SOTU: Het ultimatum voor de Democrats

Om 3 uur afgelopen nacht heeft de president van de Verenigde Staten de State Of The Union in het huis van afgevaardigden voorgedragen. Dit is een jaarlijkse traditie die twee weken geleden is verschoven door Nancy Pelosi, de gekozen leider van het congres. De veiligheid van de president werd door Pelosi als reden gebracht. De werkelijke reden was de obstructie politiek van het door Democrats geleide huis van afgevaardigden. Er is geen nieuwe locatie gekozen, ondanks dat die in verschillende staten werden aangeboden. Trump wilde zijn SOTU op de juiste locatie geven en, deze SOTU was dan ook memorabel.

Obstructie

Het ging namelijk allemaal over die obstructie. Het beleid van Donald Trump mag geen doorgang vinden, ongeacht het beleid. Dat is de strategie die de Deep State Democrats gekozen hebben en, dat is voor het Amerikaanse publiek even haarfijn duidelijk gemaakt. De Democrats hebben een ultimatum gekregen. Ze hebben 10 dagen om op democratische wijze tot de bouw van de omstreden muur te komen. Er zijn geen echte argumenten tegen die muur. Zo’n muur houdt volgens Trump een hoop criminaliteit tegen, het kost 5 miljard Dollar, hetgeen een peanuts bedrag voor de Amerikaanse economie is.

 

Muur

Dat bedrag is niet alleen verwaarloosbaar maar, er is duidelijk aangegeven hoeveel de economie onder het bewind van Trump is toegenomen. Daarmee is de muur niet alleen door deze administratie al verdiend. Uiteindelijk gaan de nieuwe invoertarieven die Mexico gaat betalen zoals beschreven in USMCA (de vervanger van NAFTA). Ook die deal moet nog door het congres worden goedgekeurd en de enige reden waarom het congres dit tegenhoudt is Donald Trump.

 

Machtsblokken

Trump heeft het Amerikaanse volk exact uitgelegd waar de schoen wringt. Men wil van hem af en gunt de Amerikaanse burger niet het leven zoals dit in het ontstaan van de VS voor ogen werd gehouden. Er zal tal van machtsblokken die zich in de politiek van de Democrats hebben verzameld om Trump tegen te houden. Dat is een elite die zich van alle argumenten bedient waarmee politici de maatschappij proberen te verdelen. Illegale immigratie wordt met ras georiënteerde verklaringen door Democrats verdedigd. Vrouwen worden uitgespeeld tegen mannen en, dat gesprek wordt helemaal verwarrend als men de idioterie van gender-neutraliteit in die mix gooit.

 

Politieke verdeling

Dat is wat de Democrats doen. Ze verdelen de maatschappij op verzonnen argumenten. Trump is volgens de afschilderingen van de Dems een racistische vrouwenhater. Op uitvloeisels van dat argument en het inéénstortende narratief van de Russia-collusion, moeten de argumenten zijn voor de blokkade. Dat blok heeft Trump afgelopen nacht compleet belachelijk gemaakt. Hij heeft De Democrats zichzelf laten tonen als de voorstanders van illegaliteit en de tegenstanders van de voorspoed van de gewone Amerikaanse burger. Hij heeft de witte jurkjes compleet in verwarring gebracht, totdat hij ze met z’n allen heeft doen juichen omdat er meer vrouwen dan mannen in het congres zaten. Hij heeft de hele partij verdeeld met haar eigen leugens en valse aannames.

 

Het zuur

De belangrijkste spelers van de Democrats werden met hun zure gezichten goed in beeld gebracht. Hun non-verbale reacties op zijn woorden waren alles zeggend en zullen de Democrats in meme’s blijven achtervolgen tot aan de verkiezingen van 2020. De Democrats vormen een gebroken partij. De nieuwe lichting Democrats die afgelopen november gekozen is leek uit het veld geslagen met de instructies die ze hadden meegekregen. Zij moesten overal tegen zijn. Trump heeft daar meesterlijk gebruik van gemaakt.

 

Nancy Pelosi, krijgt het op haar zenuwen van Trump. Nancy begint steeds meer onder de druk te bezwijken en dat blijkt op het moment dat ze haar mond onvoorbereid opentrekt.

 

 

 

 

 

Samen met Nancy Pelosi leidt senator Chuck Schumer de Democratische partij. Ook Schumer wordt steeds ongemakkelijker van Trump.

 

 

 

 

 

‘Little Adam Schiff’ wordt hij door Trump graag genoemd. Schiff is de man die voor de Democrats de onderzoekscommissies aanstuurt. Iets dat Trump in de SOTU als volledig partij georiënteerd benoemde.

 

 

 

 

Kamala Harris, een congreslid die zich onlangs verkiesbaar heeft gesteld voor 2020, trok continu het gezicht van iemand die een accu had leeggedronken.

 

 

 

 

Ocasio Cortez, de jongste blom van de Democrats, zag haar socialistische droom onder luid gejuich van het huis worden afgebroken.

 

 

 

 

Elisabeth Warren moest er vandaag op CNN meteen weer aan geloven. Er is van haar een document van de ‘Texas Bar Association’ opgedoken waarin zij zich “American Indian” noemt. Deze vrouw heeft haar hele maatschappelijke carriere gebouwd op een valse identiteit en ook zij wil kandidaat voor het Amerikaanse presidentschap stellen.

 

 

 

Ook het gezicht van Ilhan Omar mogen we niet vergeten. Een Somalische vrouw die middels immigratiefraude het land is binnengedrongen.

 

 

 

 

 

Trump heeft het verband uit de Democratic party weten te halen. Er zijn zoveel congresleden die slechts op één issue hun zetel gewonnen hebben en de DNC heeft die mensen niet genoeg onderricht over de partijlijnen. Anti-Trump, dat is de enige lijn die dwars door de partij als regel geldt. De rest maakte niet uit. Nu is op dat gebrek aan ideologische bagage door Trump een gat geslagen in de romp van het schip van de obstructie partij. Dit gaat niet voorkomen dat er geen obstructie meer plaatsvindt maar, dat gaat gevolgen hebben voor de verkiezingen in 2020. Zelfs CNN heeft een belangrijke stap terug gedaan en dat is tekenend voor wat zich tijden de SOTU van 2019 heeft afgespeeld.

De onderstaande video geeft een humoristisch beeld van de SOTU 2019.

 

Wil je de volledige SOTU zien, dan kan dat hieronder.

Eén gedachte over “SOTU: Het ultimatum voor de Democrats

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen door de Loyalist
De nominatie voor Attorney General van William Barr door Trump lijkt een bijna doodgezwegen onderwerp. William Barr is bijna nog meer Deep State dan de Deep State zelf. Je hoeft…