De Russen komen … alweer

In de jaren tachtig waren er veel grapjes die begonnen met de woorden: “Als de Russen komen …”. Die angst zat er goed in. We hadden geen contact met de Russen maar we kenden Brezjnev van tv. De Sovjetunie van Leonid Brezjnev hield echter op met bestaan en na heel wat gerommel hebben we het Rusland van Vladimir Putin zien ontstaan. Putin werd door de oligarchen van Jeltsin in het zadel geholpen en, die heeft hij onteigend van onrechtmatig verkregen voormalig Russisch staatsbezit en heeft dat weer bij de staat ondergebracht. Dat was een schok voor het westen want, iedereen had gedacht dat ook Putin zich als een lakei van het westerse financiële systeem zou gedragen.
Dus werd Vladimir Putin als een despoot en een dictator door het westen neergezet. De problemen met de Tsjetsjenen werden hem zwaar aangerekend en overbelicht tot hij uiteindelijk werd geforceerd de Krim in te nemen. Het westen schreeuwde meteen moord en brand terwijl Putin de meest democratische daad verrichtte, er kwam een referendum waarin de bewoners van de Krim zelf konden aangeven wat zij wilden. Ze wilden niet onder het bestuur van de regering van Porosjenko vallen volgens 96,6% van de stemmende bevolking en dus heeft de Krim zelf op democratische wijze besloten voortaan onder Russisch bestuur te vallen.

Dus, wat is dan het probleem? Het probleem is niet de Krim maar het Rusland van Putin. De Russen zijn sterk geworden onder de leiding van Putin. De welvaart neemt alleen maar toe samen met de civile rechten alleen maar toe. De oude wetgeving wordt langzaam herschreven en de trend binnen die nieuwe wetgeving heeft een liberaliserend karakter. Daar zouden we als westen voor moeten applaudisseren, ware het niet dat Rusland iets teveel liberaliseert.
Rusland heeft na het uiteenvallen van de Sovjetunie moeilijke tijden moeten doormaken. Het land was economisch failliet en werd door oligarchen met westers geld verder ontkleed en verkracht. Die oligarchen zaten in de regering van Boris Jeltsin en schoven zichzelf allerhande staatseigendommen voor een habbekrats toe. De invloed van het westen nam in het armlastige Rusland met een gelijke tred als de corruptie toe. Het IMF pompte enorme hoeveelheden geld in het land en dat verdween bijna even snel als het er gekomen was. Rusland werd door het westen op een gelijke manier te gronde gericht als ieder derdewereldland waarin het IMF en de Wereldbank zich nestelen.

Dat is door de regering van Putin een halt toe geroepen, westers geld is zijn grip op de Russen verloren. Rusland heeft het IMF afbetaald en over de grens gezet en een kleine staatsschuld vergeleken bij westerse landen. Het gaat de Russen steeds meer voor de wind, het gunstige belastingklimaat maakt dat men succesvol kan ondernemen en het gaat met de Russen nu zeker beter dan in de afgelopen 100 jaar. Natuurlijk valt er nog een hoop aan te merken op de Russische wet- en regelgeving. Zo was de liberalisering van de homo-wetgeving niet vrij genoeg naar westerse maatstaven en daar werd zonder goede vertalingen meteen misbruik van gemaakt in de media, om de Russische koppen mee in te slaan.
Vanaf de Olympische spelen in Sochi nam de anti-Rusland propaganda enorm toe. Op datzelfde moment speelde er al van alles in Oekraïne. In Oekraïne nam onder westerse invloed de spanning enorm toe, door de bevolking te laten denken dat ze tot de EU konden behoren. Oekraïne was toen al 10 jaar lang de speelbal van het westen. Allerhande vanuit de VS gefundeerde organisaties bemoeiden zich met de binnenlandse politiek omdat ook Oekraïne neigde naar het model dat in Rusland werd uitgerold. Het resultaat daarvan kennen we onder andere als de ‘Oranje revolutie’, totdat in 2014 de vlam door de EU in de pan werd ontstoken met de Euromaidan revolutie.

Vervolgens is de recente geschiedenis in een sneltreinvaart uitgerold. Oekraïne verkeerde in een burgeroorlog waarin de regering van Kiev zijn burgers in het oosten met wapens van Russische makelij begon te bestoken en hebben de Russen hun uitvalsbasis en de burgers op de Krim veiliggesteld. Dit alles was een tegenvaller voor het westen want, Oekraïne had gewoon een EU enclave moeten worden.
Het oosten van Oekraïne moest veroverd worden maar, het leger van Kiev ondervond teveel weerstand van een opstandig legertje separatisten. Er was voor het westen geen mandaad om NAVO troepen de boel te laten schoonvegen, tot zich een mogelijkheid openbaarde met het neerhalen van MH-17. Meteen na het verschrikkelijke nieuws dat 298 mensen hun vlucht niet overleeft hadden kopten verschillende kranten dat de Russen het gedaan hadden. Ook jankende Frans Timmermans heeft nog hard moeten huilen bij de VN maar, ook daaruit kwam geen mandaad voor een NAVO inmenging in de door de EU ontstoken Oekraïense burgeroorlog.

