De democratische droom of de nachtmerrie van de Grieken

Een topman van de Duitse Bundesbank zegt dat de Grieken zich wel aan de gemaakte afspraken moeten houden. Blijkbaar maakte de man zich zorgen en dat was terecht, tot de uitslag bekend werd. De partij Syriza wil opnieuw de onderhandelingen openbreken met de EU over de manier waarop de terugbetaling van de Griekse schuld zal plaatsvinden. Als Syriza een absolute meerderheid zou hebben zoals de polls uitwezen voor de verkiezingen had deze partij daartoe een kan gehad maar, ze zal zich nu moeten settelen 149 van de 300 zetels. Dat betekent geen meerderheid en daarmee geen macht om tot een daadwerkelijke onderhandelingspositie te komen binnen de Griekse democratie.

Daarmee is de EU gered want, de EU kan die discussie niet voeren. De houding van de EU was star geweest, zoals die van de Bundesbank want, als de Grieken een gedeelte van hun schuld was kwijtgescholden dan zou het hek van de dam zijn. Daar zal niemand mee akkoord gaan of ieder EU land zou haar schulden graag vermindert zien. Iets van ‘gelijke monniken, gelijke kappen’. Dat gevaar is dus uit de lucht, nu Syriza niet over de meerderheid van de stemmen beschikt. De EU kan opgelucht adem halen over het voortbestaan van de door Goldman Sachs gecreëerde schulden die dankzij de EU en de ECB betaald zijn.
Tussen neus en lippen door vermelde de Bundesbank niet met de huidige monetaire politiek van de ECB in te stemmen. De Bundesbank topman achtte de kans op de zo gevreesde deflatie gering. Hij was van mening dat de geringe inflatie te wijten was aan de lage olieprijzen en het uitblijven van financiële hervormingen in Europa. Daarmee spreekt ook hij zich uit tegen de QE van de ECB.
Hij heeft het niet gezegd maar, de lage olieprijzen zijn het resultaat van het gevecht waar Rusland met het westerse financiële systeem in verwikkeld is geraakt sinds de oprichting van de bank van de BRICS landen. Met het verlagen van de olieprijzen wordt Rusland zwaar getroffen en schijnbaar hebben alle oliemaatschappijen en olieproducerende landen, die binnen de OPEC gehuisvest zijn, deze financiële aderlating ervoor over om de Russen op de knieën te dwingen. Dat geeft ook direct de verwevenheid aan tussen alle grote maatschappijen en hoe zij het financiële systeem en de politiek daarachter van dienst zijn. De ene hand wast de andere en de grote corporatieve wereld bestaat uit één groot kartel van ondernemingen, centrale banken en politieke systemen die als het moet de krachten kunnen bundelen.

Daarmee wordt ook weer duidelijk hoeveel politieke invloed wij hebben, waarom wij de schulden van de bank betalen via belastinggelden en waarom de rechtsstaat niet bestaat voor de tegen de overheid of Shell procederende burger. Ook voor de Grieken is met Syriza de race alweer gelopen. Syriza zal een politieke partij blijven die een sociaal geluid gaat geven maar geamputeerd zal worden van iedere vorm van daadkracht. Ook Syriza heeft het huidige financiële systeem niet aan de kaak gesteld terwijl daar natuurlijk wel een oorzaak zit van de Griekse financiële problemen.
Voor hun toetreding tot de EU hadden de Grieken een financieel systeem van constante inflatie. De Griekse schulden werden genivelleerd door de Drachme steeds verder te laten infleren. Daardoor betaalde de Griek weinig belastingen en werden Griekse schulden snel minder waard door de bijna constante ontwaarding van de munt. Met het toetreden tot de EU van Griekenland was Griekenland niet voorbereid op het inperken van de Griekse schulden en tot overmaat van ramp heeft Goldman Sachs de Grieken opgezadeld met een enorme bult duurbetaalde maar waardeloze financiële producten.
We hebben wel altijd verwijtend naar de Grieken gekeken maar, nooit naar de daders van het toebrengen van de financiële ellende aan de Grieken. De EU en Goldman waren de daders maar, dat kon de media ons niet vertellen. De media is namelijk ook opgenomen in die grote kliek die hier de dienst uitmaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen door de Loyalist
De Politieke onrust in het westen neemt steeds verder toe de persen van ons geld zijn niet meer te stoppen en de grootste ratten lijken volgens The Guardian het eerst…