BREXIT & Trump

Goed, het acute gevaar waar BREXIT aan bloot stond is afgewend en het is nog lang niet afgelopen. Het beste op de lange termijn voor de Britten is naar mijn idee een HARD BREXIT. Gewoon zonder deals die EU verlaten en je beroepen op de regels die buiten de EU zijn ondertekend door die EU. De regelgevers zien zich dan gevangen binnen hun eigen regeldrift.

Wat BREXIT aantoont is de tirannie van die EU en de terreur die men daar bereid is te gebruiken om geen land te laten ontsnappen. Zowel de EU landen als het afdrijvende Verengde Koninkrijk worden door de EU economisch bedreigd als de Britten vertrekken onder eigen condities. De EU is bereid een hoop kapot te maken om maar haar belang te blijven aantonen. Het feit is dat we met eerlijke handelsverdragen het verschil van een BREXIT alleen zouden merken in de contributie verhoging die we aan de EU zouden moeten afdragen. Hebben we de EU nodig? Nee, de EU heeft ons nodig en beweert daarom het tegenovergestelde.

Ondertussen wordt het steeds spannender in de VS. Trump zit volgende week op de 30 dagen government shutdown grens. Trump kreeg geen 5 miljard voor zijn wall omdat de anti-Trump lobby dat tegenhield. Hij kreeg volgens verwachting geen deal van het congres dus, heeft hij de overheid platgelegd. Overheidspersoneel krijgt niet betaald en alleen de broodnodige onderdelen van de overheid zijn verplicht door te werken. Het resultaat hiervan is dat het land blijft functioneren en dat een enorme hoeveelheid ambtenaren thuis zit.

Het Trump beleid ondervindt intern een enorme weerstand. Veel ambtenaren werken tegen, waardoor nieuw beleid moeilijk tot stand komt. In een anonieme brief in de Daily Caller wordt door een beleidsmedewerker uitgelegd welke gevolgen deze shutdown voor deze tegenwerkende ambtenaren kan hebben. Na 30 dagen afwezigheid mag volgens de wet bepaald worden of de aanstellingen van deze mensen nog nodig zijn voor een goed functioneren van de overheid. De anonieme schrijver heeft het over een 85% van de mensen die tegenwerken. Dus, zonder die mensen zou er meer werk verzet kunnen worden.

Onderdeel van de Deep State is dat overheidsapparaat. Een apparaat dat bestaat uit incompetentie, onwil en handelt naar politieke voorkeur. Na 30 dagen kan zakenman Trump van zijn organisatie heel wat onwillig vet wegsnijden en dat omdat de Democrats hem de kans daartoe verleend hebben. De anonieme brief komt dan ook als een waarschuwing aan die Deep State. Ze hebben nog slechts 5 werkdagen om een deal te sluiten en lopen daarna het risico een wezenlijk deel van hun macht in het overheidsapparaat te verliezen.

Ik acht de kans klein dat de Democrats de schade zullen beperken en als er massa ontslagen vallen, dan zullen ze met dat gegeven de emoties willen bespelen. Hier wordt een schaakspel gespeeld en, deze slag gaat Trump linksom of rechtsom winnen. Dat geld voor die muur is er namelijk al. Het zat in de ‘Omnibus Spending Bill’ dat Trump met enige tegenzin heeft getekend. Hij heeft het getekend op basis van het militaire budget dat het hoogste ooit is. Hij kan die muur uit dat fonds financieren op basis van het feit dat zonder grens afscheiding het land gevaar loopt. De uiteindelijke verdediging van het land is een militaire aangelegenheid en, daar zitten nog wat centen.

Die 5 miljard laat zich ook makkelijk terugverdienen. De hoeveelheid criminaliteit die over de grens met Mexico komt is enorm en niet alleen afkomstig uit Mexico. Afgelopen jaar is er een enorme hoeveelheid mensen illegaal over de grens gekomen, afkomstig uit meer dan veertig landen. Er worden drugs en mensen over de grens gesmokkeld. Talloze vrouwen en kinderen worden als handelswaar verkocht en worden zelden teruggevonden omdat ze geen identiteit hebben. Afgezien van het menselijk leed gaan er miljarden aan Amerikaans geld over de grens terwijl de criminelen binnenstromen. De beste manier om bendes als MS13 te bestrijden is de verse aanwas van leden te stoppen.

Dus waarom zijn de Democrats zo tegen die muur? De CIA betaalt een hoop activiteiten die het daglicht niet kunnen verdragen uit de winsten die gemaakt worden in allerhande criminele activiteiten. Zo’n muur zou dat voor die CIA een stuk lastiger maken. De fondsen drogen aan alle kanten op en de Democrats functioneren als de gatekeeper voor dit soort diensten. Die boven plus die onderwereld noemen we de Deep State en de Deep State heeft jarenlang over eindeloze budgetten beschikt. Waarschijnlijk doet de FED daar vrolijk aan mee en, die lopen misschien dit jaar tegen een onderzoek aan.