Vervolgens heeft men enorm zijn best gedaan de vinger naar de Russen te wijzen maar, steeds meer van de bewijslast wijst in de verkeerde richting. Er heerst een embargo op heel wat bewijsmateriaal maar, eigenlijk weet ieder weldenkend mens dat het vliegtuig dat vertrok uit Schiphol met opdracht vanuit Kiev is neergehaald. Er is maar één reden voor de doofpot rond MH-17, er is geen bewijsmateriaal dat de Russische schuld aantoont en teveel dat de verkeerde kant op wijst.
Ondertussen draait de propagandamolen volledig door. De NAVO moet de Russen belegeren en dat kan alleen als de Russen eng zijn. De propaganda van tegenwoordig heeft echter één probleem dat voor het internet niet zo krachtig was. Tegenwoordig kunnen we zaken vanuit onze eigen luie stoel onderzoeken en daardoor draait de huidige propaganda motor in de soep. We kunnen allemaal zien wat er gaande is als we verder kijken dan de bekende propaganda kanalen. We weten tegenwoordig hoe de VS zich manifesteert buiten haar grenzen. We kennen de macht van Wallstreet en Wallstreet en Rusland zijn natuurlijke vijanden.

Na de kredietcrisis hebben Brazilië, Rusland, India, China, Zuid Afrika hun economische en politieke organisatie BRICS gestart. De handel tussen deze landen kent een eigen interne infrastructuur en die structuur heeft aansluiting gevonden op de wegen van de Wereldbank. De wereldbank kan de Russen niet meer de toegang tot de wereldhandel ontzeggen tenzij ze bereid is de andere BRICS landen ook te boycotten. Deze landen maken zich samen los van een economische structuur die de VS te gronde kan richten en, daar ligt een belangrijke reden om een militaire spanning tegen de Russen op te bouwen.
De Russische inmenging in Syrië heeft aangetoond hoe de westerse oorlog tegen ISIS slechts geëtaleerd wordt als een nobel doel terwijl het westen precies het tegenovergestelde doet. We krijgen de signalen binnen waarom we meer vertrouwen in de oprechtheid van de Russen kunnen hebben dan in die van ons zo democratische westen. De VS dreigt haar positie als wereldleider te verliezen en wil niets liever dan militair ingrijpen maar, dat heeft nog steeds een aanleiding nodig. De opbouw van troepen aan de Russische grenzen doet de spanning stijgen en, onder die toenemende druk maakt men fouten die kunnen escaleren in een oorlog die de Russen vrezen en de NAVO nodig heeft.

We zouden genoeg belazerd en bestolen moeten zijn om te begrijpen hoe het zit maar, zelf de ogenschijnlijk meest betrouwbare kanalen laten nu hun propagandistische tanden zien. Men begint weer over wapens kopen, dienstplicht en dat Europese leger wil ook maar niet van Juncker’s agenda verdwijnen. Voor je het weet zwaai je je kinderen uit als ze op weg gaan naar het Russische front om die slechterik van een Putin uit Moskou te verdrijven. Als het strijdgewoel volledig losgaat, dan duurt je verdriet slechts kort want, ergens zullen we allemaal die nucleaire gloed zien verschijnen aan de horizon.
De kans dat dit werkelijkheid wordt is niet afhankelijk van de strategie van hem die we als vijand moeten zien. Tot nu toe heeft Rusland zijn beheersing getoond en, de NAVO blijft die zelfbeheersing op de proef stellen. De NAVO wil oorlog, de Nederlandse regering gaat daarin mee, voor de EU zou het een redding kunnen zijn en voor miljoenen mensen wordt dit een ondergang, voorafgegaan door het Nederlandse verraad van Rutte, Timmermans en Koenders aan de slachtoffers van MH-17. Daarmee is de tijd rijp om de EU te verlaten, ons bondgenootschap met de NAVO te herzien en ons politieke bestel zo te hervormen dat we daar de heersende elite uit kunnen weren. Deze elite staat iets voor waarbij geen enkele burger gebaat is en zij zullen ook de pijn niet voelen bij wat straks over de horizon komt. Ze hebben het morele recht niet meer dit land te besturen als ze het offeren aan andere doelen.

 

Dit artikel is het laatste deel van een drieluik waarin de recente geschiedenis opnieuw bekeken wordt om wat overzicht te behouden tegen de propaganda stromen in. Zie ook:

De illegale oorlog van Jaap de Hoop Scheffer

15 jaar PNAC en miljoenen doden later

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen door de Loyalist
De NATO-top in Warschau heeft een eind gemaakt aan de speculatie. Voelden we de dreiging van oorlog al dichterbij komen nadat de EU de burgeroorlog in Oekraine eindelijk had volbracht,…