunnen we dat de Oekraïense burger beter niet aandoen.
Er worden allerhande afspraken gemaakt in een samenwerkingsakkoord om meer democratie te verkrijgen. Men wil een nieuwe openbare aanklager instellen, een anti-corruptiebureau oprichten, de mensenrechten gaan naleven, de mensenhandel aanpakken en ook nog de persoonsgegevens beschermen volgens Europese regels. Sinds de EU deze regels voor ons beheert, hebben wij onze privacy totaal zien vervliegen en nu wacht de Oekraïense burger eenzelfde lot. Dat wij een samenwerkingsverband en veel geld gaan investeren in een land dat een ‘anti-corruptie bureau volgens de EU nodig heeft, zegt genoeg over de “NEE” die je moet uitbrengen. De mensenrechten worden zwaar geschonden in een oorlog die de EU heeft veroorzaakt en de mensenhandel hebben we in de EU zelf niet onder controle. Het geheel is een façade van mooie woorden zonder inhoud waardoor we ons zeker niet moeten laten leiden.

retoriek associatieverdrag

Sinds het Schengen-akkoord hebben we de EU enorm zien groeien en onze mogelijkheden zelf te beslissen over de toekomst van eigen land zien verdampen. Met meer Europese regelgeving worden de kansen voor de Oekraïense zelfontwikkeling steeds beperkter. We leven zelf in een land dat zich heeft onderworpen aan Europese regelgeving. Bij ieder idee dat we in ons eigen land vrij ontwikkelen, komt de vraag ‘of dit wel van Europa mag’ automatisch om de hoek zetten. De EU en vrijheid zijn twee onverenigbare begrippen in een groeiende Orwelliaanse wereld. Moeten we dat het al zwaar lijdende Oekraïense volk ook nog aandoen?

Er spelen hele andere belangen dan die gecommuniceerd worden. Op het toneel van de wereldpolitiek is er een hoop te doen over de Oekraïense grond. Oekraïne wordt door het westen als de poort naar Rusland gezien. De Russen gedragen zich autonoom en laten zich niet de wet voorschrijven door het westen. Zij zijn nu die tegenpool die de wereld nog enige balans geeft. Zonder het oosten zou het westen overheersen en de wereld gedomineerd worden door bureaucraten. De EU is een bureaucratische kleptocratie. De EU heeft de macht, via het ESM verdrag, onze laatste cent te eisen. De EU is van de bank, de machthebber achter de bank, een financiële kracht die de wereld regeert en maar geen vaste grip op de Russen krijgt.
Via de oorlog in Oekraïne zou de EU het associatie verdrag kunnen misbruiken om daar militair aanwezig te zijn. Een uitnodiging van de nu zittende regering is genoeg als mandaad om de EU militair te laten expanderen richting Oekraïne. Nu is de EU nog geen militaire macht maar, achter de schermen wordt daar druk aan gewerkt. Als dit werk gedaan is, ligt een oorlog met de Russen om de hoek.
Stem “NEE” als je geen oorlog wil, stem “JA” als je je kinderen wilt zien afreizen naar het Russische front.

De westerse pers doet altijd haar best om Rusland als agressor neer te zetten maar, het enige wat men de Russen kan aanrekenen is het veiligstellen van de Krim. De bewoners van dit schiereiland vallen nu onder Rusland en voelen zich geborgen. Dat kan niet gezegd worden over de mensen die in het ‘opstandige’ oosten van Oekraïne leven. Zij worden met wapentuig bestookt door de regering van Kiev omdat Kiev de exploitatie van de schaliegasvelden wil mogelijk maken voor buitenlandse bedrijven zoals Shell en Exxon. We weten allemaal wat de schaliegaswinning voor een milieutechnische gevolgen heeft en de lokale bevolking ziet geen cent van de gewonnen grondstoffen.
Het associatieverdrag zou voor de mensen in het oosten van Oekraïne een ramp zijn. Het Oekraïense leger zal over de onuitputtelijke voorraden van de westerse wapenindustrie beschikken en ze met de grond gelijkmaken tot zij zich overgeven. Niemand beschikt over het recht zo’n invloed te hebben op het leven van die mensen en, als dit verdrag er komt, dan kunnen we ons klaarmaken voor de zoveelste humanitaire ramp.

Het voordeel is wel dat die mensen na ondertekening van dit verdrag zich vrij in Europa kunnen begeven. Hadden we ooit last van wat Polen en Bulgaren, dan komen daar nog eens een land van 45 miljoen economische vluchtelingen bij. Dat is alsof de helft van Duitsland naar de rest van Europa gaat migreren. Dus, na ondertekening van dit verdrag en al dat gelul over vluchtelingen zullen vanaf het oosten tot aan Zandvoort de parkeerplaatsen vol staan met Oekraïense kentekens. Al die mensen zullen proberen hier een nieuw leven te beginnen omdat de EU zich ooit heeft hard gemaakt om dit associatieverdrag erdoor te krijgen.
De criminaliteit zal enorm toenemen want, die mensen zullen moeten zien te overleven in een Europa dat ze eigenlijk niet wil. Maar, ze kunnen straks zonder visum hun landsgrenzen verlaten en, wie kan ze dat verwijten want, hun land is een, met dank aan de EU, gecreëerde puinhoop.
Dus, “NEE” stemmen lijkt de enige optie. De overheid heeft geen argumenten behalve dat kritieken zoals deze niet over visie beschikken. Was het niet Mark Rutte zelf die zei niet over visie te beschikken? Als we de ellende over ons en Oekraïne af willen roepen, dan luisteren we braaf naar de overheid. Dan geven we gehoor aan een autoriteit die ons alleen maar ellende brengt. Vergeet niet, je betaalt 80% van je salaris voor de wegen die je gebruikt om naar je werk te rijden. Tenminste, de infrastructuur is altijd het enige dat men als positief kan vermelden aangaande het betalen van belastingen. Wil je nog meer voor de openbare weg betalen?

We zouden sowieso moeten stoppen met die Ellendige Unie. Het heeft veel meer kwaad gedaan dan goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen door de Loyalist
Vandaag, 16 maart 2016, is de dag dat de creatie van geld, onder de druk van burgerinitiatieven, in de tweede kamer wordt besproken. De politiek had weinig zin in dit…