NATO heeft eigen mandaat voor oorlog geschreven

De NATO-top in Warschau heeft een eind gemaakt aan de speculatie. Voelden we de dreiging van oorlog al dichterbij komen nadat de EU de burgeroorlog in Oekraine eindelijk had volbracht, is er nu een mandaat vanwege een nieuw stukje papier. De ondertekenaars zijn Donald Tusk en natuurlijk JC Juncker plus opvolger van Jaap de Hoop Scheffer, Jens Stoltenberg. Drie handtekeningen zullen talloze onschuldige mensen de dood in jagen om wat gegoochel met woorden op twee A4-tjes.
We leven in een belachelijke wereld waar alles mag als dit van te voren maar ergens is vastgelegd. Zo is het in de VS legaal geworden dat de staat zijn eigen burgers vermoord want, Obama heef zijn kluif onder de NDAA-act gezet. De enige legaliteit die het nodig heeft is dat het ergens wordt opgeschreven en met wat ceremonie tot echt wordt gemaakt. De namen en de handtekeningen maken alles legaal, ook al weten we dat Juncker zo maf als een deur is.

NATO declaration Warschau 1NATO declaration Warschau 2

Het wordt de hoogste tijd dat we de geschreven wet ondergeschikt maken aan de universele wetten. De wetten die we van nature kennen en waar we alles kunnen beoordelen met goed en fout. Wat er in Warschau gebeurd is, is slechts een truc om de aankomende oorlogen te legaliseren. Dit document geeft de NATO het recht zich in ieder geschil te mengen ongeacht of dit land wel NATO-lid is. De NATO kan zich nu als een stel huurlingen aanbieden in de Oekraïense burgeroorlog, om de regering van Kiev te helpen met de ‘hervormingen’ in het land.
Zo omschrijft dit document namelijk de huidige status van Oekraïne. Oekraïne is een land dat zich in een transformatieproces bevindt en dus nog hervormingen moet doorvoeren. Oekraïne is geen NATO-lid maar, omdat wij relaties onderhouden met dit land en het een buurland van de EU is, kan het wel op de NATO-steun rekenen. Met andere woorden er staat de NATO niets meer in de weg om met volle ornaat in Oekraïne even orde op zaken te stellen.

NATO declaration Warschau
Dat betekent dat de mensen in het oosten van Oekraïne letterlijk enorm de lul zijn want, de regio waarin zij wonen moet door de NATO veroverd gaan worden. Zij zullen zich verzetten en duizenden of tienduizenden burgers zonder dit oorlogsgeweld niet overleven. Het oosten van Oekraïne heeft tot nu toe op hulpgoederen vanuit Rusland kunnen rekenen en men was de afgelopen tijd zelfs positief gesteld over de staat van het leven daar. Men was bezig met een voorzichtige wederopbouw van de kapotgeschoten delen van hun leefgebieden bezig en het leven normaliseerde zich enigszins.
Straks barst de hel weer los en de vraag is wat de Russen gaan doen. Als de Russen zich in deze strijd gaan mengen blijft er geen huis overeind staan. Mengen zij zich niet in die strijd, dan zijn de mensen overgeleverd aan het nieuwe regime, dat zich waarschijnlijk buitengewoon rancuneus zal gedragen tegenover deze opstandige en Russisch georiënteerde mensen.

Er is al zoveel facistische taal richting die mensen vanuit Kiev gesproken dat een vorm van genocide niet onmogelijk mag worden geacht. Daar gaan we dan later pas achter komen. We zullen Jens Stoltenberg het hoofd zien buigen en horen zeggen dat het beschermen van die burgers geen NATO taak was. We zullen de EU een minuut stilte zien houden totdat Juncker weer het glas heft want, ze hebben ondanks dat toch gewonnen.
De gebieden in Donbass zullen vervuilen omdat men naarstig het schaliegas uit de grond moet pompen, de eindeloze weilanden zullen vol komen te staan met mais van Bayer of Monsanto en de mensen daar kunnen de pleuris krijgen. De EU zal meer geld in dit land pompen dan verstandig is maar, we hebben al tientallen miljarden in Oekraïne zitten en geld speelt binnen de EU geen enkele rol zolang daar invloed voor te koop is.
De EU zal Oekraïne zo snel mogelijk op de Euro willen zetten omdat dit een prachtig afzetgebied voor verse Euro’s is. De persen zullen weer loeien, bepaalde mannetjes zullen plotseling meer geld verdienen dan complete steden doen en de wereld zal nog verder onder spanning komen te staan.

Of de Russen de Krim zullen opgeven valt te betwijfelen. Rusland is vanuit de geschiedschrijving de rechtmatige eigenaar van deze landtong maar, de NATO kent geen geschiedenis, zoals Jaap de Hoop Scheffer onlangs nog heeft bewezen. De Krim is ook een belangrijke militaire uitvalsbasis die Rusland zeker zal willen behouden in dit soort spannende tijden.
De rechtmatigheid van dit verhaal is zo ver te zoeken dat het moeilijk is niet in lachen uit te barsten. De manier waarop dit mandaad tot het ondernemen van actie in Oekraïne heeft iets van de manier waarop de bedenkers van Monty Python grappen maakten. De logica waarmee de NATO haar spelregels aanpast lijkt verdomd veel op de manier waarop de EU haar democratie de Europese burger oplegt. De spelregels worden naar behoefte van één speler aangepast zodat die speler die andere kan verslaan. Normaal noemen we dit valsspelen maar, valsspelen wordt alleen door losers gedaan en, de NAVO gaat wel voor de kill.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen door de Loyalist
Democratieën die de vrijheid van meningsuiting gaan beperken met het woord “haatspraak” mogen zich nog steeds democratisch noemen, ondanks dat zij de zo belangrijke daaraan gekoppelde waarden en normen verliezen.…