Als counter hebben de Democrats Robert Mueller. Mueller heeft een half jaar extra gekregen om iets over Trump te vinden maar, de geruchten dat Mueller nog steeds niets concreets heeft gevonden beginnen steeds harder door te klinken. Sterker nog, Mueller komt zelf steeds dieper in de problemen.
De hoop van de Democrats is wat aangejaagd met de installatie van de nieuwe AG (minister van justitie). William Barr geeft openlijk toe Robert Mueller zijn onderzoek te laten afmaken en, dat zij vroeger vrienden waren. Daar kun je van alles in lezen maar, het betekent vooralsnog helemaal niets. Voor Trump was het verrassing dat Barr vrienden zijn geweest. Of ze dat nog zijn ligt in het midden.

De paniek zit er goed in bij de Deep State. Ze hebben niets tegen Trump dat tot een impeachment kan leiden en, als er voor impeachment gekozen gaat worden dan moet 60% van de senaat hierachter staan. Die deur is bij de afgelopen verkiezingen dichtgegooid. Het aantal Republikeinse senatoren telt 6 koppen meer dan het aantal Democrats in de senaat. Het moet dus wel heel erg zijn willen ze Trump kunnen afzetten en de bewijslast moet keihard zijn.

De grootste angst van alles wat boven die Deep State hangt is Trump 2020. Als hij nog 4 jaar president kan zijn, dan gaan er wereldwijd veel zaken veranderen en, we zitten nu nog slechts in de voorbereidende fase hierop. Je kunt geen bolwerk neerhalen als je niet eerst een degelijke hoeveelheid springstof weloverwogen onder de fundamenten plaatst. Dat moet dit jaar gaan gebeuren en vervolgens zullen we steeds meer positieve ontwikkelingen zien komen vanuit het Trump-kamp. De Clintons en Obama’s gaan het op weg naar de volgende verkiezingen voor hun kiezen krijgen. De timing zal belangrijk zijn en definitief de Democrats en haar Deep State operatives volledig in het licht zetten vlak voordat er weer gekozen gaat worden.

Tot nu toe loopt de Trumptrein op rolletjes. Je ziet het nog steeds niet op tv maar, reken maar dat alle schaakstukken steeds meer in positie komen. De Democrats verliezen continu en hebben alleen retoriek en obstructie als wapens. Hun spel kent nauwelijks strategie en daarom lopen ze alleen maar achter de brandjes aan om vervolgens op Trump te wijzen.
Ook op internationaal niveau slaat Trump spijkers met koppen. Het vertrek van de VS uit Syrie werd door de Koerden als verraad gezien. Trump is met Erdogan gaan praten over de toekomst van de Turkse economie en beiden zien nu meer in zaken doen. Dat de veiligheid van de Koerden in dat handelsakkoord is meegenomen zit er dik in en, dat lijkt de beste manier om aan een heel oud conflict een einde te maken. Erdogan heeft het afgelopen jaar economisch genoeg voor zijn kiezen gehad om te begrijpen dat hij de controle over zijn land in een echte economische crisis zal verliezen.

Het ongelukkige Noord Korea is komen praten na een brief van Trump. Mike Pence is na laatste bezoek aan het land door de staats media aldaar uitgemaakt voor maffiose afperser. De zaken met NK zitten wat in het slop en straks gaan Kim en Trump weer om de tafel zitten. Ergens zal er wel een deal uitrollen en naar alle waarschijnlijkheid zal Trump hierop in de MSM worden afgebrand. Hij blijft wel in gesprek en hij zal waarschijnlijk Kim Jong Un met zachte hand richting een uitkomst helpen. Dat laatste is natuurlijk speculatie maar, kijk je naar het beleid en de posities die beide landen innemen, dan dient men Noord Korea in haar waarde te laten om verder te komen. De retoriek van weleer was slechts het instrument dat het gesprek tot stand heeft gebracht, het staat niet voor de attitude waarmee men een duurzame verandering tot stand brengt.

Er zijn heel veel mensen die graag geloven dat Trump iets anders is dan hij lijkt te zijn. Men probeert dat met oude retoriek te bewijzen maar, als je kijkt naar hoe de VS op dit moment acteert dan zie je een verandering die de wereld zou moeten toejuichen. De verwachtingen zijn enorm hoog van de mensen die sceptisch zijn. Trump heeft al twee jaar de tijd gehad om de FED te nationaliseren. “Waarom is dat nog niet gebeurd?”, is een veel gestelde vraag.
“Waarom lopen de Clintons nog vrij rond?”
“Waarom ontslaat hij Mueller niet?”
Het stellen van die vragen getuigt van een simplisme en fatalisme dat de goede ontwikkelingen niet wil zien. Als je je niet verdiept in de weerstand waaraan de Trump administratie aan blootstaat, dan stel je dat soort vragen en denk je het antwoord al te kennen. Het is wel belangrijk dat de wet tot op de letter wordt gevolgd. Gebeurt dat niet, dan kun je Donald Trump tirannie verwijten en dient hij te worden afgevoerd.

https://dailycaller.com/2019/01/14/smoke-out-resistance/

https://thehill.com/…/425238-trump-erdogan-discuss-syria-af…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *