Verwarde Telegraaf wil oorlog

Steeds meer mensen worden betiteld als zijnde ‘verward’. Met de verwarde Telegraaf voorop is onze media in een totale door propaganda gestuurde verwarring geraakt omdat onze politiek dit nodig heeft. Daarmee zijn de grootste media kanalen in dit land totaal kapot en heeft de Telegraaf de rol weer opgepakt waar deze krant in 40/45 met zoveel overgave invulling aan gaf.
De Russen moeten namelijk MH-17 hebben neergeschoten. Het moet gewoon want, anders zijn we zelf fout. Dat het de Russen aan elk motief ontbrak om dit te doen, doet niet ter zake want, als de Russen het niet gedaan hebben, dan hebben wij het gedaan.

Laten we niet vergeten dat de VS sinds de val van de muur steeds probeert om voeten in de voormalige Sovjet bodem te krijgen. Een mooi voorbeeld daarvan is de Oranje revolutie die in Oekraïne heeft plaatsgevonden. Victor Joesjtsjenko is met de steun van allerhande clubjes die in de toenmalige media hebben zitten rommelen aan de macht gekomen. Zijn voorganger en de media waren in handen van oligarchen die de afbrokkelende Sovjet unie hebben opgekocht onder Boris Jeltsin. Er werd een nieuwe munt geïntroduceerd in 1993, Victor Joesjtsjenko was toen hoofd van de Oekraïense centrale bank. Men schrijft hem toe dat hij in 1998 een enorme financiële crisis bezworen heeft maar, die crisis is ontstaan met de introductie van de nieuwe munt.
Oekraïne verkeerde door de machtsstrijd tussen de oligarchen en het IMF toen al op de rand van een burgeroorlog. Het oosten wilde zich toen al afscheiden en bij Rusland horen. De oost Oekraïners zien Rusland als hun moederland. Dat is een oud sociaal cultureel verschil tussen oost en west en kan daarom als een gegeven beschouwd worden.

Joesjtsjenko heeft als hoofd van de centrale bank het IMF binnengehaald om het land bij te staan in de financiële crisis die was ontstaan met de introductie van de eigen munt. De hervormingen die het IMF eiste heeft het leven een stuk duurder gemaakt in Oekraïne en sindsdien staat Oekraïne eigenlijk onder westerse financiele controle.
Oekraïne is het slachtoffer geworden van het uiteenvallen van de Sovjet unie in combinatie met de door Jeltsin ingezette privatisering. Rusland had met een soortgelijke problematiek te kampen maar, Putin heeft Jeltsin vervangen en met sterk leiderschap heeft Rusland het IMF afbetaald, de privatisering een halt toegeroepen en heeft toen haar aandacht op de Oekraïne gevestigd.
Daar is een nieuwe strijd ontstaan tussen het IMF en Rusland. Rusland steunde de regering die voor de coupe van vorig jaar aan de macht was, tot de EU in samenwerking met de VS genoeg puinhoop in Kiev kon maken om die regering met geweld af te zetten. Dat was het begin van  het huidige geschil in de Oekraïne.
Rusland heeft niet getwijfeld en na de coupe meteen de Krim geannexeerd. De bewoners van de Krim zagen die niet als een daad van agressie maar eerder als een opluchting. De bewoners van oost Oekraïne wilden ook bij Rusland horen en was dat volgens de uitslag van het gehouden referendum gelopen, was er nu geen burgeroorlog geweest.

De uitslag van het referendum is echter in de wind geslagen door de huidige illegale regering van Kiev. Ze wilden het oosten met het Oekraïense leger bezetten en zijn toen door de separatisten tegengehouden. Ondanks de beperkte middelen waarmee de separatisten het oosten van de Oekraïne verdedigden had het leger van Kiev het nakijken. Ze hadden hulp nodig en die konden ze alleen krijgen vanuit de oorlog tegen het terrorisme van de internationale gemeenschap.
Als een lot uit de loterij viel MH-17 naar beneden en werd er meteen naar de separatisten gewezen maar, welk mogelijk voordeel konden ze daarbij hebben? Iedereen kan bedenken dat een dergelijk walgelijke daad niet ongestraft voorbij kan gaan. De separatisten konden alleen iedere vorm van internationaal begrip voor hun strijd verliezen en de regering van Kiev kreeg er alleen maar bij. Meer geld van het IMF, meer geld uit de EU en meer steun van de VS, die nu eindelijk een nieuwe reden hadden weer een troepenmacht op te bouwen aan de grens van het land van een ‘nieuwe’ vijand.

