Syrië, maakt de geschiedenis belachelijk

De hele oorlog in Syrië begint belachelijke vormen aan te nemen. De geschiedenis heeft nog nooit zoveel idioterie op zo’n korte tijdlijn laten zien. Even een hele korte opsomming van evenementen.

– Vluchtelingenstroom vanuit Syrië en Libië levert in EU landen een enorm probleem op.
– Russen komen Syrië te hulp, vluchtelingen stroom neemt bijna direct af.
– Amerikanen willen Russen niet in Syrië en geven eindelijk toe terroristen te sponsoren omdat de VS Assad weg wil hebben.
– Parijs wordt aangevallen door ISIS.
– Frankrijk bombardeert de lege stad Raqqa voor de vorm
– Er wordt met de Russen een nieuwe ‘samenwerking’ onderhandeld op de G-20 top in Ankara een dag na de aanslagen.
– Turkije bedreigt de Russen nog met iets verschrikkelijks als ze niet ophouden ISIS te bombarderen. – Russisch vliegtuig wordt door Turken neergehaald.
EU stelt meteen 3 miljard beschikbaar voor vluchtelingen aan Turkije.
– Russen geven aan ieder gevaar voor hun luchtmacht neer te maaien met grof geweld.
– Obama en Hollande komen tot de briljante conclusie dat het ISIS probleem verdwijnt als Assad aftreedt.

Dit lijstje is niet compleet maar, als we ons hiertoe beperken, dan mogen we toch tot de conclusie komen dat de wereld geleid wordt door een stelletje gevaarlijke gekken of, dat die lui van ISIS daadwerkelijk onze vrienden zijn. Het eerste is niet uit te sluiten en het tweede is zeker waar. De leiders in de westerse wereld behandelen ISIS als bondgenoot en dat doet de Russische coalitie niet.
Turkije probeert al jarenlang de Koerden de nek om te draaien maar, die Koerden zijn van een bijzonder taaie soort. De Koerden overleven en willen al jaren een eigen staat.
De VN is betere vrienden met de Turken dan met de Koerden want, de Koerden hebben geeneens een VN-lidmaatschap. Ze worden niet erkend dus bestaan ze niet. De Turken hebben ISIS aan alle kanten gefaciliteerd. Speciale door de VS en Turkije gefinancierde trainingskampen werden voor ISIS ingericht en daarna heeft ISIS dan ook keurig de Koerden bestreden. De Turken hebben nog wel de luchtmacht tegen ISIS ingezet maar de afgeworpen bommen kwamen helaas meer op Koerdische stellingen dan op die van ISIS terecht.

Ondanks dat ISIS heel wat Koerdische grond veroverd had, zijn ze dat het afgelopen jaar ook weer kwijt geraakt. De Koerden kregen steeds meer hulp van onbetaalde westerse huurlingen. Dit zijn hoofdzakelijk ex-militairen uit de VS, Engeland, Canada en Australië die een keer voor een goed doel willen vechten. Dit zijn mannen die hun leven aan gruzelementen hebben zien gaan door de psychische klachten die zij hebben overgehouden aan de oorlogen waaraan zij voor hun landen hebben deelgenomen en, hopen weer beter te worden door nu te vechten voor een gerechte zaak. Zelfs Nederlanders zijn naar Koerdistan vertrokken, het bekendste voorbeeld hiervan zijn de leden van motorclub “No Surrender”.
Die kerels daar vechten voor de Koerden. Ze krijgen te eten, een slaapplaats, wapens en munitie en de voldoening te vechten voor mensen die constant onder vuur liggen. Zij doen wat juist is. De rest van de wereld vecht tegen ze, kijkt toe of wendt zijn hoofd af.

De Russen zijn ISIS ook in het noorden van Syrië gaan bombarderen en, met succes. De Koerdische legereenheden rukken hard op en hebben heel veel gebieden weer vrij gevochten van terroristen legers. Dit dient niet de Turkse zaak, dit dient niet de westerse zaak maar wel het regime van Assad.
Alle dood en verderf die in die regio heeft plaats gevonden, is te danken aan die westerse coalitie die ook vanuit Nederland gesteund wordt. Libië dat kapot geschoten is en Syrië dat compleet gemold is, is in opdracht van ondermeer ons land gebeurd. Nog steeds wil minister Koenders Assad weg hebben en dat heeft niets met de zogenaamde bevrijding van het Syrische volk te maken. In tegenstelling van het Syrische volk zelf, anders zouden ze niet massaal onze kant op vluchten.

 

Plotseling heeft de EU bedacht dat Turkije extra steun nodig heeft. De EU gaat nu plotseling de Turken 3 Miljard Euro betalen om de vluchtelingen in Turkije op te vangen. Dat lijkt allemaal hartstikke mooi maar, als de Russen nog heel even hun gang mogen gaan is de vluchtelingenstroom gestopt. Men begint zich sinds de komst van de Russen weer een beetje veiliger te voelen in Syrië.
Die 3 miljard moet dus wel bestemd zijn voor die ISIS gasten die binnenkort uit Syrië en Irak verdreven zullen zijn. Die zullen allemaal bij vadertje Turkije moeten hergroeperen om de ‘ISlamitische’ zaak een herstart te gunnen. Daarmee doet zich nu het vreemde geval voor dat wij hier nog janken om de aanslagen in Parijs terwijl de EU diezelfde gasten gaat opvangen met onze belastingcenten.

