De bijl is voor Maduro al gevallen

Nicolas Maduro, de president van Venezuela, kan niet anders dan vertrekken. Maduro schijnt hier nog steeds anders over te denken maar, de bijl is al gevallen en iemand moet de beste man nog vertellen dat het ding op zijn nek is geland. Op dit moment worden in Venezuela steeds meer politieke arrestaties gedaan maar, je kunt niet het hele land arresteren en de lui buiten de muren van het gevang laten verhongeren. Venezuela is aan drastische hervormingen toe en nadat Donald Trump de knuppel in het hoenderhok heeft gegooid lijkt een groot deel van de wereld te volgen.

 

Als je teveel inzoomt op Venezuela ontgaat je de boodschap. De spanning in Venezuela loopt op en een ontlading daarvan kan niet meer uitblijven. In de sloppenwijken lopen doodseskaders van Maduro getogen in bivakmutsen, uitgerust met automatische wapens met het ingaan van de avondklok. Tijdens de demonstraties verdwijnen protestanten nadat ze door de politie geïsoleerd zijn. Ze worden in elkaar geslagen, afgevoerd en komen niet meer terug. Er wordt met scherp geschoten er zijn al talloze doden te betreuren en toch houden de protesten aan. Nog heel even en het leger bezwijkt onder de internationale druk. Nog heel even en dan gaat Maduro iedere steun verliezen.

Trump lijkt hiermee een Deep State wens te vervullen. Plotseling krijgt hij op het gebied van Venezuela steun van zijn politieke vijanden. Iedereen lijkt het er roerend over eens dat de VS zich in de politiek van Venezuela moet mengen. Maar wacht even, is dat niet waarop ook het hele verhaal van Russische inmenging in de Amerikaanse politiek is gebaseerd? Afgezien van het feit dat Robert Mueller nog steeds niets heeft gevonden, ondanks de aantijgingen richting Roger Stone. De strafbare feiten die Stone verweten worden zijn pas na de start van het onderzoek gepleegd, waarmee Mueller duidelijk aantoont dat zijn verhaal het narratief is verloren.

 

Gele Hesjes

De puinhoop Maduro zendt nog een signaal, dit is een duidelijke aanmoediging voor de Franse gele hesjes. De puinhoop in Frankrijk is stukken minder groot dan die in Venezuela maar, Frankrijk wordt door Trump nauwlettend in de gaten gehouden. Hij heeft meegeholpen aan het ontsteken van dat vuur. Het was na de reactie van Macron op Trump, die zich als nationalist blootgaf, dat de gele hesjes met een andere reden uit de kofferbak kwamen. Fransen staan bekend als chauvinisten, trots op hun land en Macron schoof dat weg als ‘landverraad’. Daarna gingen de hesjes aan en werd er als reden gecommuniceerd dat Frankrijk geen extra belasting op brandstoffen wilde betalen. Dat, nadat ze door Macron in hun chauvinistische hart zijn gestoken.

 

SOTU

Ondertussen heeft Trump veel spanning op 5 februari gelegd. Dan zal hij zijn State of the Union voordragen in het huis van afgevaardigden. Op 5 februari wordt het de moeite waard om te kijken want, er gaan een hoop politieke klappen vallen. De Democrats hebben hun controle over het huis nog alleen gebruikt voor obstructie van het beleid van de president. Dat was te verwachten en men heeft van die muur een enorme zaak gemaakt. De Democrats proberen de muur als onnodig af te schilderen en, dat gaat tegen ieder logisch argument in.

 

Muur

De duidelijkheid van de functionele aspecten van die muur wegen niet op tegen de kosten en de criminaliteit die bijna vrijspel heeft. Het is een maatregel die ook niet tegen migranten is gericht maar tegen illegale grensoverschreiding. Deze discussie heeft nu zolang geduurd dat de Amerikaanse burger redelijk geïnformeerd is geraakt en, nu begint men steeds meer te zien hoe de Democrats de veiligheid van burgers in gevaar brengen. Daarmee is de muur een zaak van nationale veiligheid geworden en kan Trump straks National Emergency afkondigen zonder dat het publiek in paniek raakt. Hij heeft alles geprobeerd maar, de Democrats willen kosten wat het kost niet het paradepaardje van de Trump campagne toegang tot de stal verlenen. Ondertussen wordt die muur al gebouwd. Het is allemaal show en tijdens die show hebben partijleiders Pelosi en Schumer zich aardig in de voet geschoten. Daarmee heeft de muur al een hele belangrijke functie vervuld.

 

Buzzfeed

Ook de media is de afgelopen maand helemaal los gegaan op valse verhalen. Binnen de MSM hebben hierna massa ontslagen plaatsgevonden. Bij Buzzfeed is nu 15% van het personeel naar huis gestuurd. Een opvallend gegeven is dat een online webkrantje als Buzzfeed meer dan 1000 mensen in dienst had. Buzzfeed is namelijk de webkrant die altijd als eerste het door de FBI gelekte ‘nieuws’ verspreidt. Vervolgens neemt de gehele Mainstream dit zonder checks over en, daar is men de afgelopen maand behoorlijk mee op zijn bek gegaan. Vervolgens werd 15% van het personeel ontslagen en, het was niet alleen bij Buzzfeed waar mensen in de media hun baan verloren.

 

RBG

Het meest verse nep-nieuws gaat over Ruth Bader Ginsberg (RBG). De traditie verlangt dat zij op 5 februari bij de State of the Union (SOTU) aanwezig is. RBG is echter al enige tijd buiten beeld. Ze is 85 jaar oud, onderdeel van het hoogste gerechtshof in de VS. Voor de benoeming van Brett Kavanaugh heeft ze in een val 3 ribben gebroken en daarna werd er longkanker geconstateerd. Nu is ze kwijt en er is al aangegeven dat ze niet bij de SOTU aanwezig zal zijn maar in een besloten meeting een lezing zal geven. Voor deze meeting zijn geen tickets meer verkrijgbaar.

