VVD? Mark bekende maar, Mark zegt dat Mark liegt!

Er is weer eens een VVD-er in opspraak, al is dat feit op zichzelf nauwelijks nieuwswaardig. Mark Verheijen heeft als provinciebestuurder naar zijn eigen zeggen in die functie, zijn salaris aangevuld met extra declaraties. Daar raken we al lang niet meer van ondersteboven want, dat lijkt het enige te zijn waar onze politici in uitblinken. Nee, het feit dat de VVD fractie de beste niet meteen door de beveiliging van het Binnenhof laat escorteren, dat is schokkend.
De VVD tilt niet zo zwaar aan een beetje fraude ten koste van de gemeenschap, dat is nu wel bekend maar, waarom ze iemand in bescherming willen nemen die zo stom is om toe te geven dat hij een ordinaire dief is, dat is nieuw. Nu staan echter de verkiezingen voor de deur en, dat is voor de VVD al geen pretje. Onze Mark heeft de pech dat MH-17 persé moest vertrekken tijdens Rutte II. Aanvankelijk kon hij hier nog winst uithalen dankzij een prachtig optreden van Ome Frans maar, zijn taalgebruik met als onderwerp ‘de onderste steen’, heeft hem aardig in de peilingen doen zakken.

Niet specifiek op die uitspraken wordt hij afgerekend maar, de uitspraken omhelsden een belofte die hij nooit gaat nakomen. Hij wilde gerechtigheid en genoegdoening voor de slachtoffers en hun nabestaanden. Hij heeft echter ook een geheimhoudingsverdrag getekend met onder andere Oekraïne en het lijkt steeds meer dat dit tevens het land is dat verantwoordelijk is voor het neerhalen van dit toestel. Daarmee zit Mark in een politiek voor hem lastige positie. Het drama met MH-17 heeft de geheugens van de Nederlandse burgerij nog niet verlaten, de verkiezingen staan voor de deur en Verheijen geeft het plegen van fraude openlijk toe.
De hele zaak Verheijen moet nu alsnog onderzocht worden terwijl het gesjoemel met declaraties door het onderwerp van onderzoek al is toegegeven. Dus waarom nog onderzoeken of degene die zegt dat hij een dief is niet liegt? Waarom probeert de VVD een fraudeur in moeilijke tijden binnen de poorten proberen te houden? Belangrijkste vraag die we mogen stellen is of het aanhouden van deze fraudeur een maatschappelijk nut heeft.

Zijn wij beter af met een bekende fraudeur als een ‘verse’ VVD-er? Het onderzoek moet ons natuurlijk overtuigen van het feit dat hij een prima kerel is. Het onderzoek zal uitwijzen dat het allemaal wel meevalt en dat Verheijen meer heeft toegegeven dan hij schuldig aan is. We zullen leren dat Verheijen administratief wat onhandig was geweest maar, verder van onberispelijk gedrag is.
Het is volkomen acceptabel voor onze Mark en zijn club-genootjes dat één van hen fraudeur is of zo stom om iets te bekennen dat hij niet gedaan heeft. Dus onafhankelijk van de leugens rond MH-17, moet je nog steeds bij de VVD zijn. De VVD zal haar uiterste best doen om met de illusie van competentie  te vermengen met de geruststellende gedachte dat we in een democratie leven. In een echte democratie kun je geen fraude accepteren van beleidsmakers of andere publieke dienders. Het feit dat de VVD dit totaal negeert, zegt iets over de VVD maar vooral over deze democratie.

2 gedachten over “VVD? Mark bekende maar, Mark zegt dat Mark liegt!

  • 14/02/2015 om 10:12
    Permalink

    Dit soort stukken zouden veel breder gecommuniceerd moeten worden, dan zouden de stemmers weer gaan nadenken voordat ze hun van thuis uit meegegeven keuze weer maken. Prima stuk.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen door de Loyalist
Ik was tien of elf jaar oud toen ik mijn eerste album kocht. Ik heb dit album nog steeds, in een bak in de kelder. Het was ‘Stage’, een Live…