“Alle partijen winnen behalve de separatisten en Rusland dus die zullen het wel gedaan hebben”, dat is de redenering van iemand die behoorlijk in de war moet zijn. Het uitblijven van iedere reële redenatie vanuit onze media over de schuld van de Russen, draagt bij aan het beeld dat onze media niet wordt gedreven met objectiviteit. Onze media bereidt ons voor op een oorlog met de Russen en, die gaan we krijgen als we dit soort propaganda klakkeloos slikken.
Alles dat enige vormen van macht behelst in het westen wil deze mening opdringen aan de bevolking van dat westen. We moeten straks allemaal achter de beslissingen staan die genomen gaan worden. We moeten de VS steunen in de oorlog die ze voor ‘ons’ gaat voeren tegen de Russen. De Russen zijn namelijk de tegenstanders van de monopole wereld waar ook wij steeds verder ingezogen worden. De Russen zijn zelf heer en meester over hun eigen geld, terwijl de rest van de wereld met Dollars betaalt die nog verschillende namen hebben.
De Russen zullen zich nooit laten overlopen door die wereld en dat kan gevolgen hebben waar we ons een hele koude oorlog lang op hebben voorbereid. Rusland kan deze ontwikkeling nooit tegenhouden, de Russen kunnen alleen reageren. Wij kunnen de steun voor onze politiek verlaten en daarmee een duidelijk signaal afgeven. Onze politiek is op geen enkel gebied geloofwaardig, ons politieke landschap is er één waar zelfs de Sp-ers nu een graai in de clubkas doen, waar ‘de onderste steen van onze Mark’ begraven ligt in een geheimhoudingsverdrag met de regering van Kiev en Jos van Rey de VVD moet verlaten omdat hij buiten de partij ook de boel kan oplichten.

We zijn verkocht, al twee eeuwen geleden toen Rothschild DNB stichtte. We hebben een koningshuis dat zich alleen maar verder verrijkt terwijl het kersttoespraken houdt over zaken als solidariteit. We worden geflest waar we bij staan en het wordt tijd dat we dit niet meer als zoete koek slikken.
Ook in de kwestie met Oekraïne draait het allemaal uiteindelijk om hetzelfde. Het gaat om het bewaren van de macht van het financiële systeem. Dit systeem is aan het verliezen en daar blijkt het niet goed in te zijn. Dit systeem gebruikt mensen als slaven en bekommert zich niet om de slaven die niet meer nodig zijn, daar heeft het geen functie voor, dit systeem gelooft in rente.
Steeds meer mensen worden als verward gezien, als ze de grotere samenhang durven te zien van de ons voorgeschotelde evenementen die de wereld moeten vormgeven. Maar is de echte verwarring niet daar, waar je een systeem blijft steunen dat liegt en bedriegt alleen omdat dit systeem wil kunnen blijven voortbestaan?
Het wordt steeds duidelijker dat de slachtoffers van MH-17 zijn geofferd met als doel een reden te hebben tegen Rusland ten strijde te trekken. Gaan wij daarmee akkoord of is dit juist het moment waarop we kunnen kiezen voor onze eigen vrijheid?

5 gedachten over “Verwarde Telegraaf wil oorlog

 • 03/04/2015 om 14:22
  Permalink

  Het hele zootje moet opzouten, in de volksmond uitgedrukt!
  Dat ze het gepresteerd hebben het hele bestel op zorg media cultuur etc. in een zo kort mogelijke tijd onderuit hebben gehaald, daar sta ik nu nog heel verbijsterend over?

  Beantwoorden
 • 03/04/2015 om 13:34
  Permalink

  De algemene strekking van het verhaal kan ik volledig onderschrijven

  De EU en het nationale “gezag” belazeren de bevolking, holt ze uit, zet ze aan tot agressie en afleiding en gaat verder met eigen moraal en veel te dure hobby’s die bekostigd moeten worden door hetzelfde gewone volk.
  Onze miljardair koning is natuurlijk een ranzige exponent van dit bedrog..er zit ook zelfs geen Nassau en Oranje bloed meer in..Gewoon een decadente dure veelvraat die nog generaties kan doorgaan zonder enig koningschap. Dus schaf maar af.

  En passant wordt het amerikanisme geimporteerd wat de zoveelste leugen na de EU en rampspoed voor de bevolking zal worden..

  Ik laat incidenten en veralgemenisering van incidenten even buiten beschouwing..al moet gezegd dat de politieke wereld tegenwoordig barst van onsmakelijke incidenten en sociopathische figuren die nodeloos veel geld en energie verkwisten..en het algemene klimaat goed verzieken..en daar gaat de inteelt- VVD in voorop., gevolgd door D66 en CDA.De PvdA wiebelt en is onzeker..en wil weer te laat als gewoonlijk, profileren om later weer in te binden..
  Valt ook niks van te verwachten.

  Beantwoorden
  • 14/04/2015 om 13:42
   Permalink

   “Onze miljardair koning […] er zit ook zelfs geen Nassau en Oranje bloed meer in.”

   Zou WA als staatshoofd acceptabeler zijn als dat wèl het geval was?

   Beantwoorden
 • 03/04/2015 om 12:34
  Permalink

  deze “verwarde” denkt dat we een oorlog tegen Rusland nooit kunnen winnen….met onze tot op het bot uitgeklede oorlogsmachine in Europa… moeten we ons zeker niet toe laten dwingen door het “zooitje” dat ons zogenaamd regeert , en zelf beslist niet meevecht, maar zal vluchten als het te heet onder de voetjes word….

  Beantwoorden
  • 14/07/2015 om 00:43
   Permalink

   Vluchten? Kun je niet vechten voor je eigen vrijheid in plaats van laf te gaan vluchten? Als je dan toch geen partij kiest, blijf dan thuis en bescherm je huis, maar vlucht niet als een laffe hond!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen door de Loyalist
Wat is er aan de hand met de Grieken? Hoe kan het dat Varoufakis nu weer keurig aan het handje van Christine Lagarde loopt en dat de Grieken zelfs plotseling…