Dat klinkt allemaal al verdomde vreemd maar, het wordt nog vreemder. President Hollande is bij Obama geweest en samen zijn ze tot het geniale idee gekomen dat als Assad uit Syrië verdwijnt ISIS vanzelf ophoudt met bestaan. Met andere woorden, of de Russen niet gewoon willen vertrekken en bij hun vertrek niet vergeten om Assad en zijn gezin nog even in de Tupolev te smijten. Dan zit Assad de rest van zijn dagen veilig in Rusland en wordt Syrië door niemand bij elkaar gehouden en hebben we een leger van gestoorde fanaten met wapens over, die dan tevreden bij moeders thuis gaan eten omdat ze van Assad gewonnen hebben.
We zouden een iets constructievere uitkomst van twee leiders van grote landen mogen verwachten maar, schijnbaar zat er niet veel meer in het bovenstaande. Dit is het toonbeeld van de huidige westerse denkcapaciteit, daarvoor betalen we gezamenlijk een hoop belasting en met zijn allen werken ze dit vervolgens als nieuw strategisch plan uit. Het ergste hieraan is dat ook nog menig Eu burger voor deze aanpak zal applaudisseren want, er komt een vredige oplossing en daar hebben we allemaal zo’n behoefte aan.

De uitkomst van het plan, bekokstoofd door Hollande en Obama, zal natuurlijk geen doorgang vinden want, de Russen die blijven de komende tijd gestationeerd in Syrië. Het is duidelijk dat Assad tijd zal nodig hebben om zijn land weer op poten te krijgen en hij zal weinig van de schade vergoed krijgen die het westen en wat Arabische landen hebben aangericht.
Zou het plan van Obama en zijn Franse hielenlikker wel doorgang vinden, zal het midden oosten een puinhoop blijven en die puinhoop zou zich uitbreiden naar Iran. Mensen zullen weer voor videocamera’s geslacht worden met messen, de wereld zal geschokt reageren en de VS zal gaan bombarderen en hun bommen zullen de terroristen missen en op Iraanse vliegvelden vallen. Koenders zal roepen dat het regime van Iran repressief is en dat het zo snel mogelijk moet vallen. Er zal de pleuris uitbreken en we zullen overrompeld worden door Iraanse vluchtelingen die we gaan wantrouwen want, al die ellendige video’s hebben ons nog Islamofobischer gemaakt dan we al waren. We zullen onze overheden smeken deze ellende te stoppen en ermee akkoord gaan nog meer te betalen waardoor we ons weer veilig wanen.

Het wordt steeds vreemder in de westerse wereld. Er is iets heel erg mis. Zou het kunnen dat de mensen en partijen waarop wij stemmen niet in ons belang handelen? We verliezen onze privacy in de strijd tegen het terrorisme terwijl dat terrorisme juist vanuit de EU gesponsord wordt. We dragen de Franse vlag nog in onze profielfoto’s terwijl Hollande en Obama zeggen dat we nu ISIS met rust kunnen laten als Assad maar gaat. We zien onze bezittingen verdwijnen omdat de Euro verdampt en we moeten steeds meer belasting betalen omdat de overheid, tegen de Euro in, alleen maar blijft groeien. We zijn tegen verdragen die ons totaal onbeschermd laten tegen grote bedrijven en toch gaan die verdragen getekend worden omdat de volksvertegenwoordiging het wel een goed idee acht. We gaan een associatieverdrag met Oekraïne tekenen omdat de EU graag de sleutel van de achterdeur van de Russen heeft. En wij blijven maar betalen terwijl dit land steeds verder instort.

Ons is ons zelfrespect afgenomen doordat wij die overheid toestaan over ons heen te blijven lopen. Wij zien met lede ogen toe hoe oma alles tekort komt waar zij haar leven lang voor heeft gespaard. We kijken weg als er mensen zonder huis bij de deur van de Albert Heijn staan omdat wij niets meer voor ze kunnen doen. We geloven niet meer in onszelf, we geloven niet dat we ons samen kunnen verenigen omdat zij iets anders geloven dan wij en die anderen ook niet te vertrouwen zijn. We hebben ons uit laten spelen en zitten allemaal op onze kleine eilandjes te wachten tot het water stijgt. We zullen iedereen de schuld geven want wij konden er niets aan doen, wij waren alleen net als die 17 miljoen anderen.

We zullen nog een keertje gaan stemmen en tegen beter weten in hopen dat het beter wordt. We zullen hopen, we zullen bidden, zandzakken vullen als een stelletje Limburgers langs de Maas en van geluk spreken als het koningshuis bij ons komt kijken. We zijn een zielig volkje dat snel eenheid moet vinden want anders verliezen we alles waar we samen van kunnen genieten. We zouden het kunnen, als we ophouden met onderling naar elkaar te wijzen en begrijpen dat we nu heel even de handen in één moeten slaan om een streep te trekken. Tot hier en niet verder. Het is genoeg, het is klaar. Heel Den Haag mag naar huis, we doen het zelf wel, we hebben jullie niet meer nodig.

Er zijn mogelijkheden genoeg, niets is onmogelijk als we de handen in één slaan. We moeten de straat op, hooligans, Marokkanen, Chinezen, racisten, Atheïsten, Moslims, Joden en Germanen. Het maakt niet uit wat je bent, wat je bindt is dat je allemaal Nederlander bent en het is pompen of verzuipen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen door de Loyalist
Ferme asieltaal hebben zonder te hoeven liegen? Dat is zelfs voor Mark Rutte nieuw. De toy-boy van ieder clubje en coalitie waar de Nederlandse belangen te grabbel kunnen worden gegooid,…