 

 

Er wordt gevreesd dat RBG al overleden is maar, als dat naar buiten zou komen dan zou Trump alweer een rechter mogen voordragen. Daarmee is dan één derde van het aantal rechters voor de belangrijkste rechtbank van de VS vervangen. Met RBG vervangen zouden een hoop zaken effectiever aan de Amerikaanse constitutie getoetst kunnen worden. Dat zou voor de Democrats een regelrechte ramp zijn. De constitutie ligt onder vuur en, dit wordt een kans om het recht in de VS te herstellen zoals het ooit door de stichters van de VS bedoeld was.

 

15 februari

Dus, Trump lijkt op alle vlakken te winnen en heeft zelfs een verrassing in petto voor 15 februari. Of dat betrekking gaat hebben op de muur, Mueller of zaken waarvoor onder andere congresman Adam Schiff al wat zorgen over heeft geuit blijft gissen. Eén ding is zeker, de SOTU wordt een evenement dat als het begin van een afrekening zal gelden op verschillende vlakken. De SOTU zal vol zitten met de borstklopperij die we van Trump kennen. Hij laat geen kans onbenut om zijn successen voor een groot publiek met teveel nadruk te delen. In de onderstroom van dat verhaal zal van alles zitten dat de Deep State beschadigt. Dat in de aanloop naar 15 februari, waarover nog geeneen MSM outlet ook maar één opmerking gemaakt heeft.

Vanuit het kamp van Trump wordt er een strategisch spel gespeeld waarvoor hij in de media geen erkenning gaat ontvangen. Zelfs de Chinezen hebben bakzeil gehaald en lijken nu grote hoeveelheden landbouwproducten uit de VS te gaan afnemen tegen invoerrechten die gelijk zijn aan de rechten die andersom worden geheven. Door het verscheuren van oude handelsverdragen is Amerika een nieuwe weg ingeslagen en de rest van de wereld kan volgen of achterblijven. De VS is open for business en lijkt daarin op dit moment meer succes te hebben dan de rest van de wereld.

 

Shutdown

Ondertussen is alles geleerd over de government shutdown dat er te leren was. Deze zet heeft niet geleid tot de massa ontslagen die mogelijk waren maar, er zijn wel aantekeningen gemaakt en plannen in de maak. Naar aanleiding van de shutdown worden nu score cards bijgehouden door leidinggevend overheidspersoneel. Er is gezien welke problemen er ontstaan als de overheid wordt stilgelegd en, daarvoor worden nu maatregelen in het leven geroepen om dit een volgende keer tegen te gaan. Deze shutdown mag als een generale repetitie worden gezien. Alle informatie is verzameld en verwerkt, actie wordt nu ondernomen en wellicht gaat dit gevolgen hebben.

 

FED

We hebben de laatste maand ook steeds meer de Federal Reserve de bühne zien passeren. Die frequentie zal gestaag toenemen. Ook hier betreft het een stukje educatie voor het grote publiek. Men weet niet hoeveel effect de FED op de economie heeft. Dat zal eerst duidelijk moeten worden. Over de FED zal gepraat moeten worden en, Trump zal zich steeds confronterender opstellen om dit gesprek onder mensen op gang te krijgen. Dat is de manier waarop hij continu op het narratief van de MSM inbreekt. Hij zal belachelijke of misschien aanstootgevende zaken over de FED gaan roepen. Op die manier wil men het namelijk wel in de MSM over die FED hebben. Ze zullen de FED met gemak kunnen verdedigen en in dat gesprek zal Trump steeds doortastender worden. We hebben dit keer op keer gezien. Men begrijpt dit niet en noemt het daarom “DOM”, zonder te zien hoe één man de hele mediawereld manipuleert.

Hoe de problemen met Maduro in Venezuela zullen worden opgelost laat zich alleen maar raden. Wat Trump nu openbaar over Venezuela  zegt en, wat er achter de schermen gebeurt kunnen twee heel verschillende zaken zijn. Momenteel wrijven alle Deep Staters in hun kleffe handjes omdat ze denken dat ze hem nu voor hun karretje hebben gespannen. Dat dachten ze aanvankelijk met Noord Korea en Syrië ook. Trump laat zich niet in de kaarten kijken maar een militair ingrijpen in Venezuela, hetgeen Maduro al vlot voor de VS als een ‘tweede Vietnam’ betitelde, behoort niet tot de verwachtingen. Het zou zelfs zomaar kunnen zijn dat Putin hierin een belangrijke rol gaat spelen. Misschien is het tijd dat Putin wereldwijd op tv verschijnt als iemand die op een positieve wijze het Venezolaanse probleem tackelt.

 

Nieuwe koers

Het globalisme vergruist onder het gewicht van haar eigen arrogantie. In Nederland is men heel erg druk de technocratie tot stand te brengen maar, dat kan alleen als de rest van de wereld meedoet. De wereld vaart een andere koers en linksom of rechtsom zullen we weer in het gareel gaan lopen. Het VK is de EU aan het verlaten, die gaan met de VS zaken doen. De oorlog in Frankrijk gaat door en Duitsland raakt Merkel kwijt. Wat er van de EU straks nog over zal zijn, is niets meer dan een enorme bak schulden. Dan zullen we onze centrale bankiers eens diep in ogen kijken want, 2 eeuwen diefstal willen we nog best terugbetalen maar, zonder rente en zonder betalingstermijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *